FA „Šiauliai“ – Vilniaus „Žalgiris“. Balandžio 4 dieną 18 val. Šiauliai, „Gytarių“ stadionas.

Namuose šiemet puikiai žaidžiantys šiauliečiai priims įsibėgėjantį čempioną.

Abi komandos savo sąskaitoje turi po 10 taškų ir dalinasi 2–3 vietas turnyro lentelėje. Mindaugo Čepo kariauna Panevėžyje patyrė pirmąjį pralaimėjimą šiemet, tačiau rezultatas 1:3 neatspindi žaidimo eigos. Savo sirgalių akivaizdoje FA „Šiauliai“ pasiekė dvi puikias pergales ir įmušė net 6 įvarčius. Šiame sezone pirmą kartą aikštėje pasirodė Simonas Urbys, tačiau praėjusią savaitę žaisti negalėjo du pagrindiniai krašto gynėjai – Egidijus Vaitkūnas ir Jevhenas Jefremovas. Be šių futbolininkų dar kartą išlaikyti „sausus“ vartus šiauliečiams bus sudėtinga, tačiau savos sienos ir aistruoliai įkvėps šeimininkus dar sykį įkąsti šalies grandui.

Po rinktinių pertraukos žalgiriečiai džiaugėsi triuškinama pergale, tiesa, iki raudonos kortelės Marijampolės „Sūduva“ sėkmingai priešinosi ir pati buvo susikūrusi dėkingų progų. Pozityvu tapo puolėjo Mathiaso Oyewusi sugrįžimas į rikiuotę ir pelnytas įvartis, be to, taiklių smūgiu sąskaitą atsidarė Romualdas Jansonas. Vis dėlto gana siauroje „Gytarių“ stadiono aikštėje bus nelengva išnaudoti M. Oyewusi greitį, tad didelę reikšmę mače gali turėti standartinės padėtys bei Pauliaus Golubicko perdavimai iš aikštės gilumos.

Kauno rajono „Hegelmann“ – „Panevėžys“. Balandžio 4 dieną 18 val. Kaunas, LFF Kauno treniruočių centro stadionas.

Įsibėgėjantis Kauno rajono „Hegelmann“ klubas sieks stabdyti neklumpantį „Panevėžį“.

Į savo namų tvirtovę grįžtantys kauniečiai priims itin sunkų išbandymą – atvyksta panevėžiečiai, kurie vis dar neprarado nė vieno taško. Praėjusiose rungtynėse mėlynieji Gargždų „Bangai“ mušė net 5 įvarčius bei iškovojo didžiausią metų pergalę. Andriaus Skerlos auklėtiniai šiame sezone iškovojo jau tris pergales, o lyderius sutinka laimėję dvejas pastarąsias rungtynes. Verta paminėti, kad, pagal įmuštų įvarčių rodiklį, Kauno rajono komanda nusileidžia tik savo būsimiems varžovams ir kurį laiką versis be poros puolėjų – Augustino Klimavičiaus bei Michaelo Thuique.

Ir toliau neklumpantys bei taškų nebarstantys panevėžiečiai šįkart ginklus surems su formą įgaunančia Kauno rajono ekipa. Galima teigti, kad „Panevėžio“ atstovas Ariagneris Smithas – vienas iš geriausią formą šiuo metu demonstruojančių „Optibet A lygos“ futbolininkų, todėl varžovams jis gali būti didelė problema. Puolėjas šiame sezone įmušė jau 3 kartus, o išvykęs žaisti už Nikaragvos rinktinę – pelnė dar 2 įvarčius. Savo ruožtu Linas Klimavičius standartinių padėčių metu čempionate įmušė jau 3 įvarčius. Tiek prieš „Kauno Žalgirį“, tiek prieš FA „Šiauliai“, Panevėžio ekipa pergalingus įvarčius mušė tiksint paskutinėms rungtynių minutėms – prie iškovotų taškų svariai prisidėjo jau minėtasis A. Smithas.

„Kauno Žalgiris“ – Telšių „Džiugas“. Balandžio 5 dieną 18 val. Kaunas, Prezidento Valdo Adamkaus VDU sporto centras.

Abi komandos išsiskiria nelaimėtų mačų serijomis, kurias sieks nutraukti Kaune.

Praeitame ture Alytaus DFK „Dainava“ gynybos nepralaužę ir dar du taškus praradę kauniečiai sieks antrosios sezono pergalės. Vyriausiasis komandos treneris Rokas Garastas teigė, kad problemos buvo paskutinėje atakos fazėje, tad įdomu, kokias išvadas „Kauno Žalgiris“ galėjo padaryti per tokį trumpą laiką. Galbūt žaliai baltiems taškus rinkti padės namų sienos – pirmą kartą šiame sezone R. Garasto vadovaujama komanda rungtynes žais Kaune. Mačą su „Džiugu“ praleis saugas Brahimas Konate, kuris po rungtynių dėl susistumdymo buvo nubaustas antra geltona kortele.

Telšių komanda taip pat sieks savo antrosios pergalės „Optibet A lygoje“. Pastarajame mače su Vilniaus „Riteriais“ laimėjimą išplėšti galėję žemaičiai to nepadarė nerealizuodami baudinio, todėl turėjo tenkintis lygiosiomis 1:1. Savo kozirių turi ir „Džiugas“ – geriausiu jaunuoju žaidėju išrinktas Juozas Lubas, kuris yra pelnęs jau du įvarčius, taip pat įvarčių sąskaitą atsidarė puolėjas Jardeu Ribeiro. Motyvacijos turėtų pridėti ir tai, jog džiugiečiai prieš „Kauno Žalgirį“ pralaimėjo jau penkerias rungtynes iš eilės, per kurias praleido net 17 įvarčių.

Vilniaus „Riteriai“ – Gargždų „Banga“. Balandžio 5 dieną 19 val. Vilnius, LFF stadionas.

Trečiadienio vakarą susitiks dvi paskutines vietas užimančios komandos.

„Riteriai“ praėjusiame ture pagaliau atsidarė savo įvarčių sąskaitą, pirmojo tikslaus smūgio autorius – brazilas Nathanas Palafozas. Trenerį pakeitę vilniečiai pergalės skonio šiame sezone vis dar neragavo, tačiau prisijungus naujam komandos vairininkui Vladimirui Jankovičiui iškart krito pirmasis komandos įvartis. Vilniaus komanda pirmą kartą šiame sezone žais ne „Sportimos“ manieže, o LFF stadione ir kurį laiką turės verstis be traumą patyrusio Iano Solero. „Riteriams“ balandį teks ne vienas sudėtingas varžovas, tad neiškovojus pergalės trečiadienį, galima kristi į dar gilesnę duobę.

„Bangos“ futbolininkai praėjusiame mače patyrė itin skaudų pralaimėjimą – net 0:5 nusileista Kauno rajono „Hegelmann“. Išvadas per trumpą laiką padaryti turėjęs Davidas Afonso su komanda vyks į sostinę, kur sieks iškovoti antrąją sezono pergalę. Vienintelį sezono laimėjimą gargždiškiai iki šiol šventė prieš „Džiugą“, o dabar tai sieks padaryti prieš buksuojančius vilniečius. Pastaruoju metu „Bangai“ šis varžovas yra sunkiai įkandamas – pergalė prieš komandą iš sostinės buvo iškovota buvo dar 2020 metų vasarą.

Marijampolės „Sūduva“ – Alytaus DFK „Dainava“. Balandžio 5 dieną 20 val. Marijampolė, Marijampolės futbolo arenos maniežas.

6-ąjį turą užbaigs neprognozuojama Marijampolės ir Alytaus klubų akistata.

„Sūduva“ pirmame rate jau sužaidė rungtynes su praėjusio sezono prizininkais, tad Dovydo Lastausko kariaunos laukia itin svarbi atkarpa. Šiuo metu ekipas turnyro lentelėje skiria 5 taškai, be to, sūduviečiai yra praleidę net 9 įvarčiais daugiau. Dėl diskvalifikacijos negalės žaisti vidurio gynėjas Augustas Dubickas – jo vietą vėl turėtų užimti jaunasis Tautvydas Burdzilauskas. Šį kartą „Sūduvos“ starto sudėtį nuspėti bus sunku, kadangi daugiau minučių gavo tiek Levanas Mačarašvilis, tiek Ibrahimas Olaosebikanas. Sėkmingai sužaista atkarpa pirmosios balandžio pusės metu leistų atitrūkti nuo apatinių pozicijų.

Daug įvarčių kontrolinių dvikovų metu praleidusi „Dainava“ prasidėjus čempionatui solidžiai ginasi ir jau tris sykius išsaugojo vartus „sausus“. Alytaus ekipos puolimas yra vienas iš nerezultatyviausių, tačiau keletas žaidėjų rungtyniauja aktyviai ir laiko klausimas, kada pelnys pirmuosius įvarčius. Sergejus Kuznecovas savo dispozicijoje turi gilesnę rotaciją ir gali atlikti dar daugiau pokyčių starto sudėtyje negu D. Lastauskas. Kaip ten bebūtų, mačo svarba yra išties nemenka, o iškovota trečioji pergalė leistų nemažu pranašumu atitrūkti nuo apatinio trejeto atstovų.