Pastarąjį kartą „Chelsea“ Mančesteryje „Premier“ lygos mačą laimėjo 2013 metų gegužę (1:0) „Aristokratai“ „raudonųjų velnių“ per Anglijos pirmenybių dvikovas senokai nenugalėjo ir savo aikštėje. „Chelsea“ paskutinį sykį pergalę šventė 2017-ųjų lapkritį (1:0).

Vėliau iš pastarųjų penkių tarpusavio akistatų trys baigėsi „United“ pergale, o dviejose užfiksuotos lygiosios. Iš viso „Premier“ lygoje „raudonieji velniai“ prieš „Chelsea“ laimėjo 17 kartų, 18 sykių pripažino varžovų pranašumą, o 21 rungtynės baigėsi taikiai. Tiesa, kitose varžybose per pastaruosius keletą metų „aristokratai“ yra ne sykį palaužę principinius oponentus. Šiemet liepą „FA Cup“ turnyro mače Londono komanda triumfavo 3:1.

Šiame „Premier“ lygos sezone komandos startavo vangiai. „United“ per ketverias rungtynes sukrapštė vos šešis taškus ir rikiuojasi sau neįprastoje 15-oje vietoje. Tikėtina, kad „raudoniesiems velniams“ ragus gali užauginti saldi pergalė UEFA Čempionų lygos starte, kai svečiuose 2:1 buvo parblokštas Paryžiaus PSG klubas.

„Aristoratai“ per penkis mačus surinko aštuonis taškus ir žengia aštunti. Čempionų lygos pirmojoje dvikovoje „Chelsea“ namie sužaidė 0:0 su „Sevilla“.

Čempiono vardą ginantis „Liverpool“ šeštadienį namie priims lygos naujoką „Sheffield United“, kuris turi vos vieną tašką po penkių mačų. Liverpulio futbolininkai sukaupė dešimt ir užima trečiąją vietą.

Kiek netikėtai lygoje pirmauja Liverpulio „Everton“ – 13 taškų po penkerių rungtynių. Dar viena staigmena ta, kad nė vieno taško dar neprarado Birmingemo „Aston Villa“. Ji triumfavo visose ketveriose rungtynėse ir yra antra.

„TV3 Sport“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“ nuo penktadienio iki pirmadienio parodys visas dešimt „Premier“ lygos rungtynių.

Transliacijų tvarkaraštis:

spalio 23 d.

21.50 val. „Aston Villa“ – „Leeds United“;

spalio 24 d.

14.20 val. „West Ham United“ – „Manchester City“,
16.50 val. „Fulham“ – „Crystal Palace“,
19.20 val. „Manchester United“ – „Chelsea“,
21.50 val. „Liverpool“ – „Sheffield United“;

spalio 25 d.

15.50 val. „Southampton“ – „Everton“,
18.15 val. „Wolverhampton“ – „Newcastle United“,
21.05 val. „Arsenal“ – „Leicester City“;

spalio 26 d.

19.20 val. „Brighton“ – „West Bromwich Albion“,
21.50 val. „Burnley“ – „Tottenham Hotspur“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)