Šeimininkams po įvartį pelnė Karolis Chvedukas (28 min.), Vaidotas Šilėnas (49 min.) ir Tomas Radzinevičius (78 min.).

Tiesa, „Sūduva“ galėjo laimėti ir dviženkliu skirtumu, tačiau nerealizavo tiesiog neįtikėtinos gausybės puikių progų. „Kruojos“ gynyba buvo tokia pakrikusi, kad suvalkiečiai vieni prieš varžovų vartininką buvo atsidūrę mažiausiai penkis kartus.

Rungtynės:

Marijampolės „Sūduva“ 3 – 0 Pakruojo „Kruoja“
28' [1 – 0] Karolis Chvedukas
49' [2 – 0] Vaidotas Šilėnas
78' [3 – 0] Tomas Radzinevičius

Įtarimų kelia „Kruojos“ nenoras žaisti

Vos tik nuaidėjus pirmam teisėjo švilpukui, „Kruojos“ gynėjai savo aistruoliams surengė tikrą sudegusio teatro pasirodymą. Nors visa komanda atrodė silpnai, tačiau pirmais smuikais šiame nedarniame ansamblyje grojo Maksimas Adamenka ir naujokas iš Nigerijos Prince‘as Etuwe.

Vis dėlto „Sūduva“ kartą vos neprisižaidė. Kamuolį aikštės viduryje praradę šeimininkai, suteikė progą Aivarui Bagočiui pabėgti į priekį, bet saugas nepastebėjo Ričardo Beniušio, o laiku suskubęs marijampolietis likvidavo pavojų.

Svečiai demonstravo pasibaisėtiną žaidimą, kuris netinka vicečempionams ir komandai, ginsiančiai Lietuvos garbę Europoje. Marijampoliečių atakos tik per plauką nesibaigdavo įvarčiais, ar itin pavojingomis situacijomis.

Visgi 28-ą minutę „Sūduva“ pralaužė ledus. Marko Živkovičius perdavė kamuolį į baudos aikštelę, o ten nuo varžovo pabėgęs K. Chvedukas smūgiavo tiksliai.

Netrukus puikios progos neišnaudojo Tomas Radzinevičius. Puolėjas iš dėkingos padėties smūgiavo virš vartų.

„Kruojos“ ekipoje kovingu žaidimu išsiskyrė keli žaidėjai, tarp jų ir legionierius Eldonas Maquemba. Puolėjas itin giliai atsitraukdavo į savo aikštės pusę ir padėjo komandai atmušti atakas.

Visgi tokios aukos antrame kėlinyje buvo bergždžios. „Kruojos“ gynyba ir toliau žaidė išskirtinai blogai, suteikdama varžovams idealias progas padvigubinti rezultatą.

Tik 49-ą minutę šeimininkai vėl privertė fanus pašokti iš savo kėdžių. Vaidotas Šilėnas sulaukė komandos draugo perdavimo ir turėjo progą pelnyti turbūt lengviausią įvartį savo karjeroje. Prieš saugą buvo likę tik tušti vartai, o šalia nesimatė nė vieno varžovo.

Sunku buvo pasakyti, kuri komanda atrodė slogiau: ar kamuolius varžovams dovanojanti „Kruoja“, ar idealių progų neišnaudojanti „Sūduva“. Marijampoliečių strategas Aleksandras Veselinovičius nesustygo vietoje matydamas tokią prastą progų realizaciją.

Vis tik šeimininkams rungtynių pabaigoje pavyko įkalti trečią vinį į Pakruojo klubo karstą. 78-ą minutę pasižymėjo T. Radzinevičius ir pelnė 10-ą įvartį šiame sezone. Puolėjas tik vienu tiksliu smūgiu atsilieka nuo rezultatyviausio čempionato žaidėjo Andrejaus Paniukovo. Vis dėlto „Sūduvos“ puolimo lyderis turėtų graužtis nagus, nes po šios akistatos tikrai galėjo tapti vienvaldžiu snaiperių rikiuotės lyderiu.

Per pridėtą teisėjo laiką M. Adamenka padėjo tašką. Gynėjas itin pavojingai prasižengė prieš Lietuvos rinktinės saugą K. Chveduką ir tokiu būdu atspindėjo agoniją svečių komandos žaidime.

Trenerio Divaldo Alveso („Kruoja“) komentaras.

„Mano nuomone, šiandien buvo tragedija. „Sūduva“ galėjo įmušti daugiau nei tris įvarčius. Jie turėjo daug progų. Mūsų saugams nepavyko atakuoti, turime su tuo problemų. Turėjome tik vieną progą pasižymėti. Sveikinu „Sūduvą“ su pergale. Daugelis mano komandos žaidėjų turi psichologinių problemų, kurias turi išspręsti. Vartininkas sužaidė pakankamai gerai, keletą kartų išgelbėjo nuo įvarčių. Gynybos linija nebuvo tokia gera. „Sūduva“ daugiau kontroliuoja kamuolį, bet šiandien žaidė šiek tiek atviriau. Tai truputį nustebino, tačiau nebuvo didelė staigmena.“

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Trakų „Trakai1081125:1125
2.Vilniaus „Žalgiris“980117:424
3.Marijampolės „Sūduva“1062221:820
4.Klaipėdos „Atlantas“951318:916
5.Kauno „Stumbras“932412:1211
6.Pakruojo „Kruoja“1032511:1611
7.Kauno „Spyris“93159:1810
8.„Klaipėdos granitas“1023512:199
9.Utenos „Utenis“102178:187
10.Šiaulių „Šiauliai“100379:272

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)