Lietuvos rinktinės treneris Vitalijus Stankevičius:

„Žaidėme tikrai su stipria komanda, kuri reitinge yra aukštai. Svarbi pergalės priežastis - tvirtas, draugiškas kolektyvas, kuris vienas už kitą kovojo. Gerbiame varžovus, nes jie buvo favoritai. Tačiau parodėme charakterį. Pirmajame kėlinyje drausmingai gindamasi sukūrėme nemažai realių progų pasižymėti. Jų turėjome daugiau nei suomiai.

Antrajame kėlinyje supratome, kad varžovai eis „va bank". Jie stengėsi sudaryti ūgio persvarą, išleido aukštus žaidėjus į priekį, bandė kelti jiems kamuolį ir laimėti dvikovas „antrajame aukšte". Mūsų gynėjai gerai susitvarkė. Tik pačioje rungtynių pabaigoje varžovai turėjo gerą progą, tačiau užtikrintai sužaidė mūsų vartininkas.“

Lietuvos rinktinės saugas Arvydas Novikovas:

„Tikėjomės, kad Suomija turės teritorinę persvarą. Susispaudėme, žaidėme ant kontratakų ir manau, jog tai pasiteisino. Varžovai neturėjo tokių šimtaprocenčių progų. Mes šansų sukūrėme, vieną išnaudojome. Manau, jog buvome verti laimėti. Mes neleidome jiems žaisti savo žaidimo, uždarėme aikštės vidurį. Jie bandė perkelti žaidimą į kraštus, tačiau mes ten irgi rungtyniavome užtikrintai.

Treneriai mus gerai motyvavo, paruošė. Buvome fiziškai pasirengę dvikovai. Visi gerai sužaidė, puikiai į rinktinę įsiliejo Lukas Spalvis, jauna saugų grandis.

Prieš baudos smūgį treneris davė nurodymą mušti man. Iš pradžių maniau taikyti į vartininko kampą, bet po to persigalvojau ir perkėliau kamuolį per finalą.“

Lietuvos rinktinės puolėjas Lukas Spalvis:

„Įvykdėme visus trenerių nurodymus. Mano nuomone, žaidėme tikrai gerai. Turėjome daug progų - aš turėjau, Černychas, Novikovas. Pastarasis įmušė nuostabų įvartį, gražiai perkėlė kamuolį per sienelę. Gerai sužaidėme antrąjį kėlinį. Suomiai privalėjo rodyti iniciatyvą, mes laimėdami galėjome daugiau dėmesio skirti gynybai.

Buvo nuojauta, kad mus nuvertino, daug žaidėjų suvažiavę iš galingų klubų. Kai jau įvertino - buvo per vėlu. Esu pripratęs prie šiurkštaus žaidimo, tai futbolo dalis. Analizavome varžovų žaidimą, žinojome kaip jie žaidžia, treneris puikiai viską išaiškino.“

Lietuvos rinktinės gynėjas, kapitonas Tadas Kijanskas:

„Pirmajame kėlinyje turėjome nemažai gerų progų. Puikiai sužaidė varžovų vartininkas, du kartus išgelbėjo suomius. Tačiau A. Novikovui pavyko įmušti technišką, gražų įvartį į devyniukę. Baigėme kėlinį pirmaudami ir po pertraukos išėjome į aikštę su pakiliomis emocijomis.

Suomijos rinktinės tikro pajėgumo nežinojome, todėl buvo abejonių. Stengėmės atsargiai žaisti gynyboje ir atsiradus progai įmušti įvartį. Tai pavyko ir tuo labai džiaugiamės. Treneriai gerai išstudijavo suomių žaidimą, stengėmės jiems padaryti kuo daugiau kliūčių. Varžovai per daug nenustebino, iš jų tikėjomės net daugiau.

Prieš turnyrą turėjome netrumpą stovyklą, gerai padirbėjome. Į komandą įsiliejo nemažai naujų veidų, sudėtis neįprasta. Per keturias dienas vienas kitą neblogai pajutome. Šiandien gerai judėjome aikštėje, gynėmės kompaktiškai. Antrajame kėlinyje varžovams atidavėme daugiau iniciatyvos. Varžovai metė visas pajėgas, aukštus puolėjus. Bet vyrai kovojo kiekvienas už kiekvieną. Manau, jog dėsninga, kad laimėjome.“

Lietuvos rinktinės saugas Karolis Chvedukas:

„Rungtynės buvo gana sunkios. Suomiai daugiau kontroliavo kamuolį, mes stengėmės kontratakuoti. Įmušėme įvartį, progų buvo ir daugiau, galėjome nubausti varžovus. Suomijos rinktinė paliko gerą įspūdį, bet šiandien mes buvome stipresni.

Savo žaidimu esu patenkintas. Malonu, kad treneriai pasitikėjo. Tikiuosi, kad jų nenuvyliau. Žaidimas už Lietuvos rinktinę - didelė motyvacija.“

Lietuvos rinktinės gynėjas Georgas Freidgeimas:

„Buvau susižeidęs, todėl iki paskutinės dienos buvo neaišku, ar galėsiu įžengti į aikštę. Tačiau gydytojai pastatė ant kojų ir viskas buvo gerai.

Sėkmingai sužaidėme taktiškai, tai trenerių nuopelnas. Varžovai nebuvome tam pasiruošę. Geraiišpildėme trenerių nurodymus, drausmingai gynėmės, išėjome į aštrias kontratakas. Visą informaciją turėjome ant lėkštutės, visi žinojo savo funkcijas, reikėjo tik tai „sukramtyti" ir įgyvendinti, kas pavyko beveik idealiai. Turėjome ne vieną progą pasižymėti, žaidėme aštriau.

Darėme video analizę, matėme suomių rungtynes su čekais ir kitų dvikovų. Jie tikrai turi aukšto lygio žaidėjų. Tačiau galbūt per daug pasitikėjo savimi, galbūt nebuvo pasiruošę. Manau, kad pergudravome juos taktiškai.“