Pralaimėjimų šį sezoną dar nepatyrusios komandos pratęsė savo serijas ir sužaidė lygiosiomis 0:0 (0:0).

Titulą ginantiems žalgiriečiams (12 tšk.), vadovaujamiems Vladimiro Čeburino, tai buvo jau trečiosios lygiosios šiemet, o pirmenybių lyderiams panevėžiečiams (14 tšk.), treniruojamiems Valdo Urbono, – antrosios.

Akistatoje, kurioje susitiko daugiausiai įvarčių (12) šių metų pirmenybėse įmušę vilniečiai ir mažiausiai įvarčių (1) praleidę panevėžiečiai, abi komandos žaidė aktyviai ir bandė ieškoti kelių prie varžovų vartų.

Visgi „Žalgirio“ atakos turėjo geresnį potencialą virsti įvarčiais. Kėlinio viduryje Donatas Kazlauskas pavojingai smūgiavo iš arti, o Marko Miličkovičius atliko ambicingą tolimą šūvį, bet svečių vartininkas Rafaelis Broetto neutralizavo pavojų. Tuo metu panevėžiečių išpuolių rezultatas – netikslūs perdavimai į baudos aikštelę arba pavojaus nekeliantys smūgiai.

Po pertraukos šalies čempionai padidino apsukas puolime. 52 minutę patogioje pozicijoje baudos aikštelėje atsidūręs Francis Kyeremeh stipriai smūgiavo į vartų stačiakampio viršų, bet R. Broetto atmušė kamuolį. Panašiai baigėsi ir Petaro Mamičiaus bandymas įmušti nuo baudos aikštelės linijos.

Iki pat pabaigos „Žalgiris“ daugiau kontroliavo kamuolį, bet jų pastangos pralaužti susitelkusią svečių gynybos liniją buvo bevaisės – rungtynės baigėsi lygiosiomis.

„Sūduva“ išplėšė lygiąsias prieš „Džiugą“

Suvalkijoje užfiksuotos dramatiškos lygiosios. Marijampolės „Sūduvai“ namuose tik per pridėtą rungtynių laiką pavyko išsigelbėti nuo pralaimėjimo Telšių „Džiugui“.

Telšiškiai visą kėlinį pirmavo po Luko Ankudinovo įvarčio, bet rungtynių pabaigoje vicečempionus išgelbėjo tikslus Jevgeno Protasovo smūgis. Dvikova baigėsi lygiosiomis 1:1 (0:1).

Pirmajame kėlinyje abi komandos ryškesnėmis progomis neišsiskyrė. Marijampoliečiai arčiausiai įvarčio buvo 26 minutę, kai Kule Mbombo baudos aikštelės centre pavojingai galva smūgiavo šalia vartų.

Tuo tarpu „Džiugas“ daugiau laiko praleido gynyboje, bet prieš pertrauką sugebėjo išnaudoti gautą galimybę standartinėje situacijoje. Edwardo Sarpongo perdavimą baudos aikštelėje puikiai „uždarė“ L. Ankudinovas, smeigęs galingą smūgį galva. Saugui tai buvo pirmasis sezono įvartis.

Po pertraukos „Sūduva“ padidino spaudimą, o 65 minutę turėjo auksinę progą išlyginti rezultatą. Marko Rommenso perdavimas link tolimojo virpsto pasiekė prie vartų linijos buvusį K. Mbombo, bet jam nepavyko kamuolio pasiųsti į vartus.

Po kelių minučių šeimininkai dar kartą rimtai pagrasino svečių vartams. Po gražios kombinacijos baudos aikštelėje O. Rommensas taikėsi į viršutinį vartų kampą, bet vartininkas Vincentas Šarkauskas puikiai blokavo smūgį.

Intensyvus „Sūduvos“ spaudimas davė vaisių jau per pridėtą susitikimo laiką. Po keitimo aikštėje pasirodęs J. Protasovas stipriu šūviu iš tolimos distancijos surado kamuoliui vietą vartų tinkle. Ukrainietis taip atidarė savo įvarčių sąskaitą šiame sezone.

„Sūduva“ (6 tšk.) po rungtynių toliau rikiuojasi 7 vietoje. „Džiugas“ (6 tšk.) išlieka 8 pozicijoje.

Gimtadienį minėjęs L. Pilibaitis šventė ir įvartį, ir pergalę

Praėjusiais metais bronzos medalius „Optibet A lygoje“ iškovojęs „Kauno Žalgiris“ po truputį pradeda pildyti savo taškų sąskaitą.

Roko Garasto susidūrė su nuožmesniu „Jonavos“ pasipriešinimu, tačiau po antrame kėlinyje pelnytų dviejų įvarčių nugalėjo 2:0 (0:0).

Jonaviečiai rungtynes pradėjo pakankamai agresyviai ir surengė kelias aštresnes atakas, o kėlinio viduryje Nahuelio Machado tolimą smūgį buvo priverstas atremti Deividas Mikelionis.

Kauno ekipa antroje pirmojo kėlinio pusėje perėmė iniciatyvą ir galėjo išsiveržti į priekį. Ryano Trotmano spirtą kamuolį sugavo Martynas Matuzas, o paskutinėmis minutėmis Michaelas Thuique puikiai surado Beną Anisą, tačiau pastarasis iš puikios situacijos mušė tiesiai į vartininką.

Antro kėlinio pradžioje prie „Kauno Žalgirio“ vartų nuaidėjo rimčiausias pavojaus signalas. Po grubios varžovo klaidos Marius Ganusauskas išbėgo prieš D. Mikelionį, tačiau nesėkmingai smūgiavo į dešinįjį vartų kampą.

Žalgiriečiai galiausiai 66 min. pelnė pirmą dvikovos įvartį – tą po M. Thuique perdavimo padarė kamuolį į tuščius vartus nukreipęs Linas Pilibaitis, pasirodęs po keitimo ir balandžio 5-ąją švenčiantis 37-ąjį gimtadienį.

79 min. pranašumą padvigubino M. Thuique, kuris pelnė įvartį po to, kai Felixo Kekoh smūgį atrėmė M. Matuzas. D. Mikelionis taip pat turėjo darbo – teko apsiginti nuo Sebastiano Vasquezo bandymo.

„Kauno Žalgirio“ gretose debiutavo vidurio gynėjas Jasonas Noslinas, o Laikinosios sostinės komanda su 8 taškais pakilo į 5-ą vietą. „Jonava“ – vis dar be taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją