Zambija per savo istoriją dar nė karto nėra iškovojusi Afrikos Nacijų taurės, o finale žaidė du kartus - 1974 ir 1994 metais.

Jau pačioje susitikimo pradžioje, 8 min., ganiečiai turėjo puikią progą išsiveržti į priekį, bet Asamoah Gyano atliktą 11 m baudinį atrėmė varžovų vartininkas. Tuo metu antro kėlinio pabaigoje, 78 min., Zambijos puolėjas Emmanuelis Mayuka technišku smūgiu iš baudos aikštelės prieigų, kaip vėliau paaiškėjo, pelnė vienintelį ir pergalingą įvartį - 1:0.

Beje, rungtynes Ganos rinktinė baigė dešimtyje, nes 84 min. už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo išvytas Derekas Boatengas.

Kitame pusfinalyje trečiadienį susitiko Dramblio Kaulo Kranto ir Malio atstovai. Rezultatu 1:0 (1:0) laimėjo Dramblio Kaulo Kranto žaidėjai - pergalę jiems atnešė tikslus Gervinho smūgis 45 min.

Turnyro finalas bus žaidžiamas sekmadienį, vasario 12 d., Gabono sostinėje Librevilyje, o dvikova dėl trečios vietos - šeštadienį, vasario 11 dieną, Pusiaujo Gvinėjos sostinėje Malabe.

Zambija 1 - 0 Gana
78' [1 - 0] Emmanuelis Mayuka

8' Asamoah Gyanas (Gana) nerealizavo 11 m baudinio
84' Derekui Boatengui (Gana) parodyta raudona kortelė

Dramblio Kaulo Krantas 1 - 0 Malis
45' [1 - 0] Gervinho.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją