Rungtynėse su „Džiugu“ žalgiriečiai per pirmąjį kėlinį, nepasižymėjo antrojo kėlinio pradžioje įmušė dukart, bet leido varžovams sušvelninti atsilikimą – 2:1.

„Varžovas pasirinko žaisti antru numeriu, kontratakomis. Pirmajame kėlinyje jiems galimybių nebuvo, išskyrus pabaigoje, po kampinio, kai buvo sumaištis. Per pertrauką, prieš antrą kėlinį, atlikome korektyvų. Pavyko standartinė situacija, įmušėme vieną, antrą kartą, dar turėjome progų. Bet kaip jau įprasta, viena klaida lemia įvartį į mūsų vartus. Per lengvai davėme varžovui tokią progą. Didelę rungtynių dalį varžovų spaudimo nesijautė. Vėliau pradėjo pereiti į aukštesnį presingą. Mes tuo naudojomės, perkėlėme kamuolį į vidurio zoną, atakavome. Rungtynių pabaiga nebuvo tokia lengva ir paprasta. Yra pergalė, galima pagirti žaidusius. Tie, kurie žaidė po keitimo pridėjo žaidimui. Dėl to smagu“, – rungtynes reziumavo V. Čeburinas.

„Prieš rungtynes kalbėjome, kad nebus lengva. „Džiugas“ pakeitė trenerį, taktiką ir atvyko pakovoti. Matėme, jog jie sužaidė lygiosiomis su „Sūduva“ ir bus nelengvai įveikiami. Mums nebuvo lengva, nes turėjome tik dviejų dienų pertrauką po labai sunkių rungtynių su Panevėžiu. Svarbiausia, jog laimėjome, pasiemėme tris taškus. Manau, jog dominavome visas rungtynes. Turėjome daugiau progų pasižymėti. Pabaigoje praleidome įvartį, tas mus pastatė į nepatogią situaciją. Tačiau trys taškai yra mūsų“, – teigė J. Tadičius.

Po pertraukos aikštėje po keitimo pasirodė Gustas Jarusevičius. „Juo pasitikime, yra užtikrintumas, jis išėjęs savo žaidimu parodė kad yra pasiruošęs žaisti, išeiti ir nuo pirmų minučių. Jei reikia išeiti ir po keitimo. Tokių žaidėjų pas mus daug kurie tam pasiruošę. Tačiau turime tikslus, savo užduotis. Tas keitimas buvo reikalingas“, – aiškino V. Čeburinas.

Abu rezultatyvius perdavimus įvarčiams atliko Petaras Mamičius.

„Visada džiugina jog žaidėjas prisideda prie komandos, pasižymi rezultatyviais perdavimais ir tiesiog perdavimais. P. Mamičius gali atlikti perdavimus, skersus perdavimus. Galbūt ne visada tai pavyksta atlikti į tinkamą vietą. Tačiau šiandien jis atliko du rezultatyvius perdavimus. Bravo jam, – kalbėjo V. Čeburinas – Kiekvienas žaidėjas tiek šiose, tiek praėjusiose rungtynėse išeidamas po keitimo turi būti pasiruošęs žaisti komandinį žaidimą. Kažkas nepavyksta. Mus labiau paveda individualios klaidos. Tačiau komandos kūrime jau matosi kontūras. Prie atsidavimo jau yra ir rezultatas. Tai svarbiausia.“

„Puolėjams svarbu įmušti dėl pasitikėjimo. Daug dirbame ties standartais, šiandien įmušėme iš kampinio. Antras įvartis krito kai kamuolys atskriejo man ir įmušiau. Gavome du gerus perdavimus iš P. Mamičiaus, – teigė J. Tadičius. – Turime gerą komandą. Tiesiog reikia dirbti ir parodyti kokybę aikštėje.“

Sekmadienį „Žalgiris“ svečiuose žais su „Sūduva“, o liepos 1 dieną namuose priims Kauno rajono „Hegelmann“ ekipą. Liepos 5 dieną žalgiriečių laukia Čempionų lygos išvyka į Kosovą, o liepos 12 – namų rungtynės su „Ballkani“.