Geresnės žinios tik A lygoje pagal žaidimą vietą praradusioje "Šilutės" ekipoje - ji šiemet rungtyniaus I lygoje ir žada stiprintis.

Kurios iš šių ekipų susidurs Lietuvos futbolo žemesnėse lygose, paaiškės artimiausiomis savaitėmis. Futbolas.lt pasidomėjo, kokia padėtis klubuose šiuo metu.

"Atlantas" išsibėgioti nesiruošia

"Galite parašyti vienareikšmiškai - Giršovičius lieka "Atlante" ir toliau rengia komandą", - tvirtai išrėžė "Atlanto" vyr. treneris Šenderis Giršovičius.

"Kur mes žaisime, priklauso jau ne nuo manęs. Aš to ir pats nežinau. Žinau tik tai, kad "Atlantas" išliks", - Futbolas.lt užtikrino šiemet prie Klaipėdos ekipos vairo stojęs strategas.

Kol kas "Atlantas" nėra padavęs prašymo žaisti II lygoje. I lygoje, į kurią klubas, kaip ir "Kaunas" bandė prašytis, jam dalyvauti nebuvo leista.

"Pats tikrai nesu kalbėjęs su "Atlanto" vadovais. Oficialių raštų klubas mums neatsiuntė", - informavo II lygos Vakarų zonos pirmenybes organizuojančios Telšių apskrities futbolo federacijos vadovas Leonas Dunauskas.

Pasak Š. Giršovičiaus, žaidėjai iš jo komandos išsibėgioti nežada: "Vyrai treniruojasi kiekvieną dieną."

Komandą paliko tik su ja sezonui ruošęsis puolėjas Eimantas Marozas. "Jis išvyko į savo gimtąjį miestą Šiaulius", - aiškino Š. Giršovičius.

"Kauno" žaidėjai rungtyniautų bet kokioje lygoje

"Kas toliau bus - nežinau, - kalbėjo "Kauno" strategas Eugenijus Riabovas. - Žinau tik tai, kad mes Palangoje ruošiamės labai svarbioms rungtynėms su "Tauro" ekipa."

Pasak trenerio, žaidėjai iš "Kauno" nebėga: "Kas mus paliko, jau rašė žiniasklaida. Šiuo metu su komanda treniruojasi 18 žaidėjų. Kur jiems daugiau eiti, kai visur baigėsi žaidėjų registracijos periodas. Jie žais "Kaune", kad ir kokioje lygoje komanda būtų. Bent jau iki kito registravimo periodo."

"Kaunas" taip pat nėra padavęs pareiškimo žaisti II lygoje, tačiau neoficialiomis žiniomis, su Rytų zoną kuruojančia Kauno apskrities futbolo federacija klubo atstovai tarėsi, ir žadėjo, kad pirmenybėse dalyvaus.

Kalbama, jog klubo pagrindinis rėmėjas Vladimiras Romanovas pažadėjo neatsisakyti padėti ekipai ir toliau.

"Šilutė" žada pasipildyti laisvais žaidėjais

Dar vienas pernai aukščiausioje lygoje rungtyniavęs klubas "Šilutė" I lygos pirmenybėms pradėjo ruoštis su vietos jaunimu, tačiau gali sulaukti pastiprinimo.

Nepaisant "Atlanto" bei "Kauno" trenerių tvirtinimų, kad jų žaidėjai kol kas iš komandos trauktis nežada, "Šilutė" ruošiasi įtraukti Klaipėdos bei Kauno ekipose žaidusius futbolininkus į savo gretas.

"Pasirašysime kelis kontraktus, o dar du futbolininkus pasiskolinsime", - Futbolas.lt pripažino "Šilutės" vadovas Romualdas Taršauskas.

Jis nekonkretizavo žaidėjų pavardžių ir klubų: "Dar negaliu pasakyti, kiek žaidėjų pereis į mūsų ekipą iš kurio klubo."

Jau trečiadienį "Šilutės" laukia atsakingos Lietuvos futbolo federacijos taurės pusfinalio rungtynės Marijampolėje su "Sūduva". I lygos sezonas numato prasidėti balandžio 19-ąją.

"Žalgiryje" - laukimo nuotaikos

Ilgiausiai iš visų nežinioje buvo Vilniaus "Žalgiris", kuris po rezultatų nedavusių derybų su galimais investuotojais dabar turi vietą I lygoje, tačiau dėl finansinių sunkumų gali joje nedalyvauti.

"Treniruojamės ir laukiame, kaip išsispręs ši situacija", - kalbėjo žalgiriečių vyr. treneris Mindaugas Čepas.

Jo treniruotėse lankosi per dvidešimtį futbolininkų. "Nebėra tik į Gargždų "Bangą" išvykusio Egidijaus Vaitkūno. Šiandien treniruotėje nebuvo ir Donato Remezos", - sakė M. Čepas.

Futbolas.lt žiniomis, gynėjas D. Remeza taip pat bandė įsitvirtinti "Bangoje", bet jos treneriams neįtiko. Kitos komandos ieškojosi ir saugai Virmantas Lemežis bei Gediminas Butrimavičius, kuriuos neseniai buvo galima pamatyti Kėdainių "Nevėžio" treniruotėje. Tačiau pirmadienį abu žaidėjai liejo prakaitą Vilniuje. Kalbama, kad "Žalgirį" turėtų palikti jaunasis Arminas Vaskela.

"Visi kiti žaidėjai pasiliktų ir sutiktų žaisti I lygoje, jei tik turėtume tokią galimybę", - patikino pernai profesionalaus futbolininko karjerą baigęs "Žalgirio" sporto direktorius Artūras Steško.

Ar "Žalgiris" žais I lygoje, turėtų paaiškėti artimiausiomis dienomis. Klubo kasa šiuo metu tuščia ir visi laukia derybų su naujais investuotojais pabaigos.

Manoma, kad jei artimiausiu metu Kastujevų šeima neperleis klubo, šis greičiausiai neturėtų finansų rungtyniauti jokiame turnyre.