Jonavos „Lietava“ – Klaipėdos „Atlantas“. Liepos 19 dieną 18.30 val. Jonava, KKSC stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:1, 0:2

Į pergalių kelią grįžusi ir saugesniu atstumu nuo „Utenio“ atitrūkusi „Lietava“ sieks trečiu bandymu įveikti uostamiesčio atstovus.

Jonavos miesto stadionas svečiams kol kas nėra svetingas. Per penkerias rungtynes „SMScredit.lt A lygoje“ „Lietava“ savo sirgalių akivaizdoje turėjo pripažinti tik „Žalgirio“ pranašumą. Būtent čempionai leido jonaviečiams sustiprinti saugų liniją, išnuomodami jiems Tautvydą Eliošių.

Kaip ir Pakruojo „Kruojoje“, taip ir „Lietavoje“ pamatysime brolius Eliošius ir tikėtina, kad šį kartą jų duetas kels kur kas daugiau rūpesčių būsimiems varžovams. Tiesa, galbūt dėl to komanda atsisakė legionieriaus Savio, kuriam sužibėti Lietuvoje taip ir nepavyko, paslaugų. Principinės rungtynės laukia debiutantų naujoko Edgaro Žarskio, kurio išsiskyrimas praėjusiame sezone su „Atlantu“ nebuvo rožėmis klotas.

Atlantiečių puolimo linija su praėjusiame sezone žibėjusiu Andrejumi Paniukovu turėtų atrodyti itin grėsmingai. Be to, žinant šio futbolininko pasitikėjimą savo jėgomis, būtent jis greičiausiai ryšis realizuoti 11 metrų baudinius, kuriuos pastaruoju metu jo komandos draugai nepaverčia įvarčiais. „Atlantas“ Jonavoje rungtyniaus be diskvalifikuoto Kazimiero Gnedojaus ir dar poros futbolininkų, tačiau aikštės šeimininkams sustabdyti varžovų puolamąsias pajėgas bus itin sunku.

„Kauno Žalgiris“ – Kauno „Stumbras“. Liepos 20 dieną 18 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:2, 0:0

Gilioje duobėje esantiems žalgiriečiams artėjantis mačas nieko gero nežada, kadangi konkurentai iš to paties miesto po pertraukos grįžo su trenksmu.

Jonavoje „Kauno Žalgiris“ pratęsė nelaimėtų rungtynių seriją iki šešiolikos ir nepasinaudojo proga priartėti prie „Utenio“, nuo kurio vis dar atsiliekama keturiais taškais. Trenerį Laimį Bičkauską turėjo nudžiuginti nebent sėkmingas legionieriaus Brunno įsiliejimas į komandos žaidimą bei debiutinis Kasparo Neverdausko įvartis. Visgi gynyboje švilpaujantys vėjai verčia gana atsargiai svarstyti apie galimą žalgiriečių triumfą Kauno derbyje.

Nepaisant to, jog „Stumbrą“ mače su „Trakais“ lydėjo sėkmė, Mariano Barreto kariauna parodė itin aštrius ragus. Tokia komanda su kovingu puolėju, patikimu vartininku ir perspektyviu jaunimu, klausančiu tokio veterano kaip Nerijus Mačiulis pastabų, gali nuversti kalnus. Šis derbis – puiki proga „Stumbrui“ atitrūkti nuo „Lietavos“, o ekipos legionierių desantui – dar skambiau pareikšti apie save.

Marijampolės „Sūduva“ – „Trakai“. Liepos 20 dieną 19.30 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Ankstesnės rungtynės: 0:2, 1:3

„Sūduvos“ košmaras prieš „Trakus“ tęsiasi jau aštuonerias rungtynes iš eilės, tačiau šį kartą į Marijampolę riteriai atvyks be V. Urbono – žmogaus, su kuriuo ši serija prasidėjo.

Marijampoliečiai garbingai kovojo Europos lygoje, tačiau, net ir būdami priremti prie sienos, žaidė pernelyg atsargiai ir Danijos atstovams didesnių rūpesčių nesukėlė. Čempionate „Sūduvai“, svajojančiai apie medalius, reikalai klojasi ne taip, kaip ši norėtų. Itin reikalinga pergalė leistų neatitrūkti nuo lyderių, o nesėkmė – vėl verstų marijampoliečius lipti į tą patį statų kalną, į kurį jie neįkopia trečius metus iš eilės. Dabar – puiki proga „Sūduvai“ nesėkmių ruožą paversti istorija.

„Trakų“ sudėtyje Marijampolėje nepamatysime ne tik klubą palikusio Mariaus Rapalio, per aštuonių tarpusavio mačų atkarpą praleidusio vos du įvarčius, bet ir diskvalifikuoto Nerijaus Valskio, neretai taikliais smūgiais bausdavusio savo buvusią komandą. „Riteriams“ diriguosiantis baltarusis Albertas Rybakas turės sugalvoti, kaip tinkamai užkamšyti susidariusią spragą po Vaidoto Šilėno traumos ir užvesti futbolininkus kovai. Jei „Trakai“ praras taškus, o „Atlantas“ iškovos pergalę – būtent atlantiečiai taps čempionato lyderiais.

Utenos „Utenis“ – Vilniaus „Žalgiris“. Liepos 23 dieną 18.30 val. Utena, „Utenio“ stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:1, 0:2

Beveik po mėnesio pertraukos į čempionatą sugrįžęs čempionas po „Trakų“ nesėkmės praėjusiame ture įgavo pranašumą kovoje dėl titulo, kurį planuoja išlaikyti Utenoje.

Aukštaitijos komanda prieš pertrauką sezone iškovojo dvi pergales, kurios leido ne tik pakilti iš turnyro lentelės dugno, bet ir atitrūkti nuo paskutinėje vietoje esančio „Kauno Žalgirio“ saugiu atstumu. Praėjusio turo mačas Klaipėdoje parodė, kad prieš stipresnius varžovus komanda savo visų pirma į gynybą orientuoto futbolo neatsisako ir, reikia pripažinti, „Atlantas“ pergalę tiesiog išvargo.

Atsidarius vasaros perėjimų langui, „Utenis“ ir toliau aktyviai vykdo pokyčius sudėtyje. Į ją sugrįžo praėjusiais metais Utenoje žaidęs ukrainietis Jurijus Vereščiakas bei prisijungė ir vienas naujokas – japonas Takuya Matsunaga. Jie pakeis „Vilniaus Vyčiui“ iki sezono pabaigos išnuomotus Arsenijų Buinickį ir Mykolą Krasnovskį. Utenoje nebematysime ir gynėjų Jurijaus Fliako bei Danieliaus Gunevičiaus.

Tuo tarpu čempionas „Žalgiris“ kovas šalies čempionate pastaruoju metu buvo nustūmęs į antrąjį planą ir visą savo dėmesį skyrė UEFA Čempionų lygai, sudėtį papildydamas būriu legionierių. Pirmosiose antrojo atrankos etapo rungtynėse prieš „Astana“ ekipą iš Kazachstano vilniečiai varžovui ne tik niekuo nenusileido, tačiau ir turėjo puikias galimybes laimėti. Kaip bepasibaigtų atsakomasis mačas svečiuose, tikėtis, kad „Žalgiris“ praras taškus Utenoje yra sunku, o pergalę, „Trakų“ riteriams laimėjus Marijampolėje, sostinės komanda iškovoti tiesiog privalo, norėdama išlaikyti lyderio poziciją pagal prarastus taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją