Dauguma trečiadienį posėdžiavusios Klubų valdybos narių balsavo už tai, kad ateinančiame sezone A lygoje rungtyniautų 10 komandų. Nors šis sprendimas tėra rekomendacinio pobūdžio, futbolo kuluaruose neabejojama, jog LFF VK bus tokios pačios nuomonės.

Dėl vietos A lygoje ramios gali jaustis licencijavimo barjerus peržengusios Panevėžio „Ekrano“, VMFD „Žalgirio“, Marijampolės „Sūduvos“, „Šiaulių“, Tauragės „Tauro“, Pakruojo „Kruojos“, Alytaus „Dainavos“ ir Gargždų „Bangos“ ekipos. Visos jos praėjusiame sezone taip pat rungtyniavo elitiniame šalies pirmenybių divizione.

Tuo tarpu vienam iš A lygos licencijų negavusių „Atlanto“, „Kauno“ ir REO klubų šiemet greičiausiai teks varžytis žemesnio rango čempionate, mat daugelis A lygos komandų stoja piestu prieš tai, kad pirmenybių dalyvių skaičius būtų nelyginis.

Visos trys minėtos ekipos neįgyvendino licencijavimo finansinių kriterijų – nepateikė dokumentų, iš kurių būtų galima nustatyti, ar klubai neturi skolų. Neoficialiai teigiama, kad aktyviausiai išsišluoti finansinį kiemą mėgina „Atlantas“, kuriam praėjusį pavasarį buvo pradėta bankroto procedūra.

Esą ilgametis klubo vadovas Vacys Lekevičius ir naujasis prezidentas Alvydas Duonėla karštligiškai bando susitarti su kreditoriais, reikalaujančiais padengti per 200 tūkst. litų įsiskolinimus, ir nutraukti bankroto procedūrą.

Tačiau uostamiesčio klubo bankroto administratorius Geraldas Uselis DELFI teigė, kad „Atlanto“ vadovai kol kas ir toliau darbuojasi tik liežuviu.

„Nei pinigų, nei parašų nėra, visi tik šneka, diskutuoja. Viskas apsiriboja kalbomis“, – sakė bankroto administratorius.

Dar dvi pernai A lygoje žaidusios ekipos – „Mažeikiai“ ir „Klaipėda“ – LFF licencijavimo skyriui nepateikė jokių dokumentų, todėl abejojama šių klubų galimybės žaisti ir LFF I lygoje.

Jei LFF VK patvirtintų 10-ies A lygos dalyvių sąrašą, čempionatas vyktų keturių ratų sistema, o kiekviena komanda per sezoną sužaistų po 36 rungtynes. Preliminariame varžybų tvarkaraščio projekte numatoma, jog pirmenybės startuos kovo 10-11 dienomis.

Praėjusiais metais A lygoje žaidė 12 klubų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)