Trintis. Vilniaus „Žalgiriui“ teko gelbėtis nuo pralaimėjimo dvikovoje su „SMScredit.lt A lygos“ debiutante Jonavos „Lietava“. Vilniečiai namuose išslydo pro adatos skylutę ir sužaidė 2:2, bet šios lygiosios leido ketvirtąsias pergales šį sezoną iškovojusiems „Trakams“ ir Klaipėdos „Atlantui“ sumažinti lyderio pranašumą prieš save iki minimumo.

Gynyba. „Žalgiris“ šį sezoną lieka nepralaimėjęs, bet trejose iš penkerių pirmenybių rungtynių čempionai praleido du ar daugiau įvarčių.

Įvarčiai. Dukart į „Kauno Žalgirio“ vartus įmušęs „Atlanto“ rusas Maksimas Maksimovas, sykį į kamuolį į tinklą pasiuntęs jo komandos draugas Abdoulas Sylla ir 11 metrų baudinį Vilniuje realizavęs „Lietavos“ saugas Dominykas Galkevičius šį sezoną pasižymėjo jau po tris kartus ir tik vienu tiksliu smūgiu atsilieka nuo lygos lyderių – Bahrudino Atajičiaus iš „Žalgirio“ ir Nerijaus Valskio iš Marijampolės „Sūduvos“.

Legionieriai. Šiame ture jų debiutavo visas būrys. Kauno „Stumbre“ – Francisco Floresas iš Kosta Rikos ir brazilai Douglasas Brenneris bei Eversonas Vazas, „Trakuose“ – Kauno „Spyriui“ pernai atstovavęs baltarusis Dmitrijus Rekišas.

Prognozė. „Jeigu išlaikys tokį žaidimą, pagadins nervus ne vienam varžovui“, – „Lietavos“ futbolą įvertino „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas.

Svarstymai. „Dvi savaitės be žaidimo – galbūt suklydome nežaisdami kontrolinių rungtynių“, – po pralaimėjimo „Atlantui“ 1:3 kalbėjo „Kauno Žalgirio“ treneris Laimis Bičkauskas.

Prakiuro. „Atlantui“ tai buvo rezultatyviausios sezono rungtynės. Per keturias iki tol vykusias dvikovas uostamiesčio futbolininkai įmušė tik keturis sykius.

Nulis. Utenos „Utenis“ lieka vienintelė lygos komanda, dar neiškovojusi taškų. „Trakams“ 0:1 nusileidęs ir penktą kartą iš eilės pralaimėjęs Aukštaitijos klubas ginasi neprastai, bet kol kas įmušė tik du įvarčius – abu pirmojo turo dvikovoje su „Kauno Žalgiriu“.

Konstanta. Visas penkerias čempionato rungtynes „Utenis“ pralaimėjo vieno įvarčio skirtumu.

Aukštyn. „Žalgiriui“ ir „Trakams“ prieš tai iš eilės pralaimėjusi „Sūduva“ išvykoje 3:2 įveikė „Stumbrą“ ir pakilo į ketvirtą turnyro lentelės vietą.

Klaidos. Marijampoliečiai laimėjo nepaisant to, kad jų vartininkas Ivanas Kardumas įvarčius įleido situacijose, kai atrodė, jog jokie pavojingi vėjai į „Sūduvos“ vartų pusę nepučia.

Pirmoje lygoje ritmą diktuoja „Šilas“ su įvarčius mušančiu M. Malinausku

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Pirmoje lygoje buvo sužaistas antrasis turas, po kurio trys komandos – Kazlų Rūdos „Šilas“, „Palanga“ bei „Panevėžys“ – dar neprarado taškų.

Viršūnėje dėl geriausio įvarčių santykio įsitaisė dvi triuškinamas pergales iškovojusi Gedimino Jarmalavičiaus kariauna, kurios vartų sargas Mindaugas Malinauskas dar sykį nuginklavo savo tiesioginį oponentą kitoje aikštės pusėje.

