Vilniaus „Riteriai“ – Gargždų „Banga“. Spalio 29 dieną 18 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:0, 3:0, 1:1

Penktadienio dvikovos transliacija, kaip įprasta, nuo 18 val. bus transliuojama TV6 kanalu.

„Riteriai“ su 41 tašku užtikrintai žengia 6-oje vietoje ir labai tikėtina, kad šioje pozicijoje pirmenybes ir užbaigs. Kita vertus, intrigą galima dar labiau pakurstyti, kadangi pergalės ir Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ ekipos pralaimėjimo prieš lyderį atveju, konkurentes skirtų vos 4 taškai, o dar tektų žaisti tarpusavio akistatą.

Sostinės klubas pastaruoju metu retai pralaimi, atima taškus iš lyderių bei pasižymi kur kas užtikrintesne gynyba. „Riterių“ neslegia įtampa, tad realu, jog solidų žaidimą demonstruojanti Miguelio Moreiros kariauna nuolaidų svečiams nedarys.

Gargždiškiai pačiu laiku nutraukė pralaimėjimų seriją, bet po Alytaus DFK „Dainava“ futbolininkų pergalės vėl nuo varžovo atsilieka 3 taškais. Per likusias ketverias rungtynes „Bangos“ laukia kiek lengvesnis tvarkaraštis negu dzūkų, tad laimėjimai Vilniuje ir artėjančioje dvikovoje su Kėdainių „Nevėžiu“ leistų perimti iniciatyvą. Vis dėlto Gargždų ekipos gynyba yra labai neprognozuojama, o priekyje teks verstis be diskvalifikuoto Roberto Vėževičiaus.

Kėdainių „Nevėžis“ – Marijampolės „Sūduva“. Spalio 30 dieną 13 val. Kėdainiai, Kėdainių centrinis stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:1, 0:2, 0:2

Lyderių akistatoje suklupę sūduviečiai į pergalių kelią sieks grįžti Kėdainiuose.

Jau prieš kurį laiką tapo aišku, kad vos dvi pergales šiame „Optibet A lygos“ sezone iškovojęs „Nevėžis“ iš paskutinės vietos nepakils. Vis tik savo stadione pirmenybių autsaideris retai kada leidžiasi triuškinamas, o tą patyrė ir kelias įtemptas minutes turėjęs Vilniaus „Žalgiris“. Kėdainių klubo pastaruoju metu nekamuoja traumų ir diskvalifikuotų žaidėjų lavina, tad vyr. treneris Darius Gvildys galės verstis pagrindiniais futbolininkais, kurie stengtis atlikti kuo kokybiškesnį darbą gynyboje.

Sūduviečiai sulaukė itin skaudaus smūgio trečiadienio dvikovoje sostinėje, tačiau žvalgytis atgal neturi kada – reikia tiek nutraukti trejų nelaimėtų rungtynių seriją, tiek kaupti jėgas kitos savaitės dvikovoms.

Praėjusiame mače Victoras Basadre išbandė Semirą Kerlą atakuojančio saugo pozicijoje, bet vargu, ar eksperimentas pasiteisino besiginant – „Sūduva“ praleido daugiausiai įvarčių šiemet, maža to, trimis įvarčiais galėjo būti ir neapsiribota. S. Kerla šiame mače nežais dėl diskvalifikacijos, tad bus svarbu suteikti daugiau žaidimo laiko po traumų atsigaunantiems žaidėjams.

Vilniaus „Žalgiris“ – Kauno rajono „Hegelmann Litauen“. Spalio 30 dieną 19 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:0, 1:2, 1:1

Daug jėgų išeikvojęs „Žalgiris“ ilsėtis neturi kada – atvyksta motyvuota kariauna, vis dar kovojanti dėl 4-osios vietos.

Itin dramatiškas laimėjimas, kuris buvo jau ketvirtasis iš eilės, leido „Žalgiriui“ su 65 taškais pakilti į turnyro lentelės viršūnę ir dar turėti dvikovą atsargoje. Visgi žalgiriečių laukia sudėtingas tvarkaraštis – jų būsimas varžovas ne itin palankus ir taip pat dar turi pasiekiamą tikslą. Suprantama, kad „Žalgiris“ norės taip pažaboti oponentą, kaip tą pavyko padaryti „Hegelmann LFF taurės“ pusfinalyje, tačiau klaidų kaina bus nemaža – svečiai šiemet jau du kartus atėmė iš čempiono taškus. Sostinės klubui negalės padėti paskutinį mačą praleisiantis diskvalifikuotas Milenas Gamakovas.

