Nacionalinės komandos lyderis Arvydas Novikovas po sėkmingo mačo pasinaudojo proga atsiprašyti trenerio Valdo Ivanausko, kurį iškart po pralaimėjimo šveicarams duodamas karštą interviu portalui DELFI pavadino „durneliu“.

Lietuvos rinktinės saugas Arvydas Novikovas:

„Tikiuosi, kad reabilitavomės prieš savo aistruolius po pralaimėjimo ir kad jiems patiko, kaip žaidėme. Prieš tokią komandą kaip Ukraina svečiuose sužaisti lygiosiomis – geras rezultatas. Aišku, galėjome įmušti patys ir laimėti.

Jautėsi, kad varžovai buvo šiek tiek šviežesni. Bet kokiu atveju, aukšto lygio žaidėjai. Tačiau mes gerai padirbėjome, parodėme, kad galime žaisti futbolą, patys paspausti varžovą.

Po skaudaus pralaimėjimo 0:4 gal pasikarščiavau, pagavo mane ant karštųjų. Gal to nereikėjo sakyti. Norėčiau atsiprašyti trenerio Valdo Ivanausko. Aš manau, jis mane supras ir viskas bus gerai. Mes esame žmonės, visi klystame ir mokomės iš klaidų“.

Primename, kad po nesėkmės Sankt Galene A. Novikovas jautriai sureagavo į užsienio spaudoje pasirodžiusius V. Ivanausko žodžius, kurie užgavo ne tik jį, bet ir visą Lietuvos rinktinę – apie tai, kad ji nieko verta ir joje nėra nė vieno gero žaidėjo.

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Igoris Pankratjevas:

„Džiaugiuosi, kad komanda psichologiškai atsitiesė, nes po skaudaus pralaimėjimo Šveicarijoje buvo sunku. Pirmajame kėlinyje žaidybinį pranašumą turėjo Ukrainos komanda, o antrajame mes sukūrėme daugiau progų. Gaila, kad nepavyko pasižymėti ir iškovoti pergalės.

Tai buvo kontrolinės rungtynės, todėl buvo taip pat svarbu suteikti šansą kitiems žaidėjams. Šiandien turėjome du jaunus žaidėjus: startinėje sudėtyje pirmą kartą žaidė 20-metis Donatas Kazlauskas, po keitimo rungtyniavo 19-metis Simonas Stankevičius. Esu patenkintas jų pasirodymu. Tačiau nieko išskirti nenorėčiau, stengėsi visi.“

Lietuvos rinktinės saugas Artūras Žulpa:

„Sužaidėme tikrai neblogai. Pavyko ne tik gintis, bet ir sukurti pavojingų progų, palaikyti kamuolį. Rezultatas – ne pergalė, tačiau su tokia galinga kaip Ukraina tai nėra blogai. Galbūt jie iš karto ir neleido savo lyderių, tačiau jie pasirodė antrajame kėlinyje.

Iš pradžių stengėmės žaisti ramiau, pradėti nuo gynybos. Surengėme kelias atakas, tačiau nepavyko jų iki galo užbaigti smūgiais. Antrajame kėlinyje mums atsirado daugiau erdvės ir tuo stengėmės pasinaudoti.“

Lietuvos rinktinės puolėjas Simonas Stankevičius:

„Rezultatas neblogas. Turėjau progų nulemti rungtynių baigtį, gaila nepavyko. Mano užduotis buvo būti priekyje, užsikabinti už kamuolių ir susikurti progų. Manau, kad trenerio prašymus išpildžiau neblogai, tik nepavyko įmušti.

Tikėjausi, kad Artūras Žulpa atliks perdavimą ir to laukiau. Bandžiau pramušti į artimą kampą, bet vartininkas atspėjo. Reikėjo mušti į kitą kampą.

Pabaigoje šiek tiek pavargome ir atsitraukėme, bet gerai kontratakavome. Galėjome laimėti, varžovai nebuvo neįveikiami.“

Lietuvos rinktinės vartininkas Vytautas Černiauskas:

„Esu patenkintas, rezultatas viską parodo. Pirmą kartą rinktinėje nepraleidau įvarčio. Nesvarbu su kuo žaidžiame, vartininkui svarbu nepraleisti. Šiandien gerai sužaidė gynybos grandis. Ukrainos komanda pajėgi, atspindi savo poziciją reitinguose. Buvo nelengva, bet ir mes turėjome savo progų.“

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)