Abi komandos rungtynes pradėjo atsargiai ir labiau rūpinosi savo vartų saugumu, nei stengėsi užgulti varžovų vartus. 6-ą minutę į gerą poziciją smūgiui buvo išvestas Ernestas Veliulis, bet jo į artimą vartų kampą smūgiuotą kamuolį svečių vartininkas sugavo.

17-ą minutę po Jevgenijaus Morozo perdavimo vienas prieš gargždiškių vartus iššoko Robertas Poškus, tačiau smūgiavo netaikliai. Be to, teisėjo asistentas pakėlė vėliavėlę, fiksuodamas nuošalę. Jau po minutės stadione susirinkę „Klaipėdos granitą“ palaikantys žiūrovai ėmė reikalauti 11 metrų baudinio manydami, kad perdavimą baudos aikštelėje nutraukęs svečių gynėjas tai padarė sužaisdamas ranka. Rungtynių arbitro švilpukas tylėjo.

Atsakomosios „Bangos“ atakos metu Sergijus Ševčiukas, pasinaudojęs bandžiusio atitverti gynėjo klaida, nesugebėjo tiksliai pataikyti į šokinėjantį kamuolį ir jį perkelti per vartus palikusį Šarūną Jurevičių.

Pamažu išlyginę žaidimą svečiai daugiausiai atakų rengė dešiniu flangu. Dvi iš jų kėlinio viduryje pasibaigė aštriais perdavimais, tačiau kartą Mikui Kurai skirtą kamuolį krisdamas išmušė Oleksandras Tarasenko, vėliau A.Staponkos smūgį blokavo Dmitrijus Šiškinas.

28-ą minutę į „Bangos“ vartus turėjo kristi įvartis. E. Veliulis pasinaudojo D. Arlauskio klaida ir po reidu kairiu kraštu atidavė tikslų perdavimą R. Poškui. Be priežiūros paliktas puolėjas įsigudrino smūgiu galva į vartus nepataikyti. Š. Jurevičius akrobatiniu šuoliu palydėjo kamuolį.

A. Ruskichas perdavimu aikštės viduryje surado visiškai laisvą S.Ševčiuką 36-ą minutę, tačiau kone pusę aikštės su kamuolių įveikusį saugą spėjo pasivyti gynėjai ir ataką nutraukė. Jau per teisėjo pridėtą laiką pirmajame kėlinyje gargždiškiai greitai įžaidė baudinį. Po perdavimo į baudos aikštelę laisvas Artiomas Stiožka smūgiu galva į vartus nepataikė.

Antrojo kėlinio pradžioje treneris Maksimas Tiščenko į aikštę vieną po kito metė tris naujus futbolininkus, kurie pagyvino svečių komandos žaidimą. Vienas jų, Aslanbekas Tsagalovas, po perdavimo iš kairės galva pasiuntė kamuolį į tinklą 61-ą minutę. „Bangos“ triumfas truko vos keletą sekundžių, kadangi buvo užfiksuota nuošalė.

71-ą minutę iki tol mažai pastebimas Georgas Alaverdašvilis įsiveržė į baudos aikštelę ir perdavimu surado įkirtusį R. Poškų, tačiau puolėjas apmaudžiai paslydo ir smūgiuoti nebespėjo. Po kontakto su varžovu kamuolį turėjęs Karolis Urbaitis jį tiesiog atidavė O. Dmytrenko. Gynėjo labai pavojingas smūgis praskriejo visai šalia virpsto.

Kėliniui baigiantis, aikštelėje kilo aistros. Visų pirma, gargždiškiai liko nepatenkinti teisėjo sprendimu geltoną kortelę skirti Evaldui Grigaičiui. Po dar vienos užfiksuotos pražangos aikštės krašte, įsiutęs D. Arlauskis stumtelėjo arbitrą ir prieš save iškart išvydo raudoną kortelę.

Įgijęs vieno žaidėjo pranašumą, „Klaipėdos granitas“ metėsi į priekį. Š. Jurevičius fantastišku šuoliu atrėmė labai stiprų R. Poškaus smūgį į viršutinį vartų kampą 86-ą minutę. Tačiau „Bangos“ vartininkas buvo bejėgis 90-ą minutę kai be priežiūros paliktas A. Kurbangalijevas smūgiu galva po kampinio nutraukė „sausų“ svečių rungtynių seriją.

Panevėžio „Ekranas“ sužaidė lygiosiomis jau penktą mačą iš eilės. Jaunieji „Ekrano“ futbolininkai vėl užlipo ant to paties grėblio ir išbarstė dviejų įvarčių persvarą, rungtynės su čempionato debiutantais „Trakais“ pasibaigė rezultatu 2:2 (1:0).

Nuaidėjus įžanginiam teisėjo švilpukui rungtynių kontrolę į savo rankas perėmė trenerio Edgaro Jankausko diriguojami auklėtiniai, nepatyrę „Ekrano“ žaidėjai atrodė kiek nepasiruošę tokiai įvykių eigai.

