Apie tėvystės rūpesčius, sezoną Vokietijoje ir Lietuvos futbolo rinktinę A. Novikovas kalbėjosi su futbolo.tv

– Arvydai, pradėkime nuo to, kad neseniai kartu su žmona tapote tėveliais. Kaip sekasi tvarkytis su tėvystės rūpesčiais?

– Viskas labai gerai. Dar prieš gimimą tikrai daug domėjomės, ką ir kaip reikės daryti, rinkome informaciją, tad jaučiamės viskam pasiruošę ir kol kas su tais rūpesčiais puikiai tvarkomės.

– Kiek šis įvykis pakeitė tavo gyvenimą ir visą režimą?

– Aišku, kad tai yra labai didelis įvykis tiek man su žmona, tiek ir mūsų tėvams. Ir aš, ir žmona esame vieninteliai vaikai šeimoje, tad seneliai ir tėvai labai laukė šios dienos. Visi dabar labai laimingi, džiaugiasi, kad gimė sveika ir graži mergaitė.

Būna ir sunkesnių naktų, tačiau šiaip neblogai išsimiegu, einu anksčiau miegoti. Mano žmona naktį labai gerai su viskuo susitvarko, ačiū jai. Tiesa, ir pats tikrai padedu, jeigu tik reikia pagalbos. Tai malonūs rūpesčiai.

– Kalbant apie futbolą – Lietuvos rinktinei pradėjo vadovauti naujas treneris Edgaras Jankauskas, pats komandai Rumunijoje ir Rusijoje nepadėjai, kadangi netrukus laukė žmonos gimdymas?

– Aš neatsisakiau kvietimo, tiesiog paprašiau, kad manęs nekviestų, nes žmona netrukus turėjo gimdyti ir aš turėjau būti šalia jos. Manau, kad vyrai gerai žaidė ir visi tai matė, neabejoju, jog mūsų žaidimas ateityje tik gerės.

Su naujuoju treneriu, žinoma, apie visa tai bendravau ir jis, įvertinęs visą mano situaciją, patikino, kad nėra jokių problemų. Priėmė supratingai. Rinktinei visada atstovauju su didžiausiu malonumu, man tai didelė garbė.

– Pats rungtyniauji Vokietijos „Bochum“ klube, tačiau dažniau kyli nuo suolo negu rungtynes pradedi starto sudėtyje. Kaip asmeniškai įvertintum šį sezoną?

– Šis sezonas man asmeniškai nieko gero, nežaidžiu tiek, kiek noriu, o aš esu jaunas ir man reikalingas žaidybinis laikas.

– Kaip manai, ko trūksta, kad taptum stabiliu „Bochum“ pagrindinės sudėties žaidėju?

– Net nežinau. Atrodo treniruotėse ir rungtynėse viską atlieku taip, kaip prašo treneris ir jaučiuosi pasiruošęs žaisti ir 90 minučių. Reikia tiesiog toliau laukti šanso.

– Komanda demonstruoja neblogą žaidimą ir rezultatus. Kokie tikslai keliami šiam sezonui? Turnyro lentelėje šiuo metu esate penkti.

– Konkrečių tikslų lyg ir nėra, tačiau aišku, kol mes žengiame tarp lyderių ir turime šansų patekti į aukščiausią lygą, visi tik apie tai ir kalba. Tiesa, mūsų šansai po savaitgalio jau nebent teoriniai, nes prieš tai praradome svarbius taškus, o dabar dar ir pralaimėjome tiesioginiams konkurentams „St. Pauli“.

– Jau kuris laikas gyveni Vokietijoje. Ar ši šalis jau tapo savotiškais namais?

– Mano namai yra Lietuva, Vilnius. Visada buvo ir bus. Tačiau aišku, Vokietija irgi gera šalis. Pasižyminti stabilumu, aukštas futbolo lygis. Pats jau išmokau vokiečių kalbą. Norėtųsi čia užsibūti ir ilgiau, tačiau sportininko karjeroje niekada negali žinoti, kas bus.

– Žvelgiant į ateitį – ar dar ilgai save matai „Bochum“ klube? Ar komandos vadovai ir treneriai patenkinti tavo žaidimu?

– Aš manau, kad jie yra patenkinti. Kita vertus. jie tikrai matė ne viską, ką aš galiu. Jei ir toliau gausiu tiek nedaug žaidybinio laiko, reikės kažką spręsti, judėti toliau.

– Ar seki įvykius Lietuvos „SMScredit.lt A lygoje“?

– Visada pasižiūriu santraukas, įvarčius, rezultatus. Tikrai galima drąsiai teigti, kad seku.

– Kokį įspūdį palieka Lietuvos čempionatas?

– Manau, kad ir toliau bus įdomus čempionatas. Matėme net trijuose turuose paeiliui, kad ir Vilniaus „Žalgiriui“ yra kas pasipriešina, ne tik „Trakai“. Nepaisant to, manyčiau, kad „Žalgiris“ dabar supyko ir pradės vėl žaisti savo žaidimą.

– Kas kol kas labiausiai stebina?

– Manau, kad tai Jonavos „Lietavos“ klubas. Esu giliai įsitikinęs, jog jis stebina ne vien mane.