Pirmasis šios dienos ketvirtfinalis vyko tarp favoritu laikytu Afrikos Čempionų lygos laimėtojo „Esperance“ klubo ir Azijos Čempionų lygos nugalėtojų „Al-Sadd“ žaidėjų.

Vienas iš tituluočiausių Tuniso klubų „Esperance“ mačą pradėjo aktyviau ir valdė rungtynes. Jie kūrė nemažai progų, tačiau Yannickas Ndjengas ir Youssefas Msakni tiesiog švaistė jas.

Tuo metu Kataro klubas „Al-Sadd“ atakos smaigalyje savo progas realizavo puikiai. 33-ą minutę Abdulas Kaderas Keita smūgiavo iš aštraus kampo, „Esperance“ vartininkas smūgį nesėkmingai atmušė ir prie kamuolio pirmas prišokęs Khalfanas Al Khalfanas pasiuntė jį į vartus. Daugiau įvarčiu pirmame kėlinyje pelnyta nebuvo.

Antrąjį kėlinį „Al-Sadd“ pradėjo tiesiog puikiai. Nadiras Belhadjas baudos smūgiu siuntė kamuolį į baudos aikštelę, o ten buvęs Lee Jungas Soo galva atliko perdavimą arčiau vartų buvusiam Abdullahui Koni, kuris iš arti pelnė įvartį.

Tačiau 60-tą minutę „Esperance“ rezultatą sušvelnino, kai įvartį pelnė Oussama Darragi. Po įmušto įvarčio „Esperance“ visaip siekė rezultatą lyginti ir po to jį persverti savo naudai.

„Esperance“ iki mačo pabaigos sugebėjo įmušti du įvarčius, deja jie abu buvo neįskaityti, nes buvo užfiksuotos nuošalės. Taigi kiek netikėtai, pergalę šventė „Al-Sadd“ klubas, kuris pusfinalyje susitiks su Europos čempionais „Barcelona“ klubu.

Tuo metu kitame ketvirtfinalio mače susitiko Japonijos čempionai „Kashiwa Reysol“ ir CONCACAF Čempionų lygos nugalėtojai „Monterrey“ futbolininkai.

Paminėsime, kad „Kashiwa Reysol“ gruodžio 8-tą dieną dar žaidė atrankos varžybas dėl patekimo į ketvirtfinalį. Jie rungėsi su Okeanijos regiono Čempionų lygos nugalėtoju „Auckland City“ klubu. Tose rungtynėse Japonijos klubas nesunkiai rezultatu 2-0 įveikė Naujosios Zelandijos ekipą.

Taigi patekę į ketvirtfinalį, namuose rungtyniaujantys „Kashiwa Reysol“ futbolininkai norėjo žengti ir toliau, tačiau jie turėjo įveikti klubą iš Meksikos – „Monterrey“.

Pirmasis kėlinys tarp šių klubų buvo apylygis. Abi komandos atliko po keletą smūgių į vartus, tačiau patikimai žaidė abu vartininkai, todėl pirmajame kėlinyje įvarčių pelnyta nebuvo.

Antrąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo savų žiūrovų palaikomi „Kashiwa Reysol“ futbolininkai, kurie 53-ią minutę pelnė įvartį. Tą po Junya Tanaka perdavimo padarė Barbosa Leandro Dominguesas.

Visgi jau po penkių minučių „Monterrey“ rezultatą išlygino. Buvęs „Lyon“ žaidėjas Cesaras Delgado atliko perdavimą vienam iš komandos lyderių Humberto Suazo ir čilietis lengvai pelnė įvartį.

Po šių įvarčių abu klubai ir toliau rungtyniavo apylygiai. Tiek vieni, tiek kiti smūgiavo į vartus, tačiau arba smūgiai skriedavo šalia jų, arba vartininkai juos atlaikydavo. Iki antro kėlinio pabaigos daugiau niekas nepasižymėjo, taigi buvo žaidžiamas pratęsimas.

Pirmojo pratęsimo metu šiek tiek pavojingiau atrodė „Kashiwa Reysol“ futbolininkai, tačiau „Monterrey“ vartininkas vartus gynė patikimai ir įvarčio nepraleido.

Antrajame pratęsimo kėlinuke ir vėl šiek tiek pavojingiau puolė Japonijos klubo žaidėjai, visgi CONCACAF čempionai sėkmingai apsigynė. Taigi per pratęsimą įvarčių pelnyta nebuvo, todėl komandos stojo mušti vienuolikos metrų baudinių.

Šią „futbolo loteriją“ laimėjo „Kashiwa Reysol“ klubas rezultatu 4-3. Jau pirmojo baudinio stojęs realizuoti „Monterrey“ žaidėjas Luisas Ernesto Perezas to sėkmingai nepadarė, nes vartininkas jo smūgį atlaikė, o „Kashiwa Reysol“ žaidėjas baudinį realizavo be jokio vargo.

Vėliau sekė du abiejų komandų sėkmingi smūgiai. Ketvirtojo smūgio nepataikė abiejų ekipų nariai, taigi atėjo lemiamas momentas. Cesaras Delgado baudinį realizavo, o po to sekė Ryohei Hayashi eilė. Visgi jis susitvarkė su įtampa ir savo taikliu smūgiu išvedė savo klubą į Pasaulio futbolo klubų taurės pusfinalį.

Taigi labai sunkią pergalę šiame mače šventė „Kashiwa Reysol“ ekipa, kuri pusfinalyje susitiks su „Copa Libertadores” laimėtoju „Santos“ klubu. Priminsime, kad Brazilijos klubas, kaip ir „Barcelona“, Pasaulio futbolo klubų taurę pradeda iškarto nuo pusfinalio.

Visi rezultatai:

„Esperance“ 1 – 2 „Al-Sadd“

33‘ [0 – 1] Khalfan Al Khalfan
49‘ [0 – 2] Abdullah Koni
60‘ [1 – 2] Oussama Darragi

„Kashiwa Reysol“* 1 – 1 „Monterrey“ (po pratęsimo)

(11 metrų baudinių serija 4-3)

53‘ [1 – 0] Barbosa Leandro Domingues
58‘ [1 – 1] Humberto Suazo

Pusfinalio poros:

„Kashiwa Reysol“ – „Santos“ (2011-12-14)
„Al-Sadd“ – „Barcelona“ (2011-12-15)