Sensacingiausia naujiena - iš Marijampolės: treniruoti “Sūduvos” ekipą atvyko du specialistai iš Italijos.

“Sūduva” tikisi atsigauti

52 metų Rinas Lavezinis ir 56 metų Miras Feraris į “Sūduvą” atvyko liepos 14 dieną.

R.Lavezinis yra dirbęs treneriu įvairiose Italijos komandose, o pastaruoju metu treniravo Italijos pirmojoje lygoje rungtyniaujančią Genujos ekipą. Jo kolega pastaruosius penkerius metus dirbo su Libijos rinktine, anksčiau - Milano “Inter”, Genujos “Sampdoria” bei “Parma” klubuose.

“Sūduvos” vadovai tikisi, jog Italijos specialistai padės marijampoliečių komandai pakilti iš A lygos turnyro lentelės dugno.

Be to, Marijampolės ekipa nusprendė atleisti du saugus - Robertą Silajevą ir Marių Tamulį. Be G.Širmelio ir G.Aleksos, “Sūduvą” dar papildė Rimvydas Melsbakas iš pirmojoje lygoje rungtyniaujančio Kauno “Atleto”.

Čempionų ekipoje - trys naujokai

Šalies čempionas Kauno FBK “Kaunas” nusprendė susigrąžinti Šilutės “Šilutei” paskolintą 22 metų puolėją Olegą Mozgovojų ir dvidešimtmetį gynėją Marių Žaliūką. “Kauno” treneriai jau sezono pradžioje buvo prasitarę, kad O.Mozgovojų į pamario ekipą išleido be reikalo. Iš Klaipėdos “Atlanto” į “Kauną” perėjo perspektyvus devyniolikmetis saugas Kęstutis Ivaškevičius.

Kauniečiai šilutiškiams paskolino net tris futbolininkus - 21 metų puolėją Artūrą Rimkevičių, 25 metų saugą Tomą Miklinevičių ir 24 metų gynėją Irmantą Zelmiką.

“Kauną” paliko ir vyriausias klubo žaidėjas Darius Gvildys. 33 metų gynėją iki sezono pabaigos pakvietė Liepojos “Metalurgs” strategas Benjaminas Zelkevičius. Saugą Gintą Širmelį kauniečiai paskolino Marijampolės “Sūduvai”.

Lietuvos vicečempiono Panevėžio “Ekrano” sudėtyje permainų beveik nėra. Tik Gerdas Aleksa perėjo į Marijampolės “Sūduvą”.

“G.Aleksa mūsų ekipoje mažai žaisdavo. Jei jis Suvalkijos komandoje gerai užsirekomenduos, kitą sezoną galės grįžti pas mus”, - “Kauno dienai” teigė “Ekrano” vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys.

Dvyniai grįžo į “Žalgirį”

Vilniaus “Vėtra” atsisakė prie komandos nepritapusių dvynių Artūro ir Igorio Steško paslaugų. Juos įregistravo sostinės “Žalgiris”.

“Broliukai gerai žaisti sugeba tik mūsų komandoje”, - tvirtino “Žalgirio” vyriausiasis treneris Kęstutis Latoža.

“Žalgiryje” permainų nemažai. 21 metų gynėjas Algis Jankauskas perėjo į Permės “Amkar” (Rusija) komandą, jo bendraamžis saugas Karolis Jasaitis iki sezono pabaigos atstovaus Charkovo “Metalist” (Ukraina) klubui. Gynybos grandies žaidėjas Andrius Tereškinas, kuris su “Žalgiriu” sutarties nebuvo pasirašęs, išvyko laimės ieškoti į Kazachstaną.

Vilniečiai gali netekti ir vartininkų Pavelo Leuso bei Mindaugo Malinausko. Todėl su sostinės komanda pradėjo treniruotis aštuoniolikmetis vartininkas iš Baltarusijos. “Žalgirį” papildė baltarusis Andrejus Šilo, atstovavęs vilniečiams praėjusį sezoną.

Klaipėdos “Atlantas” per čempionato pertrauką įregistravo du naujokus - Liepojos “Metalurgs” klube sezoną pradėjusį Robertą Ringį ir Maskvos “Dinamo” jaunimo komandai priklausantį Tadą Labuką. Pastarąjį žaidėją klaipėdiečiai iš maskviečių pasiskolino.

Uostamiesčio klubas “Šilutei” paskolino Kęstutį Smilginą, kuris “Atlantui” atstovaudavo retai, o susigrąžino iš šilutiškių Aleksandrą Veseljevą.

“A.Veseljevas į Klaipėdą grįžo dėl šeimyninių aplinkybių”, - teigė “Šilutės” vyriausiasis treneris Svajūnas Česnulis.