Ambicijos. „Pirmoje lygoje visą laiką norėtume save matyti aukštai ir galbūt galvojame apie A lygą“, – taip po pergalės 3:1 prieš Vilniaus „Žalgirį B“ kalbėjo Alytaus DFK „Dainavos“ treneris Ričardas Grigaliūnas.

Debiutas. Kęstučio Ivaškevičiaus pasirodymo „Palangoje“ dar reikės šiek tiek palaukti. Lietuvos rinktinės garbę gynęs futbolininkas kol kas negali žaisti kontaktinio futbolo, savo ruožtu, naujasis saugo klubas iškovojo antrą pergalę, 3:1 įveikdamas Radviliškio „Lokomotyvą“.

Duetas. Pirmą kartą „Vilniaus Vyčio“ rungtynes stebėjusiems sirgaliams kilo klausimas: kas yra vyriausiasis komandos treneris? – Oficialiai tai – Algimantas Liubinskas, tačiau rungtynių metu komandai kur kas dažniau diriguoja jo asistentas Egidijus Juška. Kaip ten bebūtų, ambicingi lygos naujokai šį kartą prarado du taškus, sužaisdami lygiosiomis 2:2 su Kauno „Hegelmann Litauen“.

Fiasko. Taip šio sezono pirmenybių startą galėtų įvertinti 2015 metų vicečempionas „Žalgiris B“. Andriaus Skerlos treniruojama komanda per dvejas rungtynes praleido net devynis įvarčius, pagal šį rodiklį dalindamasi priešpaskutinę-paskutinę poziciją su FBK „Kaunu“.

Lyderis. Be komandos vedlio Andriaus Lipskio Kėdainiuose kovoję Telšių „Džiugo“ futbolininkai „Nevėžiui“ nusileido 1:2. Akivaizdu, kad be saugo likę žemaičiai – kur kas labiau pažeidžiami.

Perstatymas. Gargždų „Bangos“ treneris Vaidas Žutautas po pirmosios pergalės 2:0 prieš Kelmės „Kražantę“ teigė, jog dėl susidariusios spragos į vidurio gynėjo poziciją patraukė dažniausiai saugu rungtyniaujantį Karolį Urbaitį.

Realizuotojas. Ar M. Malinauskas užsimojo pagerinti legendinio Brazilijos vartininko Rogerio Ceni įmuštų 69-ių 11 metrų baudinių rekordą? – „Šilo“ vartų sargas tokiu būdu pasižymi jau antrame ture iš eilės – šį kartą M. Malinauskas prisidėjo prie dar vienos triuškinamos savo komandos pergalės 6:1 prieš FBK „Kauną“.

Sausas. Kol kas tik „Panevėžio“ futbolininkams pavyko per pirmus du turus nepraleisti nė vieno įvarčio. Virginijaus Liubšio kariaunos vartininkas Marius Suvaizdis antrą sykį išsaugojo vartus „sausus“ ir padėjo aukštaičiams savo sirgalių akivaizdoje 2:0 įveikti Kretingos „Miniją“.

Susižaidimas. Tokią pralaimėjimo priežastį po 0:2 patirtos nesėkmės prieš „Trakų-2“ vienuolikę akcentavo „Šilutės“ treneris Svajūnas Česnulis. Anot stratego, komandą papildę baltarusiai dar nesupranta, ko iš jų norima.

Šamas. Taip vadinamas 39-erių metų „Hegelmann Litauen“ veteranas Audrius Kšanavičius pelnė pirmą šio sezono įvartį. Akylesni futbolo aistruoliai turėtų puikiai prisiminti, kaip 2007 metais Lietuvos rinktinės saugas akistatoje su Prancūzija išmaudė du varžovus ir iš panašaus taško pataikė į virpstą. Prancūzą Mickaelį Landreau išgelbėjo vartų konstrukcija, o „Vilniaus Vyčio“ vartininkas Aivaras Bražinskas turėjo pripažinti meistro klasę bei traukti kamuolį iš vartų tinklo.

Rezultatyviausias pirmenybių žaidėjas: Evaldas Grigaitis („Šilas“) – 3 įvarčiai.