Pirmoje dvikovoje „Sūduvos“ futbolininkai savų žiūrovų akivaizdoje net 5:1 (2:1) sutriuškino lygos debiutantę „Klaipėdos granito“ komandą.

Nugalėtojų gretose „hat-trick'u“ pasižymėjo saugas Karolis Chvedukas, po tikslų smūgį pridėjo Arminas Vaskela ir Tomas Radzinevičius. Vienintelį įvartį uostamiesčio ekipai pelnė Jevgenijus Morozas.

Po šios pergalės „Sūduva“ turnyro lentelėje iš penktos vietos šoktelėjo į trečią. Tuo tarpu klaipėdiečiai išlieka aštunti.

Kitame mače kitas lygos debiutantas „Trakų“ klubas LFF stadione 4:0 tik rungtynių pabaigoje 4:0 (0:0) sutriuškino autsaiderius, Alytaus „Dainavos“ futbolininkus.

Visi keturi įvarčiai buvo pelnyti per paskutines 22 mačo minutes. Trakų ekipos gretose dukart pasižymėjo Dzmitrijus Koubas, po kartą - Tadas Labukas ir Linas Klimavičius.

Tris taškus uždirbę trakiškiai atsilikimą nuo pirmaujančio Vilniaus „Žalgirio“ sumažino iki trijų. Tačiau sostinės ekipa savo turo rungtynes dar žais.

„Sūduva“ šoktelėjo aukštyn

Aikštės šeimininkai rungtynes pradėjo labai galingai ir per pirmas 10 minučių galėjo pelnyti bent porą įvarčių. Geriausią progą sukūrė vartininkas Džiugas Bartkus idealiu perdavimu kone per visą aikštę vieną prieš vartus išvedęs Tomą Radzinevičių, bet puikiai sužaidęs klaipėdietis Rokas Simanavičius paskutiniu momentu sugebėjo perimti kamuolį.

Daugumą atakų kairiu flangu, kuriame nesulaikomai žaidė Mindaugas Grigaravičius, rengusi „Sūduva“ apsukų nemažino. 20-ą minutę vienas prieš vartus buvo išvestas Marius Činikas. Futbolininkas galėjo perduoti kamuolį netoliese buvusiam K. Chvedukui, tačiau nusprendė ataką baigti pats, bet, į gynybą spėjus sugrįžti varžovų gynėjui, tiksliai smūgiuoti nesugebėjo.

Kėlinio viduryje puikią progą įmušti turėjo K. Chvedukas, tačiau saugas nesitikėjo, kad jį pasieks M. Grigaravičiaus perdavimas pažeme. Suklydus varžovų gynėjui, marijampolietis nesugebėjo sustabdyti kamuolio, jį atleido per toli nuo savęs ir smūgiavo šalia virpsto.

Zigmantas Jesipovas surengė gražiausią „Klaipėdos granito“ ataką 33-ąją minutę. Saugas puikiu reidu už nugaros paliko iškart du varžovus ir atliko gerą perdavimą Robertui Poškui, bet žaidžiančiojo komandos trenerio smūgį blokavo gynėjas.

36-ą minutę krito ilgai brendęs įvartis į svečių vartus. Atsitraukęs link saugų linijos T. Radzinevičius puikiu perdavimu vieną prieš vartus išvedė K. Chveduką, kurio smūgį E. Kurskis lietė, bet išgelbėti komandos nesugebėjo.

Persvara Marijampolės komanda džiaugėsi labai trumpai. Jau po dviejų minučių Jevgenijus Morozas labai tolimu ir stipriu smūgiu užtiko nepasiruošusį D. Bartkų. Atrodė, kad vartininkas kamuolį atmuš, tačiau šis vis tiek įriedėjo į vartus.

Netikėtas svečių įvartis suvalkiečius supykdė ir jau atsakomosios atakos metu „Sūduva“ darsyk išsiveržė į priekį. T. Radzinevičiaus perdavimo nesugebėjo „uždaryti“ kamuolio nepasiekęs K. Chvedukas, bet tuo aikštės šeimininkų ataka nesibaigė. Perdavimą baudos aikštelėje gavęs A. Vaskela gražiu smūgiu į tolimą kampą.

Pačioje kėlinio pabaigoje A. Vaskela į savo sąskaitą galėjo įsirašyti dublį, bet, T. Radzinevičiui po kampinio techniškai krūtine numetus kamuolį, jis gražiu apvedančiu smūgiu pabandė pataikyti į tolimą viršutinį kampą, bet į vartus nepataikė.

Pertrauka pokyčių į komandų žaidimą neatnešė. Jau antrojo kėlinio pradžioje „Sūduva“ pelnė trečią įvartį. Tolimą M. Grigaravičiaus smūgį prieš save atmušė E. Kurskis, šalia buvusiam T. Radzinevičiui beliko iš kelių metrų pasiųsti kamuolį vartų tinklą.

54-ą minutę Marijampolės komanda surengė pavyzdinę greitą ataką. A. Vaskela krisdamas vieną prieš vartus išvedė K. Chveduką. Šio smūgį atrėmė jį pasitikęs E. Kurskis. Pakartotiniu bandymu į tuščius vartus galėjęs įmušti M. Grigaravičius smūgiavo netaikliai.

