Lygos debiutantai telšiškiai namuose 2:1 (1:0) nugalėjo kitus čempionato naujokus Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ futbolininkus.

Šeimininkams po įvartį pelnė japonas Yudai Koike, pasižymėjęs 44 min., ir brazilas Leo Ribeiro, pasiuntęs kamuolį į vartus 46 min.

Kauniečių, kurie nuo 75 min. žaidė be pašalinto saugo Naurio Petkevičiaus, viltis atgaivino tikslus Viliaus Armanavičiaus smūgis 82 min., tačiau likusio laiko išsigelbėti nebeužteko.

Primename, kad Lietuvos futbolo čempionato žemėlapyje Telšiai matomi pirmą kartą šiame tūkstantmetyje – pastarąjį sykį tarp stipriausių šalies klubų dar 1998-1999 metų sezone buvo pastebimas „Masčio“ pavadinimas.

Tuometinė Telšių komanda pirmenybių nebaigė ir išsiskyrė nesėkmingais rezultatais – per 12 mačų laimėjo vos kartą.

Kėdainių „Nevėžio“ futbolininkai savo sugrįžimą į „Optibet A lygą“ pažymėjo pergalingai – Vitalijaus Stankevičiaus auklėtiniai Marijampolėje vykusiose rungtynėse 2:0 (1:0) susitvarkė su Alytaus „Dainava“.

26 min. nuo gynėjų pabėgęs „Nevėžio“ naujokas iš Ganos Alexas Kyeremehas baudos aikštelės prieigose buvo pargriautas Alytaus komandos vartininko Martyno Matijoškos, kuris už šią pražangą susilaukė raudonos kortelės ir buvo pašalintas iš aikštės, o vietoje jo į „Dainavos“ vartus stojo Arijus Bražinskas.

Po šio epizodo Kėdainių komanda dar labiau suaktyvino savo veiksmus puolime ir kėlinio pabaigoje už tai buvo apdovanota: komandos legionierius Janis Krautmanis iš maždaug 17 metrų atliko smūgį į vartus, A. Bražinskas sumaištyje kamuolio nepamatė ir šis atsidūrė vartuose.

Kaip nesėkmingai Alytaus komandai baigėsi pirmasis kėlinys, taip prasidėjo ir antrasis: jau antrą jo minutę tas pats A. Kyeremehas sulaukė nesusikalbėjimo tarp „Dainavos“ vartų sargo bei gynėjų ir, nesunkiai perėmęs kamuolį, iš arti pasiuntė jį į vartus ir taip įtvirtino savo komandos persvarą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)