Šis E grupės susitikimas prasidedėjo prabėgus vos valandai nuo antros didelės sensacijos, per keletą dienų užfiksuotos Katare. Pirmose grupės rungtynėse trečiadienį Japonijos rinktinė 2:1 pranoko Vokietiją, nors po pirmo kėlinio atsiliko 0:1.

Susitikimo favoritais laikyti ispanai juokauti nebuvo nusiteikę ir Kosta Rikos futbolininkus į nokautą pasiuntė jau per pirmą pusvalandį.

11 min. techniškai baudos aikštelėje su kamuoliu susitvarkė ir į Keyloro Navaso ginamus vartus jį pasiuntė Dani Olmo (1:0), 21 min. net nestabdydamas kamuolio po Jordi Albos perdavimo antrą įvartį pelnė Marco Asensio (2:0), o 31 min. trečias įvartis krito nuo 11 m. žymos.

Baudos aikštelėje buvo pargriautas tas pats J. Alba, o įvartį įmušė Ferranas Torresas (3:0).

Antrame kėlinyje vaizdas aikštėje absoliučiai nepasikeitė.

Statistika

Kosta Rika neįstengė nieko priešpastatyti savo oponentams, intrigos prasme kol kas bene nuobodžiausiose čempionato rungtynėse dar vieną savo įvartį įmušė F. Torresas (4:0, 54 min.), o vėliau pasižymėjo ir vienu lietimu kamuolį į vartus nukreipęs 18-metis Ispanijos futbolo supertalentas Gavi (5:0, 74 min.).

90 min. šeštą ispanų įvartį pelnė Carlosas Soleras, o teisėjui gana paradoksaliai prie antrojo kėlinio laiko pridėjus net 8 min., šį suteiktą šansą ispanai pavertė dar vienu tiksliu smūgiu.

Kosta Rika per šias rungtynes taip ir neatliko nė vieno smūgio vartų link. Ispanai savo ruožtu į vartus smūgiavo 17 kartų, o visi 7 jų smūgiai į vartų plotą baigėsi įvarčiais.

Ispanija 7 – 0 Kosta Rika

11' Dani Olmo
21' Marco Asensio
31' Ferran Torres (iš 11 m)
54' Ferran Torres
74' Gavi
90' Carlos Soler
93' Alvaro Morata

Rungtynių santrauką ir įvarčius galite pamatyti čia.

Luiso Enrique's treniruojama Ispanijos rinktinė yra laikoma viena iš čempionato favoričių, pats treneris prieš čempionatą tikino subūręs „pajėgiausią šiuo metu įmanomą komandos sudėtį“, nors šiokios tokios kritikos dėl už borto paliktų kelių veteranų neišvengė.

Iš 2010-ųjų Ispanijos rinktinės, kuri PAR vykusiame turnyre tapo pasaulio čempione, į Katarą atvyko vienintelis patyręs saugas Sergio Busquetsas.

Geriausias Kosta Rikos rinktinės pasirodymas pasaulio čempionate fiksuotas 2014-aisiais, kai komanda sensacingai nužygiavo iki ketvirtfinalio etapo. Iš viso šios Centrinės Amerikos valstybės futbolo rinktinė pasaulio pirmenybėse dalyvauja šeštą sykį.

Antrame E grupės ture Ispanijos rinktinė sekmadienį žais su Vokietija, o Kosta Rika susitiks su Japonija.

Katare vyksiantis pasaulio čempionato finalas vyks gruodžio 18-ąją.


Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją