Marijampolės „Sūduva“Klaipėdos „Atlantas“. Balandžio 17 dieną 19.30 val. Marijampolė, „Arvi“ arenos maniežas.

Per pastaruosius dvejus metus marijampoliečiams perkąsti „Atlanto“ riešuto nepavyko. Suvalkijos klubas sieks ne tik sugrįžti į pergalių kelią, bet ir nutraukti aštuonių nelaimėtų tarpusavio rungtynių seriją.

Nors „Sūduva“ Vilniuje pralaimėjo čempionams, tačiau paliko neblogą įspūdį ir užmezgė lygią kovą aikštės viduryje. Aleksandras Veselinovičius įdiegė savo braižą, o futbolininkams jį vykdyti sekasi visai neblogai. Gali būti, jog marijampoliečiai ilgiau valdys kamuolį, bet sunku pasakyti, ar pavyks sustabdyti individualius svečių reidus, kuriuose dažniausiai figūruoja Andrejus Paniukovas.

Dėl prizinių vietų čempionate kovojančias komandas turnyro lentelėje skiria vos taškas, snaiperių rikiuotės viršūnėje taip pat darosi ankšta. Praėjusiais metais Suvalkijoje svečiai iš Klaipėdos du kartus išnešė sveiką kailį. Kartą atlantiečių pagailėjo į tuščius vartus rungtynių pabaigoje nepataikęs Karolis Chvedukas, kitą sykį – teisėjas, skyręs dvikovos kulminacijoje 11 metrų baudinį. Tarpusavio mačuose „Sūduvos“ gerbėjai matė visko, tad šį kartą juos tenkins tik pergalė. Klaipėdiečiams neteks žengti ant natūralios vejos, kadangi akistata vyks „Arvi“ futbolo arenos manieže.

Kauno „Spyris“ – Utenos „Utenis“.
Balandžio 18 dieną 15 val. Kaunas, NFA stadionas.

Penkis pralaimėjimus iš eilės patyrę kauniečiai nukrito į priešpaskutiniąją čempionato vietą, tad dvikovoje su dar viena turnyro debiutante sieks pagaliau padovanoti savo gerbėjams pergalę, kurią jie Laikinojoje sostinėje matė tik pirmajame ture.

„Spyrio“ futbolininkai garbingai priešinosi „Trakams“ ir įrodė, kad po skaudžių pralaimėjimų sugeba padaryti tinkamas išvadas. Iki šių rungtynių kauniečiai pelnydavo taškus tik prieš antrojo penketuko komandas, o dabar jų kelyje – varžovas iš apatinės turnyro lentelės dalies.

„Utenis“ pastaruoju metu žaidė su antrojo penketuko klubais ir pagerino turnyro lentelės poziciją, tačiau norint jaustis užtikrinčiau, įveikti tiesioginius konkurentus yra būtina. Pastaruoju metu kauniečiai labai sunkiai įmuša įvarčius, o „Utenis“ laimi tik tada, kai išsaugoja vartus „sausus“. Kaip bus šį kartą?

Trakų „Trakai“ – Vilniaus „Žalgiris“. Balandžio 18 dieną 17 val. Vilnius, LFF stadionas.

Pirmojo rato pabaigoje į įnirtingą mūšį stos „SMScredit.lt A lygos“ lyderiai – „Trakai“ ir „Žalgiris“, kurių tarpusavio rungtynėse netrūkdavo nei traumų, nei emocijų pliūpsnių. Įžangą į šias rungtynes padarė I lygoje rungtyniaujančios „Trakai-2“ ir „Žalgiris B“ komandos. Tada emocingoje akistatoje rezultatu 4:1 triumfavo senosios sostinės riterių artimiausioji pamaina.

Būtent I lygoje išsigydę traumas į žaidybinį ritmą grįžta pagrindinės „Trakų“ ekipos žaidėjai. Gruzinas Nikolozas Apakidzė ant vejos žengė rungtynėse su Alytaus „Auska“ ir stadione buvusius žiūrovus nustebino rišliais lietuviškais raginimais komandos draugams. Jo tautietis – Besikis Amašukelis, praėjusiais metais patyręs traumą dvikovoje su „Žalgiriu“, taip pat grįžo į rikiuotę. Abu gruzinai netrukus turėtų dar labiau prailginti „Trakų“ suolelį. Būtent menkas atsarginių futbolininkų indėlis buvo viena iš esminių priežasčių, neleidusių senosios sostinės riteriams praėjusiais metais pasidabinti medaliais.

Žalgiriečiai užtikrintai skina pergales ir į varžovus nesižvalgo. Čempionai sustabdė A. Paniukovą, neutralizavo „Sūduvos“ atakuojančius žaidėjus, o šį kartą sieks likviduoti rezultatyviausią čempionato komandą. Būtent atakų griovimas labai priklausys nuo buvusio „Trakų“ žaidėjo Jurijaus Kendyšo. Baltarusis kartu su Vytautu Lukša persikėlė į vilniečių ekipą ir kovos prieš savo buvusį klubą. Po šių komandų rungtynių praėjusiais metais Lietuvos futbolo padangėje teisėjų atžvilgiu nuvilnijo skandalai ir kildavo nepasitenkinimas jų darbu. Būtent tarpusavio akistatose traumas patyrė ir B. Amašukelis, ir „Žalgirio“ puolimo lyderiu turėjęs tapti brazilas Adi Rocha. Čempionams savo solidų žaidimą ir rimtus ketinimus teks vėl pademonstruoti, o iškovoję pergalę vilniečiai, nuo artimiausių varžovų atitrūktų pakankamai saugiu atstumu.

„Klaipėdos granitas“ – Šiaulių „Šiauliai“. Balandžio 19 dieną 15 val. centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė.

Tragiškai sezoną pradėjusiems šiauliečiams – dar viena proga atsitiesti. Šį kartą Saulės miesto ekipos laukia toli gražu ne patį geriausią žaidimą demonstruojantis „Klaipėdos granitas“.

Svarbus šių rungtynių akcentas – Gediminas Jarmalavičius. Šis strategas praėjusiais metais dirbo Šiauliuose, o dabar treniruoja granitiečius. Pažiūrėsime, ar patyręs treneris paruoš staigmenų savo buvusiai komandai. Kiek praretėjusią klaipėdiečių ekipą papildys po diskvalifikacijos sugrįžęs Karolis Laukžemis.

Egzistuoja dar viena nemenka sąsaja tarp šių klubų. Dabartinis „Šiaulių“ vedlys Tomas Ražanauskas praėjusiais metais buvo Roberto Poškaus asistentas ir dirbo „Klaipėdos granite“. Iškovoti pirmąją pergalę šiam treneriui prieš savo buvusį klubą būtų tikrai smagu. Vis dėlto „Šiaulius“ perbėgo juoda katė: ekipai dėl traumų negali padėti net keli itin svarbūs žaidėjai, o paskutinėje akistatoje aikštę skausmo perkreiptu veidu buvo priverstas palikti kapitonas Ramūnas Radavičius. Tokios negandos tikrai neprideda komandai pasitikėjimo, tačiau trauktis „Šiauliai“ nebeturi kur – pergalės dabar yra būtinos.

Kauno „Stumbras“Pakruojo „Kruoja“. Balandžio 19 dieną 17 val. Kaunas, NFA stadionas.

Trijų pralaimėjimų seriją nutraukę kauniečiai namuose priims „Kruoją“, kuriai po dviejų patirtų nesėkmių prieš tiesioginius konkurentus kovoje dėl medalių, reikia žūtbūt grįžti į pergalių kelią.

„Stumbro“ klubą gerokai praretinusios traumos turi itin didelę įtaką šios ekipos puolimui. Tačiau mače su pakruojiečiais aikštėje turėtų pasirodyti Klaudijus Upstas, o gynyboje pasitikėjimo gerokai įneš po diskvalifikacijos sugrįžęs Audrius Račkus. Kauniečių atakų dirigentas Nerijus Mačiulis kovos su komanda, kurioje praėjusiais metais sužaidė puikų sezoną ir pasidabino sidabro medaliais.

„Kruoja“ galėjo iškovoti taškus tiek su „Žalgiriu“, tiek su „Atlantu“, tačiau sėkmės Divaldo Alveso treniruojamai ekipai tikrai pritrūkdavo. Mažo miestelio komandai dėl diskvalifikacijos negalės padėti pagrindinis centro gynėjas Horia Crisanas, o į jo vietą greičiausiai bus pastatytas ukrainietis Maksimas Adamenka. „Kruojos“ strategas po mačo Klaipėdoje pabrėžė, jog komanda privalo kuo greičiau iškovoti pergalę, tačiau tą padaryti bus sunku, nes pergalių ištroškę „Stumbro“ futbolininkai savo aikštėje taškų niekam lengvai nedalina.

Primename, kad visas šio sezono A lygos rungtynes tiesiogiai transliuoja DELFI TV.