83 minutę už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo išvarytas svečių puolėjas iš Brazilijos Elivelto (pirmą įspėjimą brazilas užsidirbo už vaidybą baudos aikštelėje).

Visgi būtent žalgiriečiams pavyko išplėšti pergalę ir tris taškus, kai 87 min. puikų įvartį pelnė greitos kontratakos smaigalyje atsidūręs serbas Andrija Kaludžerovičius.

Po šios pergalės „Žalgiris“ su 44 taškais išsaugojo pirmą vietą, o „Atlantas“ su 39 taškais liko trečias. Antri su taip pat 39 taškais – „Trakai“.

Pergalė padidino pirmaujančio sostinės klubo atotrūkį turnyro lentelėje nuo artimiausių konkurentų iki 5 taškų, o aštuntą savo įvartį lygoje pelniusiam A. Kaludjerovičiui iki snaiperių sąrašo viršūnės trūksta vieno taiklaus smūgio.

Mačo pradžioje kiek aktyviau žaidė aikštės šeimininkai, kurių gretose išsiskyrė į starto vienuolikę sugrįžęs Donatas Kazlauskas, tačiau iniciatyvos į savo rankas ilgesniam laikui nepavyko nei vienai komandai.

Pralaimėjimo kaina buvo pernelyg didelė, todėl tiek „Atlantas“, tiek „Žalgiris“ visų pirma rūpinosi savo vartų saugumu, laukė progų greitiems išpuoliams ir stengėsi neleisti žaisti varžovui, nevengdami ir kietesnių pražangų, todėl nesužaidus nei pusvalandžio, po geltoną kortelę prieš save jau buvo išvydę abu „Atlanto“ vidurio gynėjai.

Pavojingiausią momentą kėlinyje sužaidus pusvalandį, sukūrė svečiai. Po pražangos Marius Adamonis nesėkmingai išmušė kamuolį, bet visiškai laisvas Bahrudinas Atajičius mušė į varžovų vartininką, o pakartotiniu smūgiu Linas Klimavičius į vartus nepataikė.

„Atlantas“ svečių vartams didžiausią grėsmę kėlė standartinių situacijų metu. Kartą galva po kampinio smūgiavo Vytas Gašpuitis, kėlinio pabaigoje virš vartų kamuolį pasiuntė koją kyštelėjęs Andrius Bartkus.

„Žalgiriui“ prieš pertrauką buvo pavykę įmušti, kai į kamuolį nepataikė Aleksejus Jepifanovas, bet, klaipėdiečių laimė, perdavimo metu arbitras užfiksavo nuošalę, o po švilpuko mušusiam A. Kaludjerovičiui parodė geltoną kortelę ir susilaukė didžiulio vilniečių nepasitenkinimo.

Po pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė, komandų vartininkai ir toliau darbo neturėjo. Sužaidus daugiau nei valandą, iniciatyvą perėmė „Atlantas“, kurio žaidimą pagyvino po keitimo aikštėje pasirodę Maksimas Maksimovas ir Rokas Gedminas, tačiau žalgiriečių gynybos linija žaidė labai užtikrintai, blokuodama tiek smūgius, tiek didžiąją dalį bandymų perduoti kamuolį link vartų.

Aikštėje pasirodęs Elivelto po reido link vartų ir kontakto su gynėju griuvo „Atlanto“ baudos aikštelėje. „Žalgiris“ ėmė reikalauti baudinio, tačiau arbitras nusprendė, kad brazilas griuvo be reikalo ir šį futbolininko veiksmą įvertino geltona kortele, susilaukdamas dar vieno žalgiriečių emocijų pliūpsnio.

Sostinės komandos legionieriui rungtynės baigėsi iki mačo pabaigos likus žaisti 7 minutes, kai Elivelto neleistinai sustabdė Mariaus Papšio reidą. Prieš save išvydęs antrą geltoną kortelę žalgirietis buvo privertas palikti aikštę.

„Atlantas“ pabandė surengti svečių vartų šturmą, bet buvo nubaustas. Iki tol akylai prižiūrėtas A. Kaludjerovičius po puikaus Egidijaus Vaitkūno reido greitos atakos metu sumaniai suklaidino gynėją ir nepaliko M. Adamoniui jokių šansų 87-ą minutę.

Per likusį laiką mažumoje žaidusiems vilniečiams pavyko atitraukti žaidimą nuo savo vartų, nesuteikiant galimybės „Atlantui“ išlyginti rezultato. Paskutinę pridėto laiko minutę šeimininkai pavojingai kėlė kampinį, bet du link kamuolio atskubėję klaipėdiečiai jo nepasiekė.

A lygos turnyro lentelė:

1. Vilniaus „Žalgiris“ 19 14 2 3 42:16 44
2. Trakų „Trakai“ 19 12 3 4 31:16 39
3. Klaipėdos „Atlantas“ 20 12 3 5 31:18 39
4. Marijampolės „Sūduva“ 18 10 4 4 31:22 34
5. Kauno „Stumbras“ 19 5 3 11 24:36 18
6. Jonavos „Lietava“ 19 4 5 10 21:33 17
7. Utenos „Utenis“ 19 4 0 15 18:36 12
8. „Kauno Žalgiris“ 19 2 6 11 18:39 12

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Tomas Radzinevičius (Marijampolės „Sudūva“) ir Davidas Aršakianas (Trakų „Trakai“) – po 9 įvarčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)