Kėlinio viduryje puikų progų neišnaudojo T. Radzinevičius bei M. Grigaravičius. Pastarasis futbolininkas įsigudrino iš poros metrų pasiųsti kamuolį virš vartų po to, kai K. Chveduko perdavimo nepasiekė E. Kurskis.

Eilinė žaibiška „Sūduvos“ ataka 62-ą minutę baigėsi ketvirtuoju įvarčiu. Po A. Vaskelos reido kairiuoju kraštu antrą kartą pasižymėjo K. Chvedukas.

Po 10-ies minučių saugas į savo sąskaitą įsirašė trečią įvartį, pasinaudojęs tuo, kad varžovų gynėjai tiesiog stovėjo ir stebėjo į baudos aikštelę po rikošeto besileidžiantį kamuolį. Atsidūręs prie jo pirmas, K. Chvedukas nepaliko E. Kurskiui jokių vilčių.

Per likusį laiką aikštės šeimininkai ir toliau šeimininkavo varžovų aikštės pusėje bei rengė vieną ataką po kitos. Gerų progų neišnaudojo A. Vaskela, M. Kdouh ir Maximiliano Ugge, kurių smūgiams pritrūko šiek tiek tikslumo. „Klaipėdos granitas“ keletą kartų pabandė savo laimę tolimais smūgiais, kurie D. Bartkui darbo nesuteikė.

„Dainava“ patampė nervus „Trakų“ futbolininkams

Vos tik nuaidėjus pirmajam teisėjo švilpukui šeimininkai nuskubėjo pelnyti greitą įvartį. 5-ą minutę Jurijus Mamajevas stipriu smūgiu privertė vartininką Donatą Mikučionį atmušti kamuolį netoli savo vartų, o šalia buvęs Tadas Labukas iš aštraus kampo smūgiavo pro šalį. Kiek vėliau po pakelto kampinio galva netikslų bandymą atliko kitas „Trakų“ žaidėjas.

Atsimušę nuo pirmųjų bandymų alytiškiai sugebėjo porą kartų perkelti veiksmą į kitą aikštės pusę, bet geriausiu atveju apsiribodavo tik baudos smūgiais nuo kurių varžovai be didesnio vargo apsigindavo.

Blankiai kurį laiką atrodę šeimininkai antroje kėlinio dalyje įjungė aukštesnę pavarą ir privertė paplušėti D.Mikučionį. Iš toli keletą sykių pavojingai smūgiavo Jurijus Kendyšas, bet visi baltarusio smūgiuoti kamuoliai skriedavo šalia vartų. Gerą progą turėjo ir puolėjas T. Labukas, tačiau vartininko ir puolėjo akistatoje triumfavo D. Mikučionis.

Per pertrauką išklausę ne pačių maloniausių stratego E. Jankausko žodžių „Trakai“ iš karto puolė į priekį mušti pirmojo įvarčio. Kartą po aštraus perdavimo „Dainavą“ išgelbėjo fortūna, o nuo J. Mamajevo smūgio – D. Mikučionis.

Ir toliau tęsėsi dzūkų vartų apgultis, bet kampiniai bei visi smūgiai iš dėkingų padėčių buvo netikslūs. Senosios sostinės riterių kalavijai buvo netinkamai nugaląsti ir net daugiau nei valandą jie buvo įklimpę į dzūkišką pelkę.

Tik 68-ą minutę „Trakų“ futbolininkai ir E. Jankauskas galėjo lengviau atsikvėpti, kai po Povilo Krasnovskio aukšto perdavimo į baudos aikštelę T. Labukas iš arti pasiuntė kamuolį į vartus.

Beveik visas rungtynes atsimušinėję ir pavargę jaunieji alytiškiai palūžo ir per likusį laiką praleido dar tris įvarčius. 76-ą minutę santykį padvigubino po keitimo aikštėję pasirodęs Dzimitrijus Koubas, o pačioje rungtynių pabaigoje įvartį į savo sąskaitą įsirašė tiek gynėjas Linas Klimavičius, tiek ir dublį įforminęs jo kolega iš Baltarusijos.

Rezultatai:

Marijampolės „Sūduva“ 5 - 1 „Klaipėdos granitas“
36' [1 - 0] Karolis Chvedukas
38' [1 - 1] Jevgenijus Morozas
39' [2 - 1] Arminas Vaskela
50' [3 - 1] Tomas Radzinevičius
62' [4 - 1] Karolis Chvedukas
72' [5 - 1] Karolis Chvedukas

Trakų „Trakai“ 4 - 0 Alytaus „Dainava“
68' [1 - 0] Tadas Labukas
76' [2 - 0] Dzmitrijus Koubas
86' [3 - 0] Linas Klimavičius
89' [4 - 0] Dzmitrijus Koubas

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris17+3636
2.Trakai18+1633
3.Sūduva18+1430
4.Kruoja17+1227
5.Atlantas17+924
6.Banga17+323
7.Ekranas17+622
8.Granitas18-122
9.Šiauliai17-317
10.Dainava18-923

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)