Kaip ir kiekvienais metais legionierių gretas daugiausiai papildė Vilniaus “Žalgirio” ekipa. Į šią vilniečių ekipą taip sugrįžo ir keletas užsienyje rungtyniavusių futbolininkų. Net trijose ekipose pasikeitė treneriai, kurie buvo pakeisti dėl prastų komandos rezultatų.

Kauno FBK “Kaunas”

Kauniečiai žaidėjų registracijos periodu savo ekipoje užregistravo 3 naujus futbolininkus, tačiau net 6 žaidėjai buvo paskolinti “Šilutės” komandai.

Vos prasidėjus žaidėjų migracijai, kauniečių gretose buvo užregistruotas saugas Kęstutis Ivaškevičius. Perspektyvus žaidėjas iki šiol rungtyniavo Klaipėdos “Atlanto” ekipoje. Vėliau ekipą papildė joje jau rungtyniavęs puolėjas Audrius Kšanavičius, kuris prieš keletą metų FBK “Kaunas” komandą paliko po didelio skandalo, tuo metu pasiekusio net teismą.

Iš Plungės “Babrungo” į Kauną atvyko vienas rezultatyviausių LFF I lygos puolėjų Gvidas Juška. Šis 22 metų futbolininkas jau spėjo 4 kartus pasižymėti dublerinėje “Kauno jėgerių” komandoje.

Panevėžio “Ekranas”

Panevėžiečiai pagaliau pažeidė savo taisyklę, kuria vadovavosi ilgą laiką. Komandos strategas Virginijus Liubšys dažnai kalbėdavo, jog “Ekranas” remsis savo išugdytais jaunais žaidėjais, tačiau rugpjūčio pradžioje komandos gretas papildė du patyrę žaidėjai iš kaimyninių valstybių. 24 metų puolėjas Vitalijus Makryckis ir 27 metų saugas Ruslanas Michalčiukas jau rungtyniavo A lygos ir UEFA taurės rungtynėse.

V.Makryckis į Panevėžį atvyko iš Baltarusijos “Torpedo–MAZ” ekipos, o R.Michalčiukas iki šiol rungtyniavo Latvijoje, “Jūrmala” komandoje.

Panevėžiečiai tris savo žaidėjus paskolino Marijampolės “Sūduvos” komandai, o gynėjas Egidijus Majus atsidūrė Rusijoje, "Zenit" klube.

Klaipėdos “Atlantas”

Klaipėdiečių gretas papildė du Lietuvoje ilgą laiką rungtyniavę futbolininkai. Saugą Tadą Labuką, “Atlantui” paskolino Maskvos “Dinamo” ekipa, kurioje šis jaunas futbolininkas paskutiniu metu nepatekdavo ir į dublerių ekipos sudėtį.

Tikimasi, kad T.Labukas turėtų pakeisti komandą palikusį Kęstutį Ivaškevičių.

Latvijoje, pas Benjaminą Zelkevičių, pirmą dalį sezono rungtyniavęs Robertas Ringys nesugebėjo rasti vietos ekipos ir atvyko rungtyniauti į “Atlantą”, kur realiai gali pagelbėti ekipai.

Vilniaus “Žalgiris”

Bene aktyviausiai lietuviškų "transferų padangėje” žibėjo legendinis “Žalgirio” klubas, savo gretas papildęs ne vienu žaidėju. Į vilniečių gretas grįžo baltarusis saugas Andrejus Šilo, dalį sezono praleidęs Lenkijos “Podbieskidy” ekipoje.

Saugų grandį dar sustiprino Igoris Morinas, eilę metų rungtyniavęs įvairiuose užsienio klubuose. Į “Žalgirį” šis rinktinės žaidėjas atvyko iš Vokietijos antros Bundeslygos klubo SSV “Jahn2000”. Plocko “Wisla” (Lenkija) klube rungtyniavęs, o anksčiau taip pat ir “Žalgiriui” atstovavęs Raimondas Vilėniškis - vėl Vilniuje. Nutraukęs su Lenkijos klubu sutartį, R.Vilėniškis vėl grįžo į “Žalgirį”.

Turbūt ne visai patenkinti ekipos vidurio grandies žaidimu komandos treneriai pasikvietė ir dar vieną legionierių į Čekijos - Adrianą Kormoczį. Šis 24 metų saugas iki šiol rungtyniavo Čekijos “OEZ” klube.

Puolimo grandyje vienas naujas veidas. Maksimas Alilujevas iš I lygos “Rodovito” klubo, jau rungtyniavo vilniečių gretose ir vieną kartą pasižymėjo.

Vartininkui Pavelui Leusui, drauge su gynėju Andrejumi Tereškinu išvykus rungtyniauti į Kazachstano “Alma-Ata” klubą, antruoju ekipos vartininku tapo perspektyvus aštuoniolikametis baltarusis Aleksandras Burkovas iš “Torpedo” ekipos.

Be P.Leuso ir A.Tereškino į Rusijos aukščiausios lygos klubą rungtyniauti išvyko ir gynėjas Algis Jankauskas.

Vilniaus “Vėtra”

Pasikeitimai šioje komandoje pirmiausia palietė trenerių štabą. Komandą paliko vyriausias treneris Valdas Ivanauskas ir jo asistentas Valdas Urbonas. Nors trenerio išėjimo iš komandos oficiali versija buvo vyr.trenerio laiko stygius, tačiau futbolo pasaulyje vis garsiau galima išgirsti jog V.Ivanauskas buvo atleistas dėl nesutarimų su komandos vadovybe. Klubo vadovų netenkino šiuo metu komandos užimama vieta.

“Vėtra” ekipoje liepos mėnesį pradėjo rungtyniauti puolėjas iš I lygos Kauno “Atleto” klubo Andrius Kochanauskas. Šis 22 metų puolėjas anksčiau yra rungtyniavęs Kauno “Inkaro” klube.

Šis Vilniaus klubas dar tikisi užregistruoti ir Aidą Preikšaitį, rungtyniavusį Lenkijoje, tačiau iki ryto (09 01 aut.past.) dar nebuvo gautas oficialus transferas iš Lenkijos futbolo federacijos.

Šilutės “Šilutė”

Šio pamario klubo pagrindiniais ramsčiais toliau lieka FBK “Kaunas” ir Klaipėdos “Atlantui” priklausantys žaidėjai. Per pertrauką iš šilutiškių į FBK “Kauną” grįžo puolėjas iš Baltarusijos Olegas Mozgovojus ir gynėjas Marius Žaliūkas, tačiau ekipą papildė net 8 nauji žaidėjai.

FBK “Kaunas” Šilutės klubui iki sezono pabaigos paskolino vartininką Modestą Stonį, gynėją Irmantą Zelmiką, saugą Tomą Miklinevičių ir puolėjus Artūrą Rimkevičių, bei iš Latvijos FK “Riga” klubo grįžusį Vitalį Stankevičių.

Dar vienas gynėjas, kaliningradietis Denisas Archipovas buvo realus pretendentas papildyti FBK “Kaunas” gretas, tačiau kauniečiai laikinai šį 20-metį perleido “Šilutės” klubui.

Iš “Atlanto” į Šilutę persikėlė puolėjas Kęstutis Smilginas, bei Povilas Šarūnas, kurio įvartis rungtynėse su “Vėtra” lėmė šilutiškių pergalę.

Vilniaus “Vilnius”

Šioje komandoje taip pat naujas treneris. Vietoje atleisto Sergejaus Bakano, prie komandos vairo stojo klubo direktorius Ivanas Švabovičius.

Ekipa taip pat pasipildė keliais naujais žaidėjais. Nepratęsęs kontrakto su Maltos aukščiausios lygos klubu ir neradęs kito klubo užsienyje “Vilnius” klube rungtyniaus Lietuvos nacionalinės rinktinės saugas Donatas Vencevičius.

Komandos puolimo grandyje rungtyniaus legionierius iš Gruzijos “Kazbegi” klubo, devyniolikametis Davidas Mekokišvilis.

Marijampolės “Sūduva”

Šioje komandoje taip pat neapsieita be naujo trenerio. Tiesa, ekipą papildė futbolo specialistai iš Italijos. Šie treneriai itin griausmingai įžengė į Lietuvos futbolo arenas, sugebėję atimti taškus net iš pačio FBK “Kaunas” klubo.

Komandą sustiprino ir nauji žaidėjai. Panevėžio “Ekranas” marijampoliečiams paskolino net tris savo ekipos žaidėjus: gynėjus Gerdą Aleksą ir Laurą Januševičių bei saugą Mantą Uselį. Nutraukęs kontraktą su FBK “Kaunu” marijampoliečių gretas sustiprino saugas Gintas Širmelis.

“Sūduvos” ekipos akiratyje buvo ir žaidėjų iš užsienio klubų, tačiau jie dėl vienokių ar kitokių priežasčių klube nepasiliko, ar į jį neatvyko.

Šaltinis
Futbolo portalo ivartis.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško ivartis.lt administracijos sutikimo neleidžiama.
Ivartis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją