Vaidas Slavickas – etatinis „Sūduvos“ baudos smūgių mušėjas?

Turbūt nesurastume nei vieno futbolo mėgėjo, kuris prieš pirmąsias „Sūduvos“ rungtynes būtų prognozavęs, jog V. Slavickas sezono starte aikštę paliks su dviem įvarčiais sąskaitoje – dukart daugiau nei per visą praėjusį sezoną. Realizuoti abu baudos smūgiai standartinėse situacijose yra kažkas naujo gynėjo veiksmų repertuare.

Jei pirmojo įvarčio atveju, kaip po rungtynių pripažino pats V.Slavickas, futbolininką lydėjo sėkmė, nes link vartų perduotas ir komandos draugų nepaliestas kamuolys atsidūrė tinkle, tai antrasis – realizuotas puikiu šūviu per gyvatvorę. Ar tai, kad būtent V.Slavickas po pražangų atsidurdavo prie kamuolio, sufleruoja naujoves komandoje, žinant trenerio Vladimiro Čeburino dėmesį standartinėms situacijoms? Atsakymas – šio turo pirmajame mače Kaune, kur jau vietos „Stumbrui“ teks savo kailiu išbandyti tokios teorijos teisingumą.

„Jonava“ vėl dramatiškai atims taškus ir iš kito medalininko?

Šiemet stipriai savo veidą pakeitusi „Jonava“ praėjusį savaitgalį tapo viena iš neįtikėtino futbolo spektaklio aktorių. Praleisti įvartį jau per arbitro pridėtą laiką, tačiau sugebėti išlyginti rezultatą paskutinę mačo sekundę prieš pernai bronzą iškovojusią „Sūduvą“ – neįtikėtinas charakteris, kokio neabejotinai iš komandos tikisi jos trenerių kolektyvas.

„Vykome laimėti“, – tvirtino komandos vyr. strategas Donatas Vencevičius ir galima teigti, kad jo auklėtinių išplėštos lygiosios yra tolygios pergalei. Panašių žygdarbių aukštaičiams gali prireikti dvikovoje su vicečempionais „Trakais“, juolab, kad praėjusiame sezone savo aikštėje sykį atimti taškus iš vicečempionų jonaviškiams pavyko ne bet kaip, o būtent įmušant jau 5-ąją arbitro pridėto laiko minutę. Abejonių nėra – riteriams lengvo pasivaikščiojimo Jonavoje nebus ir reikės maksimalios koncentracijos iki paskutinės mačo sekundės.

Kuo nustebins „Utenis“ ir „Kauno Žalgiris“?

Dvi komandos, Utenos „Utenis“ ir „Kauno Žalgiris“, sezoną A lygoje pradės tik nuo antrojo turo. Šalies čempionato starte šios vienuolikės turėjo susitikti tarpusavyje, tačiau dėl Kazlų Rūdos „Šilo“ pašalinimo į stipriausią čempionatą sugrąžintų kauniečių prašymu jiems buvo suteiktas papildomas laikas pasiruošimui. Todėl ką abi ekipos nuveikė tarpsezoniu, kokį žaidimą demonstruos gausus būrys legionierių, pamatysime šį savaitgalį.

Jei kauniečių namuose laukia įpykusio po pralaimėjimo Vilniaus „Žalgiriui“ Klaipėdos „Atlanto“ bangos, tai uteniškius išvykoje egzaminuos pats čempionas. Varžovai – labai solidūs, todėl tiek „Utenio“ naujojo trenerio Zvezdano Miloševičiaus, tiek pirmąsyk oficialiose rungtynėse „Kauno Žalgiriui“ vadovausiančio Vitalijaus Stankevičiaus laukia labai rimtas testas.

2017 m. A lygos II turas

Kovo 9 d. 18.00 „Stumbras“ - „Sūduva“ (NFA stadionas)

Kovo 11 d. 13.00 „Kauno Žalgiris“ - „Atlantas“ (NFA stadionas)

Kovo 12 d. 13.00 „Jonava“ - „Trakai“ (Jonavos dirbtinės dangos stadionas)

Kovo 12 d. 19.30 „Žalgiris“ - „Utenis“ (Sportima)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją