Į pasiruošimo stovyklą iš viso pakviesti 24 žaidėjai. Tarp jų bus saugas Arvydas Novikovas, tačiau nėra gynėjo Vytauto Andriuškevičiaus.

„Po traumos jau pradėjau treniruotis su komanda, 2 savaites jau pilnai judu. Esu sužaidęs jau porą draugiškų rungtynių, žaidimas su kamuoliu jau kaip ir viskas gerai, žiūrėsim kaip bus. Du mėnesiai be futbolo – ilgoka pertrauka, bet buvo labai intensyvios treniruotės su klubu, galvojau, kad atgavau visas jėgas. Buvo pasiūlymai važiuoti į Lenkiją, bet nenorėjau daryti žingsnio atgal. Tačiau tai padaryti buvo sunku, nes buvau traumuotas. Naujasis klubas suteikė galimybę, priėmė mane traumuotą, žiūrėsime. Estija gera komanda. Kai žaidėme namie su jais, buvo gana sunku. Laimėjome, bet pas juos svečiuose anglai laimėjo tik 1:0. Mums irgi bus labai sunku, turime kovoti. Geras rezultatas yra tik pergalė“, - sako Arvydas Novikovas.

„Mano forma šiuo metu tikrai geresnė nei prieš porą mėnesių, jaučiuosi gerai, geras pasiruošimas buvo. Tiesą sakant, apie Estijos rinktinę nelabai ką žinau, nes nesidomėjau. Šiandien pirmą dieną dar tik, pažiūrėsim. Kadangi žaisim išvykoje, reikės žaisti antru numeriu, svarbiausia apsiginti ir nepraleisti įvarčio ir patiems ieškoti progų“, - sako Lukas Spalvis.

„Nuotaikos darbinės. Visi tie pasiteisinimai dėl žaidėjų atvykimo yra nerimta. Varžovai šiuo metu turi geriausią kartą, amžiumi subrendusi komanda. Rungtynės bus sunkios. Nuotaikos normalios, ruošiamės ir manau, kad kovosime dėl palankaus mums rezultato. Tikimės, kad viskas bus gerai. Visos komandos nori laimėti ir mes norime, vis dėl to – 3 taškai. Tačiau prieš varžybas kalbėti apie pergalę nėra gerai. Estai atvažiavę į Vilnių pasakė, kad jie atvažiavo pasiimti trijų taškų – matėme kuo viskas baigėsi. Nesinori nuvertinti varžovo. Estai gera komanda ir šiuo metu nėra blogesni už mus. Esame apylygės komandos, bet mes tikimės teigiamo rezultato“, - sako Stasys Baranauskas, trenerio asistentas.

Treneris džiaugėsi, kad šį kartą komandos sudėtyje jau bus patyręs gynėjas Marius Žaliūkas.

„Futbolas tokia šaka, kad visą laiką kas nors yra traumuotas. Žinoma, dabar mums trūksta V. Andriuškevičiaus. Nedaug turime žaidėjų, kurie žaidžia Olandijoje. Čia yra netektis. Po traumos atsigauna A. Novikovas, žaidėjas patyręs, tikrai padės. Atsigavo M. Žaliukas, rungtynėse su bosniais ir su latviais jis buvo vienas geriausių žaidėjų. L. Spalvis paskutinėse rungtynėse mušė įvarčius, su juo viskas tvarkoje. Černych šiandien dar neatvažiavo, nes pasirašinėja kontraktą, jam tai nuotaika pakėlė.Supraskite, mes neturi tų žaidėjų kažin kiek daug . Jų yra kažkoks ratas, svarbiausia, kad jie būtų sveiki. Pavyzdžiui su šveicarais labai trūko M.Žaliūko, jei jis būtų, tikiu, kad nepraloštume. Mes pralošėme dėl vaikiškų klaidų. Su Mariumi gynyboje būtume sužaidė kitaip“, - sako S. Baranauskas.

Rugsėjo 3-ią komanda išvyksta į Taliną. Estijos sostinėje rugsėjo5-ąją laukia rungtynės su Estijos rinktine. Po trijų dienų, rugsėjo 8 d., Vilniuje lietuviai žais su San Marino atstovais.