4-ą minutę puolėjas Tadas Labukas neišnaudojo idealios galimybės pasižymėti. Panevėžiečių vartus išgelbėjo „SMScredit.lt A lygoje“ debiutavęs vartų sargas Lukas Žukauskas. „Trakų“ futbolininkai atliko dar kelis aštresnius išpuolius, bet savo šansais nepasinaudojo.

Pirmajam kėliniui įpusėjus „Ekranas“ išlygino žaidimą. Pirmasis savo galimybės 18-ą rungtynių minutę sulaukė Elivelto, tačiau proga liko neišnaudota. Brazilas puikiai provokavo varžovų pražangas, du baudos smūgiai, uždirbti dėkingose padėtyse, netoli baudos aikštelės, buvo išties pavojingi. Smūgiai nors ir neskriejo į vartų plotą, tačiau Tadas Kauneckas privalėjo būti budrus iki pat paskutinės akimirkos.

Vis tik puikiai žaidęs legionierius buvo apdovanotas sėkme. 38-ą minutę Elivelto po kilusios sumaišties baudos aikštelėje, atsidūrė laiku tinkamoje vietoje ir tiksliu smūgiu išvedė savo komandą į priekį. Jau kitą ataką „Trakai“ galėjo išlyginti rezultatą, bet gynėjas Linas Klimavičius neišnaudojo dėkingos progos. Daugiau pavojingų epizodų pirmajame kėlinyje nebuvo.

Antroji rungtynių dalis prasidėjo aštriais „Trakų“ išpuoliais, „Ekrano“ gynėjai paskutinėmis akimirkomis likviduodavo kilusius gaisrus. Ypač aktyvus buvo saugas Vytautas Lukša.

Kelių pavojingų atakų įvarčiu nepavertę svečiai buvo skaudžiai nubausti 62-ą rungtynių minutę. Dublį šiame mače atliko puikiai varžovų gynybą draskęs Elivelto. Greito išpuolio metu jam tikslų perdavimą atliko Lukas Baranauskas.

Atrodė, kad „Ekranas“ turėtų išlaikyti sau palankų rezultatą be didesnių problemų, tačiau „Trakai“ įjungė aukščiausią pavarą ir rungtynių pabaigoje pradėjo dominuoti. Pirmasis to įrodymas – Andriaus Lipskio tikslus smūgis galva iš arti 78-ą minutę. Po kelių minučių geros progos neišnaudojo Darius Miceika.

„Ekranas“ galėjo padėti tašką šiame mače, 83-ią minutę, po puikios kontratakos, kai atakos smaigalyje atsidūrė Rytis Pilotas. Deja, puiki proga buvo paleista vėjais.

Neįmuši tu – įmuša tau. Šią teoremą eilinį kartą įrodė „Trakų“ žaidėjas Jurijus Kendyšas, po pakelto kampinio, tiksliu smūgiu galva nepalikęs jokių vilčių ne visai užtikrintai baudos aikštelėje sužaidusiam L. Žukauskui.

Po minutės už gautą antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo pašalintas svečių gynėjas Linas Klimavičius. Vis tik žaisdami mažumoje „Trakai“ rungtynių kulminacijoje buvo aktyvesni. Kartą buvo neišnaudotas kampinis, o paskutinę ataką Jurijui Mamajevui teisėjas užfiksavo nuošalę.

Vilniaus „Žalgiris“ tapo vienvaldžiu „SMScredit.lt A lygos“ futbolo čempionato lyderiu. Lietuvos čempionai išvykoje be didesnių pastangų įmušė aštuonis įvarčius ir sutriuškino autsaiderę Alytaus „Dainavą“ – 8:0 (2:0). Po dukart pasižymėjo Algis Jankauskas ir Andrius Velička.

Nuo pirmųjų rungtynių sekundžių įsikūręs varžovų aikštės pusėje, „Žalgiris“ įmušė greitą įvartį. Po trečiojo iš eilės pakelto kampinio 6-ą minutę kamuolį į vartų tinklą pasiuntė Rytis Leliūga. Prieš tai komandą išgelbėjęs ir stiprų Eivino Zagursko smūgį galva atrėmęs Donatas Mikučionis šįkart buvo bejėgis.

Varžovų gynybą kairėje pusėje išdraskęs Jakubas Wilkas padarė viską, kad Andro Švrljuga pasižymėtų 19-ą minutę. Stiprų saugo smūgį į kampinį nukreipė darsyk puikią reakciją pademonstravęs D.Mikučionis. „Dainavos“ komandos vartininkui į žaidimą įsijungti jau po trijų minučių. Po Andrezinho aukšto perdavimo į baudos aikštelę oro dvikovą laimėjęs A. Velička numetė kamuolį E. Zagurskui, kuriam antrą kartą nepavyko nuginkluoti alytiškių vartų sargo.

Kėlinio viduryje pamažu apsipratę su čempionų žaidimu, alytiškiai progų prie savo vartų sukurti nebeleido. Rytis Padegimas uždirbo baudinį žalgiriečių aikštės pusėje, susilaukdamas gausių stadione susirinkusių žiūrovų plojimų. Nerijaus Kavaliausko baudos smūgis iš maždaug 30 metrų buvo labai netikslus.

34-ą minutę „Dainava“ perėmė kamuolį aikštės viduryje ir surengė greitą ataką. K. Čyžius po perdavimo atsidūrė vienas prieš iki tol nuobodžiavusį Aivarą Bražinską, tačiau smūgiuoti nespėjo, nes teisėjo asistentas užfiksavo nuošalę.

Šie du aikštės šeimininkų išpuoliai tarsi supykdė vilniečius, vėl užgulusius alytiškių vartus. Puikiu smūgiu iš baudos aikštelės prieigų skersinį sudrebino A. Velička. Dar po minutės puolėjas buvo nugriautas baudos aikštelėje ir tikėjosi 11 m. baudinio. Todėl iškart po to, kai iš kelių metrų „uždarė“ tikslų Andrezinho perdavimą, visų pirma nuskubėjo prie rungtynių arbitro išsakyti priekaištų ir tik po to ėmė švęsti įvartį.

Po pertraukos vos per 12 minučių į jaunųjų alytiškių vartus krito net keturi įvarčiai. Po keitimo aikštėje pasirodęs Serge Nyuiadzis pasižymėjo kone pirmu prisilietimu prie kamuolio ir įvartį pelnė galva po kampinio.

51-ą minutę po eilinio kampinio prie varžovų vartų likęs gynėjas A. Jankauskas sulaukė aukšto A.Veličkos perdavimo iš dešiniojo krašto ir smūgiu galva nepaliko D.Mikučioniui jokių vilčių.

Praėjus dar 3 minutėms, A. Jankauskas pademonstravo, kad galėtų žaisti ir puolimo grandyje. Gynėjas gražiai sužaidė „sienelę“ su komandos draugu, įsiveržė į baudos aikštelę jos dešinėje ir, gražiu judesiu suklaidinęs kelyje pasitaikiusį varžovą, pasiuntė kamuolį į tolimą vartų kampą.

57-ą minutę antrąjį įvartį rungtynėse į savo sąskaitą įsirašė A. Velička. Po stipraus A. Švrljugos tolimo smūgio puolėjas pirmasis atsidūrė prie D. Mikučionio prieš save atmušto kamuolio ir ramiai nukreipė jį į vartų tinklą.

76-ą minutę ne kartą iš toli bandęs laimę Artakas Jedigarijanas buvo labai arti įvarčio. Legionierius gražiu apvedančiu smūgiu pabandė pasiųsti kamuolį į tolimą viršutinį vartų kampą, tačiau D.Mikučionis puikiu šuoliu sugebėjo išgelbėti komandą. Tačiau po kampinio vartininkas suklydo, nesugebėjęs tiksliai kumščiais išmušti kamuolio, kuris atšoko laisvam E. Zagurskui. Saugui beliko galva įmušti į tuščius vartus.

Baigiantis rungtynėms po gražaus Ramūno Radavičiaus perdavimo Mantui Fridrikui trūko kelių centimetrų iki įvarčio. Gynėjas nesugebėjo tiksliai pataikyti į kamuolį į pataikė į virpstą.

Vis tik galutinį tašką padėjo Edvinas Baniulis, galva pelnęs įvartį po S. Nyuiadzio aukšto perdavimo iš kairiojo krašto.

Rezultatai:

„Klaipėdos Granitas“ 1 - 0 Gragždų „Banga“
82' Davydas Arlauskis („Banga“) gavo raudoną kortelę
90' [1 - 0] Artūras Kurbangalijevas

Panevėžio „Ekranas“ 2 - 2 Trakų „Trakai“
38' [1 - 0] Elivelto Ribeiro Dantas
62' [2 - 0] Elivelto Ribeiro Dantas
79' [2 - 1] Andrius Lipskis
89' [2 - 2] Jurijus Kendyšas
90' Linas Klimavičius („Trakai“) gavo raudoną kortelę

Alytaus „Dainava“ 0 - 8 Vilniaus „Žalgiris“
6' [0 - 1] Rytis Leliūga
39' [0 - 2] Andrius Velička
48' [0 - 3] Serge Nyuiadzi
51' [0 - 4] Algis Jankauskas
54' [0 - 5] Algis Jankauskas
57' [0 - 6] Andrius Velička
77' [0 - 7] Eivinas Zagurskas
90' [0 - 8] Edvinas Baniulis

Turnyro lentelė:

1Žalgiris7520263+2317
2Banga742191+814
3Atlantas7331106+412
4Trakai733185+312
5Granitas7232118+39
6Kruoja622297+28
7Ekranas715197+28
8Šiauliai72149907
9Sūduva6114513-84
10Dainava7007037-370