„Kauno Žalgirio“ ir „Panevėžio“ lygiosios bei šių klubų banguoti rezultatai išlaiko debiutantus kovoje dėl 4-osios vietos. Andriaus Skerla treniruojama komanda nuo „Panevėžio“ atsilieka 4 taškais ir dar turės paskutinį tarpusavio mačą. „Hegelmann Litauen“ futbolininkai nelaimėjo trijų dvikovų iš eilės, tačiau žaidimo kokybė neatrodė kažkuo prastesnė, o reikia įvertinti ir tai, kad pastarajame derbyje nežaidė svarbus saugas Yukiyoshi Karashima. Šį sykį ekipai dėl diskvalifikacijos negalės padėti tik Thompsonas Gavi.

„Kauno Žalgiris“ – Alytaus DFK „Dainava“. Spalio 31 dieną 13 val. Kaunas, LFF Kauno treniruočių centro stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:0, 1:0, 1:0

Kauno laimėjo visas tarpusavio rungtynes vienodu rezultatu, o visus tris įvarčius pelnė tas pats žaidėjas – Michaelas Thuique'as.

Žalgiriečiai nepasinaudojo galimybėmis įsitvirtinti 3-ioje vietoje – nuo maču mažiau sužaidusio „Panevėžio“ atotrūkis ir toliau siekia 4 taškus.

Rudenį nuslopo Lino Pilibaičio bei Philipo Otele rezultatyvumas, tačiau dabar įvarčiais pasižymi Divine'as Naah ir atsitiesęs Emmanuelis Davidas. Jei „Hegelmann Litauen“ komanda pralaimės Vilniuje, o „Kauno Žalgiris“ iškovos bent tašką, minimalus planas bus įgyvendintas – Kauno klubas užsitikrins vietą UEFA Konferencijų lygos atrankos varžybose. Dėl diskvalifikacijos šį sykį negalės žaisti Domantas Putrius.

Labai svarbią pergalę praėjusią savaitę iškovojusi „Dainava“ turės daugiau netekčių. Be traumuotų žaidėjų, tokių kaip Linas Klimavičius ar Renatas Banevičius, negalės žaisti du aikštės viduryje rungtyniaujantys saugai – Jevgenijus Terzis bei Vytautas Lukša. Realu, kad šią spragą teks lopyti Martynu Vasiliausku, Titu Vitukynu arba ieškoti kitų opcijų. Vis dėlto šeimininkai neturės kada atsipalaiduoti, kadangi rezultatyviausias lygos žaidėjas Saidas Hamuličius gali vienas pats nulemti dvikovos likimą.

„Panevėžys“ – Telšių „Džiugas“. Spalio 31 dieną 15 val. Panevėžys, „Aukštaitijos“ stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:0, 2:0, 2:2

33-iasis turas finišuos dar vienu įdomiu maču Panevėžyje.

„Panevėžys“ buvo labai arti itin svarbaus laimėjimo Kaune, tačiau sugrįžti į pergalingas vėžes ir vėl nepavyko. Aukštaitijos sostinės atstovai nelaimėjo jau šešeriose pastarosiose rungtynėse, tiesa, net ir tokia prasta atkarpa leidžia turėti geras galimybes užimti 3-iąją vietą. „Hegelmann Litauen“ klubo pralaimėjimas Vilniuje bei pergalė prieš „Džiugą“ leistų susikurti 7 taškų pranašumą prieš debiuantus bei galutinai susikoncentruoti tik ties lenktynėmis su „Kauno Žalgiriu“ dėl bronzos.

Džiugiečiai taip pat jau 33-iajame ture galėtų lengviau atsikvėpti: šiuo metu „Džiugą“ ir „Bangą“, likus keturiems mačams, skiria 7 taškai, tad gargždiškiams pralaimėjimus, o telšiškiams nugalėjus, Mariaus Šlutos kariauna galėtų būti rami kovoje dėl išlikimo.

Vis dėlto kovoti dėl laimėjimo Panevėžyyje bus sudėtinga ne tik dėl motyvuoto varžovo, bet ir dėl to, jog yra diskvalifikuoti du žaidėjai – Davydas Arlauskis bei Lukas Ankudinovas. Tiesa, ir nukraujavęs „Džiugas“ neretai varžovams sukelia labai daug rūpesčių.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją