Kituose susitikimuose Jonavos „Lietava“ namuose vėl priims Marijampolės „Sūduvą“, o Kauno „Stumbras“ sieks trečiuoju bandymu atimti taškus iš Klaipėdos „Atlanto“.

Utenos „Utenis“ – „Kauno Žalgiris“. Birželio 14 dieną 18.30 val. Utena, „Utenio“ stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:3, 3:1.

Abu klubai pergalės skonį gerokai primiršę: uteniškiai paskutinį sykį tris taškus iškovojo aštuntame ture, jų būsimi varžovai – vos pirmame.

„Utenio“ taškų badas „SMScredit.lt A lygoje“ tęsiasi jau šešerias rungtynes, per kurias pavyko įmušti vos vieną įvartį. Maža to, Aukštaitijos klubas Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurėje 0:2 nusileido Kėdainių „Nevėžiui“ ir nuo šiol turės koncentruotis tik į čempionato kovas. Rungtynėse su „Sūduva“ treneris Olegas Boičyšinas negalėjo verstis kai kuriais futbolininkais, kurie šiai svarbiai „šešių taškų“ kovai bus pasiruošę. Įdomu, ar Jevgenijus Morozas, praėjusiais metais žaidęs Kauno klube, į buvusios komandos vartus įmuš trečią kartą iš eilės.

Žalgiriečiai po triuškinamos nesėkmės prieš „Lietavą“ padarė išvadas gynyboje ir pradėjo kelti rūpesčių net ir čempionato lyderiams. „Kauno Žalgiris“ pirmą sykį klubo istorijoje atėmė taškus iš čempiono, o dabar sieks atsirevanšuoti „Uteniui“ už pralaimėjimą antrame rate. Laimis Bičkauskas šį kartą galės verstis visais sveikais futbolininkais, bet favorito etiketės svečiams klijuoti nederėtų – „Uteniui“ tai reta proga iškovoti pergalę ir šoktelėti turnyro lentelėje laipteliu aukščiau.

Vilniaus „Žalgiris“ – Trakų „Trakai“. Birželio 15 dieną 18 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:0, 0:1.

Trylikoje mačų iš eilės nepralaimėję „riteriai“ sieks atsirevanšuoti už nesėkmę LFF taurės finale ir padidinti atotrūkį nuo žalgiriečių, o jei pastarieji iškovos pergalę – komandas skirs vos taškas.

Po pertraukos į „SMScredit.lt A lygą“ grįžęs „Žalgiris“ iš blogosios pusės nustebino tiek pačius save, tiek klubo sirgalius, sužaisdamas itin netikėtomis lygiosiomis su „Kauno Žalgiriu“. Vilniečiai antrame rate įmušė vos septynis įvarčius, pagal šį rodiklį aplenkdami tik paskutines dvi turnyro komandas. Vienuolikės atakuojantys žaidėjai kol kas duobėje, o iš jos išlipti dvikovoje su „Trakais“ bus labai sunku.

„Trakų“ treneris Valdas Urbonas pataupė savo komandos futbolininkus LFF taurės mače. Dvikovoje su Kauno „Lygiu“ „riteriai“ rungtyniavo antros sudėties ir šventė pergalę, prie kurios prisidėjo įvartį pelnęs Lukas Kochanauskas. Po traumos sugrįžęs puolėjas šio sezono „SMScredit.lt A lygoje“ dar nepasirodė, kadangi „riterių“ strategas dar nenori skubėti ir rizikuoti futbolininko sveikata.

Klaipėdos „Atlantas“ – Kauno „Stumbras“. Birželio 15 dieną 19.30 val. Klaipėda, centrinis miesto stadionas. Pirmame rate: 2:0, 3:2.

Penkiuose mačuose iš eilės nepralaimintis „Stumbras“ šiame sezone neatėmė taškų tik „Žalgirio“ ir „Atlanto“. Pažiūrėsime, ar trečias kartas nemeluos.

Klaipėdiečiams dvikova LFF taurėje, kaip ir reikėjo tikėtis, nesukėlė didelių rūpesčių. „Atlantas“ jaunuosius Vilniaus „Ateities“ futbolininkus sutriuškino rezultatu 7:0, o Domantas Šimkus, vėl pradėjęs dvikovą starto sudėtyje, pelnė tris įvarčius. Realu, jog Konstantinas Sarsanija gali suteikti saugui dar vieną progą: ketvirtą kortelę užsidirbęs Dovydas Norvilas turės praleisti šį mačą, tad jį gali pakeisti būtent D. Šimkus.

„Stumbrui“ praėjusi dvikova su „Atlantu“ dar iki šiol turėtų kelti kartėlį. Kauniečiai likvidavo dviejų įvarčių deficitą, tačiau mačo pabaigoje baudos aikštelėje paleido Evaldą Razulį, kuris, pelnydamas vienintelį savo įvartį šiame sezone, išplėšė komandai pergalę. Klaipėdoje „Stumbras“, lyginant su antromis tarpusavio rungtynėmis, vėl bus kiek pasikeitęs – komandoje jau nebeliko kelių legionierių, žaidusių susitikime Kaune.

Jonavos „Lietava“ – Marijampolės „Sūduva“. Birželio 16 dieną 18.30 val. Jonava, KKSC stadionas. Pirmame rate: 1:1, 0:3.

LFF taurėje antrus metus iš eilės kovoję klubai po trijų dienų pertraukėlės vėl susigrums „SMScredit.lt A lygos“ susitikime Jonavoje.

Robertas Poškus taurės akistatoje atliko vos vieną keitimą, 105-ąją minutę į aikštę vietoje Savio metęs Marių Ganusauską, kuris baudinių serijoje neįmušė ir leido marijampoliečiams džiaugtis itin sunkia pergale. Įdomu, ar „Lietavos“ treneris versis ta pačia sudėtimi, kuri gali būti pilnai neatsistačiusi po 120 minučių kovos. LFF taurėje nuo suolo nepakilo puolėjas Laurynas Stonkus, tad galbūt pamatysime šį futbolininką starto sudėtyje.

Jonavoje nepasirodė pastaruoju metu sėkmingai rungtyniaujantis Admiras Kecapas, susižeidęs dvikovoje su „Uteniu“. Sirgaliai vis dar nepamatė Predrago Pavlovičiaus, o Tomas Radzinevičius aikštėje pasirodė po keitimo antro kėlinio pradžioje. Galbūt Aleksandras Veselinovičius negalės verstis visais turimais futbolininkais, tačiau dabartinės pajėgos turėtų būti išlaikiusios daugiau jėgų ir diktuoti rungtynių tempą.