LFF išplatino pranešimą, kuriame informavo, kad atsisakyta nagrinėti VšĮ „Telšių futbolo ateitis“ apeliacija dėl „proceso reikalavimų pažeidimų“.

„Delfi“ susisiekus su „Džiugo“ vadovu, paaiškėjo, kad klubas pervedė tik dalį apeliacijos nagrinėjimui numatyto mokesčio.

„Aš labai nustebęs. Visus dokumentus buvome pateikę, visos audito išvados, visi duomenys užpildyti, pateikti. Trečiadienį iki paskutinių minučių tvarkėme buhalteriją, finansus. Reikėjo sumokėti žyminį mokestį – 500 eurų. Dalį pervedėme – 300 eurų, bet mūsų apeliacijos nenagrinėjo.

Laurynas Zibolis (LFF Licencijavimo skyriaus vadovas Laurynas Zibolis), matyt, maišo žemę su dangum, iš principo reikėjo tą dieną 500 eurų.

Mūsų ta finansinė situacija ne iš lengvųjų, pritrūkome kelių eurų tam mokesčiui.

Neieškojau tų poros šimtų, buvo svarbesnių operacijų, nemaniau, kad tai toks svarbus dalykas. Pasirodo, jiems jis vienas svarbiausių“, – neslėpdamas nusivylimo kalbėjo „Džiugo“ vadovas M. Armalis.

Anot jo, dabar neaišku, ar I lygos nugalėtojai dar sieks prasibrauti į A lygą pro atsargines duris, t.y. ar prašys LFF Vykdomojo komiteto malonės ir bilieto į A lygą išimties tvarka.

„Kitą savaitę bus klubo susirinkimas, spręsime ką toliau daryti. Kol kas esu be nuotaikos ir nežinau, koks gali būti mūsų sprendimas. Dabar tikėtis Vykdomojo komiteto malonės, prašyti išimties?...

Ruošiamės A lygai, žaidžiame draugiškas rungtynes, norėjome jau būti susitvarkę dokumentus. Toks jausmas, lyg šlapiu skuduru per veidą. Suprantu, kad yra taisyklės, bet LFF atsakymas mane nustebino“, – kalbėjo M. Armalis.

Paklausus apie klubo finansus, „Džiugo“ vadovas patvirtino, kad klubo planuose – apie 300 tūkst. eurų biudžetas.

„Potencialiai didesnį už praėjusių metų biudžetą jau turime, bet jei komanda varžysis I lygoje, klausimas ar tokį turėsime, atvirai pasakius, dabar daug nežinomybės“, – kalbėjo M. Armalis.

LFF Vykdomojo komiteto posėdis planuojamas vasario paskutinę savaitę.

Kol kas – tik 6 klubai

A lygos licencijos negavo ir Alytaus „Dainava“. Anot šio klubo akademijos vadovo Rimo Kantaravičiaus, „Dainavą“ stabdė ribotos finansinės galimybės.

„Nežinome, kokią paramą klubui suteiks miestas. Nors turėjome mero Nerijaus Cesiulio palaikymą, bet tik tiek. Vertinkime tai kaip gerą praktiką ateičiai. Kažkada vis vien būsime A lygoje.

Pernai sezoną užbaigėme su mintimis, kad artimiausiame sezone žaisime I lygoje. Komandą būrėme ir trenerį kvietėme planuodami apie dalyvavimą I lygoje“, – teigė R. Kantaravičius.

Anot jo, klubo valdyba nemato prasmės brautis į A lygą išimties tvarka.

LFF Apeliacinis komitetas A lygos licenciją suteikė tik Gargždų „Bangai“, tad be šio klubo A lygos licencijas turi Marijampolės „Sūduva“, Vilniaus „Žalgiris“, Vilniaus „Riteriai“, „Kauno Žalgiris“, ir „Panevėžys“.

A lygos licencijos neįgiję klubai („Džiugas“, „Dainava“, Vilniaus „Vytis“) teoriškai turi galimybę patekti į A lygą tik išimties tvarka LFF Vykdomajam komitetui skyrus atitinkamas sankcijas dėl laiku neįgyvendintų licencijavimo reikalavimų.

„Vytis“ anksčiau informavo, kad sieks vietos A lygoje LFF Vykdomojo komiteto posėdžio metu išimties tvarka.

Neliks „Atlanto“?

Kol kas jokių žinių iš Klaipėdos „Atlanto“ stovyklos.

LFF vasario pradžioje informavo, kad jei uostamiesčio klubas nori siekti A lygos licencijos, „turėtų papildyti visų sričių medžiagą, klubas nuo 2020 m. sausio pradžios neteikė jokios kriterijų atitikimą įrodančios medžiagos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)