Nors dvikovą energingiau pradėjo aikštės šeimininkai, „Klaipėdos granitas“ privalėjo išsiveržti į priekį 7-ą minutę. Greitos atakos metu po Tamazio Čargeišvilio perdavimo iš dešinės Borisas Ignatjevas atsidūrė visiškai laisvas baudos aikštelėje, tačiau iš kelių metrų įsigudrino smūgiuoti taip, kad išgelbėti savo komandą sugebėjo puikią reakciją pademonstravęs Mantas Galdikas.

Atsakomosios atakos metu progą įmušti turėjo ir Andrius Jokšas. Sulaukęs perdavimo baudos aikštelėje, gynėjas krisdamas pabandė nukreipti kamuolį į tolimą vartų tinklą, bet pažeme smūgiavo šalia virpsto.

16-ą minutę darsyk reakciją turėjo pademonstruoti „Atlanto“ vartininkas. T. Čargeišvilis tiksliu perdavimu į baudos aikštelę išvedė Tomą Tamošauską. Šio smūgis kliudė gynėją ir pakeitė skriejimo trajektoriją, tačiau M. Galdiko tai nesuklaidino.

Po dviejų minučių Kazimieras Gnedojus galėjo rezultatyviai užbaigti standartinę situaciją prie svečių vartų, bet po gero Donato Virkšo perdavimo aukščiausiai už visus iššokęs gynėjas galva smūgiavo virš vartų.

Kėlinio įpusėjus, „Atlantas“ perėmė kamuolio kontrolę į savo rankas. Pavienės „Klaipėdos granito“ atakos aikštės šeimininkų baudos aikštelės prieigas pasiekdavo retai.

Keletą kartų anksčiau laimę iš toli pabandęs Ovidijus Verbickas prisišaudė ir privertė padirbėti Paulių Pocių, kuriam teko šuoliu gaudyti pažemę į vartus pasiųstą kamuolį po gražios greitos „Atlanto“ atakos 34-ą minutę.

Po trijų minučių blykstelėjo Andrius Bartkus. Saugas puikiu klaidinančiu judesiu už nugaros paliko iškart du gynėjus, įsiveržė į baudos aikštelę ir perdavimu joje surado laisvą Tadą Eliošių, tačiau šis smūgiuoti sudelsė ir po kojomis kritę gynėjai kamuolį blokavo.

Po lygios antrojo kėlinio pradžios, įvartis krito į svečių vartus. Po keitimo aikštėje pasirodęs Marius Papšys vieną prieš P.Pocių dešinėje išvedė T. Eliošių. Puolėjo smūgį „atrėmė“ virpstas, bet pirmasis prie į aikštę atšokusio kamuolio atsidūrė A. Jokšas ir pelnė pirmą įvartį 58-ą minutę.

„Klaipėdos granitas“ atsakė pavojingu T. Čargeišvilio išpuoliu. Legionierius įkirto į baudos aikštelę, sulaukė tikslaus perdavimo ir stipriu smūgiu iš aštraus kampo privertė M. Galdiką kamuolį atmušti akrobatiniu šuoliu.

61-ą minutę „Atlantas“ surengė pavyzdinę ataką, pasibaigusią įvarčiu po trijų perdavimų vienu lietimu. M. Papšys ir T. Eliošius į baudos kraštą išvedė O. Verbicką, šis perdavė kamuolį įkirtusiam Rokui Krušnauskui, kuris nepaliko P. Pociui jokių vilčių.

Išbalansuotą svečių komandą 69-ą minutę nokautuoti galėjo M. Papšys, tačiau dešinėje be priežiūros palikto saugo smūgis į tolimą kampą praskriejo šalia virpsto.

Į priekį nuskubėjęs „Klaipėdos granitas“ galėjo sušvelninti rezultatą po gaisro aikštės šeimininkų baudos aikštelėje, bet puikiai sužaidė M. Galdikas, krisdamas ir kojomis atremdamas Dominyko Galkevičiaus smūgį iš kelių metrų.

Aikštėje pasirodęs Hayato Wakino labai aktyviai įsijungė į žaidimą, reidais draskydamas varžovų gynybą kairiajame aikštės flange. Po vieno jų saugas aštriai perdavė kamuolį į baudos aikštelę 74-ą minutę, bet Mihailui Zizelevui jo pasiekti nepavyko.

Po taktinio keitimo, kai Marką Benetą pakeitė Rolandas Baravykas, gaisrai „Atlanto“ baudos aikštelėje pamažu baigėsi ir, išskyrus tolimą aikštės šeimininkų smūgį, kurį P. Pocius nukreipė į kampinį, abi komandos daugiau pavojingų išpuolių nesukūrė.

„Ekranas“ sugrįžimą į „Aukštaitijos“ stadioną pažymėjo šešiais įvarčiais

Ekranas“ nepasigailėjo čempionato autsaiderės Alytaus „Dainavos“ 11-ajame ture. Pirmą kartą šiame sezone rungtyniavę „Aukštaitijos“ stadione panevėžiečiai varžovus sutriuškino antrajame kėlinyje - 6:0 (1:0). Kartą pasižymėjęs Elivelto bei du įvarčius įmušęs Lukas Kochanauskas snaiperių sąrašo viršuje pavijo Ričardą Beniušį.

Nuo rungtynių pradžios link varžovų vartų nuskubėjęs „Ekrano“ atakos traukinys galėjo parsivežti įvartį jau pačią pirmąją mačo minutę, bet po pražangos į baudos aikštelę pakeltą kamuolį koja virš vartų pasiuntė Elivelto.

7-ą minutę dar viena standartinė situacija prie alytiškių vartų pasibaigė netaikliu Edgaro Baranausko smūgiu galva iš kelių metrų. Kitos „Ekrano“ atakos metu idealios progos neišnaudojo Tomas Dapkus. Po perdavimo iš aikštės gilumos vienas prieš vartininką atsidūręs saugas nesugebėjo pergudrauti patikimai sužaidusio Donato Mikučionio.

Jo kolegai „Ekrano“ vartuose Kornelijui Timofejevui į žaidimą įsijungti ir sugauti nestiprų Teisio Leskausko tolimą smūgį pažeme teko tik 15-ą minutę.

Po trijų minučių baudos aikštelės prieigose buvo nugriautas Lukas Kochanauskas. Prie kamuolio stojęs E. Baranauskas pasiuntė jį į artimąjį vartų kampą, bet komandą nuo įvarčio šuoliu išgelbėjo D. Mikučionis.

Tačiau „Dainavos“ vartininkas liko bejėgis 23-ą minutę. Po traumos į panevėžiečių sudėtį sugrįžęs Aleksandaras Šušnjaras pats pradėjo ir pats užbaigė gražią „Ekrano“ ataką. Po reido link varžovų vartų serbas iš pradžių atliko perdavimą Donatui Norvilui, o po to smūgiu galva į tinklą pasiuntė R.Piloto iš krašto pakeltą kamuolį.

27-ą minutę abi komandos prarado po vieną žaidėją. Iš aikštės dėl nesportiško elgesio rungtynes anksčiau laiko baigė raudonas korteles prieš save išvydę Tomas Salamanavičius ir Skirmantas Šeštavickas. Po pašalinimo „Ekrano“ atakos prarado turėtą aštrumą. Žaidimas ir toliau vyko „Dainavos“ aikštės pusėje, tačiau itin pavojingų momentų panevėžiečiams sukurti nesisekė.

33-ią minutę po perdavimo iš aikštės gilumos vienas prieš vartus galėjo iššokti Elivelto. Jį nugriovęs Nedas Čeplinskas galėjo lengviau atsikvėpti, kadangi rungtynių arbitras jam parodė tik geltoną kortelę. R. Pilotas baudos smūgiu į vartus nepataikė.

Elivelto galėjo išnaudojo vieną iš daugelio pirmajame kėlinyje keltų kampinių, bet po E. Baranausko perdavimo laisvas galva smūgiavo šalia tolimo vartų virpsto.

Išart po pertraukos darsyk komandą išgelbėjo D.Mikučionis. Po kampinio ir rikošeto baudos aikštelėje kamuolys nukrito visiškai laisvam L. Kochanauskui, bet šio smūgį kojomis už aikštės ribų nukreipė „Dainavos“ vartų sargas.

50-ą minutę į svečių vartus krito antrasis įvartis. Antrojo rungtynėse tikslų perdavimą atlikus R.Pilotui, iš kelių metrų atstumo pasižymėjo Elivelto. Brazilui tereikėjo tiksliai pataikyti į kamuolį.

Po dviejų minučių „Ekranas“ pagaliau išnaudojo vieną iš gausybės kampinių. A. Šušnjaras nesunkiai laimėjo oro dvikovą, galva numesdamas kamuolį laisvam T. Dapkui, kuris savo šanso nepraleido.

Vos keliolikos sekundžių aikštėje užteko Edvardui Tamulevičiui įmušti ketvirtąjį komandos įvartį 65-ą minutę. Po keitimo aikštėje pasirodęs puolėjas pirmu prisilietimu po kampinio užtikrintai galva pasiuntė kamuolį į vartus.

71-ą minutę baudos aikštelėje buvo nugriautas varžovų gynybą prasiveržimais nuolat draskęs R.Pilotas. Skyrus 11 m. baudinį, prie kamuolio stojo daug progų šiose rungtynėse neišnaudojęs L. Kochanauskas. Puolėjas šįkart smūgiavo užtikrintai.

Jau po dviejų minučių, pakėlus kampinį „Dainavos“ baudos aikštelėje kilo gaisras. Gynėjams nepavykus panaikinti pavojaus, savo laimę smūgiu pabandė Aivaras Meškinis, bet nestipriai spirtą kamuolį susistabdė jo kelyje buvęs L. Kochanauskas ir nukreipė į tolimą vartų tinklą, į sąskaitą įsirašydamas dublį.

Per likusį laiką gerų progų neišnaudojo D. Norvilas ir Lukas Baranauskas. Pastarojo sudėtiną smūgį galva puikiu akrobatiniu šuoliu į kampinį pirštų galais sugebėjo nukreipti D. Mikučionis.

Paskutinę dvikovos minutę garbės įvartį galėjo pelnyti Domas Ivanauskas. Perėmęs kamuolį iš neapdairiai sužaidusio varžovo, alytiškis išbėgo vienas prieš vartus, tačiau smūgiuoti sudelsė ir į gynybą spėjęs sugrįžti A. Šušnjaras kamuolį atėmė.

„Sūduva“ ir antrą kartą šiame sezone nepasipriešino „Žalgiriui“

Vilniaus „Žalgiris“ ir vėl sutriuškino Marijampolės „Sūduvą“, šį kartą titulą ginantys čempionai pergalę iškovojo rezultatu 3:0 (1:0). Žalgiriečiai po šių rungtynių susikrovė penkių taškų persvarą prieš antroje vietoje žengiantį Klaipėdos „Atlantą“, savo ruožtu, marijampoliečiai po šio turo turnyro lentelėje liks septintoje pozicijoje.

Rungtynių pradžioje kamuolio kontrolė priklausė svečiams ir būtent jie sukūrė pirmąjį aštresnį momentą prie varžovų vartų. Standartinės padėties metu Andro Švrljuga smūgiavo galva, bet smūgis Džiugui Bartkui didelių problemų nesukėlė, vartininkas permėtė kamuolį per vartų skersinį.

12-ą minutę įvyko epizodas, kuris kardinaliai apsunkino „Sūduvos“ padėtį – Tomas Snapkauskas už pavojingą žaidimą buvo pašalintas iš aikštės.

Nuo pirmųjų „Žalgirio“ išpuolių šeimininkai gynėsi labai užtikrintai, pirmas truputį pavojingesnis epizodas kilo 28-ą minutę, kai po perdavimo iš kairiojo atakos krašto Andrius Velička smūgiavo šalia vartų.

Vis tik po dviejų minučių žalgiriečiai atidarė savo įvarčių sąskaitą šiame mače. Po puikaus Jakubo Wilko pakelto kampinio Linas Pilibaitis tiksliu smūgiu galva privertė D. Bartkų traukti kamuolį iš vartų tinklo.

Išsiveržę į priekį svečiai užtikrintai kontroliavo situaciją aikštėje. Kėlinio pabaigoje du gana pavojingus smūgius iš toli atliko Artakas Jedigarijanas, o kartą įvarčio autorius L. Pilibaitis po pakelto kampinio pavojingai smūgiavo galva.

Antrojo kėlinio pradžia buvo gana nyki, tačiau „Sūduva“ nepasidavė ir surezgė keletą pavojingesnių atakų. Vos tik marijampoliečiai pajuto žaidimą, „Žalgiris“ juos tuoj pat atvėsino. Puikiai į žaidimą po keitimo įsiliejęs Rytis Leliūga gavo kamuolį baudos aikštelėje, suklaidino varžovą ir padvigubino rezultatą.

Po praleisto įvarčio „Sūduva“ palūžo ir neatsigavo, nors strategas Darius Gvildys atliko visus tris keitimus, tačiau jie jokios apčiuopiamos naudos neatnešė.

„Žalgiris“ ir toliau atakavo: Arti tikslo buvo R. Leliūga, kurio smūgiuotą kamuolį sugavo D. Bartkus, o 81-ą minutę šiame mače buvo padėtas taškas – tas pats antrojo įvarčio autorius pavojingai smūgiavo į vartus, jo smūgį atrėmė „Sūduvos“ vartininkas, bet pirmasis prie atšokusio kamuolio suskubęs Kristis Andreou pasiuntė jį vartų tinklą.

Rezultatai:

Klaipėdos „Atlantas“ 2 - 0 „Klaipėdos Granitas“
58' [1 - 0] Andrius Jokšas
61' [2 - 0] Rokas Krušnauskas

Panevėžio „Ekranas“ 6 - 0 Alytaus „Dainava“
23' [1 - 0] Aleksandar Šušnjar
27' Tomas Salamanavičius („Ekranas“) gavo raudoną kortelę
27' Skirmantas Šeštavickas („Dainava“) gavo raudoną kortelę
50' [2 - 0] Elivelto Ribeiro Dantas
52' [3 - 0] Tomas Dapkus
66' [4 - 0] Edvardas Tamulevičius
72' [5 - 0] Lukas Kochanauskas (iš 11 metrų baudinio)
74' [6 - 0] Lukas Kochanauskas

Marijampolės „Sūduva“ 0 - 3 Vilniaus „Žalgiris“
12' Tomas Snapkauskas („Sūduva“) gavo raudoną kortelę
30' [0 - 1] Linas Pilibaitis
59' [0 - 2] Rytis Leliūga
82' [0 - 3] Kristis Andreou

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris11+2725
2.Atlantas11+1320
3.Kruoja11+819
4.Banga10+717
5.Trakai10+616
6.Ekranas11+815
7.Sūduva11-314
8.Granitas11-111
9.Šiauliai11-48
10.Dainava11-610

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)