Nors kamuolį rungtynėse daugiau kontroliavo Joao Martinso auklėtiniai, pirmąją progą rungtynėse sukūrė „Riteriai“. 14 minutę Mindaugas Grigaravičius dešiniajame baudos aikštelės krašte atliko stiprų smūgį į vartus, bet šeimininkų vartininkas Danas Šimkevičius kojomis atmušė kamuolį.

„Panevėžys“ pirmą galimybę įmušti susikūrė tik 36 minutę. Elivelto prie baudos aikštelės ribų atliko klastingą smūgį į kairįjį vartų kampą, bet „Riterių“ vartų sargas Armantas Vitkauskas buvo tam pasiruošęs ir atrėmė smūgį. Prieš pertrauką Rafaelis Floro smūgiu iš 20 m. pataikė kamuolį šalia virpsto.

Paskutinę pirmojo kėlinio minutę „Riteriams“ pavyko išsiveržti į priekį. Po kokybiško Mato Ramanusko perdavimo iš aikštės gilumos, dešiniajame baudos aikštelės krašte kamuolį priėmęs Valdemaras Borovskis greitai atliko perdavimą prieš vartus išnirusiam Rokui Filipavičiui, kuris puikiai pasinaudojo savuoju šansu.

Po pertraukos šeimininkams greitai pavyko išlyginti rezultatą. Sebastianą Vazquezą pakeitęs Jorge Eliasas prie baudos aikštelės prieigų efektyviai ir tiksliai smūgiavo į viršutinį dešinį kampą.

Antrajame kėlinyje „Panevėžys“ dominavo aikštėje ir rezgė pavojingas atakas prie A. Vitkausko ginamų vartų. „Riteriams“ teko gerokai paplūšėti gynyboje, bet pavyko atsilaikyti.

Kauno derbyje – keturi įvarčiai

A lygos“ 9-ojo turo Kauno derbio rungtynėse vyko atkakli ir permaininga kova.

Čempionato lyderiu buvęs „Kauno Žalgiris“ neišlaikė įvarčio pranašumo ir namuose sužaidė 2:2 (1:1) su taip pat šeštame mače iš eilės nepralaimėjusiu Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ klubu.

Per pirmą susitikimo pusvalandį vienuolikės aštrių epizodų gausa neišsiskyrė – tik sykį darbo turėjo Deividas Mikelionis, atrėmęs tolimą Yukiyoshi Karashimos smūgį.

Kiek vėliau „Hegelmann Litauen“ ekipa buvo arti įvarčio: po Klaudijaus Upsto perdavimo gero šanso neišnaudojo Vilius Armanavičiaus, tiesa, 37-ąją minutę K. Upsto reidas ir perdavimas buvo įprasmintas dar vienu Naurio Petkevičiaus įvarčiu.

Vis dėlto svečiai ilgai persvara nesidžiaugė – 43-iąją minutę po pakelto kampinio prieš varžovą išniręs Michaelas Thuique'as taikliai mušė galva, pasižymėdamas penktą sykį šiemet.

Antrame kėlinyje akistata klostėsi taip pat permainingai. Ignas Plūkas poroje situacijų gelbėjo savo komandą, tačiau po keitimo į kovą mestas Linas Pilibaitis 69-ąją minutę šaltakraujiškai realizavo situaciją.

Čempionato debiutantai ginklų nesudėjo ir išlygino rezultatą 86-ąją minutę. Baudos aikštelėje kamuolio sulaukęs N. Petkevičius suklaidino Steveną Thicot bei pasiuntė jį į vartus – tai buvo septintasis žaidėjo taiklus smūgis.

Per likusį laiką abi komandos turėjo progų, bet dvikova baigėsi taikiai.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)