„Palanga“ – Kauno „Stumbras“. Spalio 24 dieną 16 val. Palanga, Palangos miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:0, 0:2, 0:2

Valdo Trakio treniruojama komanda dar turi šansų pakilti į šeštą vietą, tačiau jie yra labai minimalūs.

Tą gerai supranta ir „Palangos“ veteranas Mindaugas Bagužis, atskleidęs, jog šios rungtynės su „Stumbru“ bus tarsi pasiruošimas pereinamiesiems mačams su Alytaus DFK „Dainava“.

Norint pasiekti beveik neįmanomą tikslą, palangiškiams būtina iškovoti pergalę ir tikėtis itin triuškinamo Klaipėdos „Atlanto“ pralaimėjimo Vilniaus „Žalgiriui“ išvykoje. „Palanga“ negali laimėti jau daugiau nei 3 mėnesius – paskutinį kartą čempionato debiutantai nugalėjo rugpjūčio 11-ąją dieną, kai namuose patiesė „Atlantą“.

Sėkmingas „Trakų“ pasirodymas paskutiniuose mačuose nustūmė „Stumbrą“ į ketvirtą turnyro lentelės vietą, tačiau Kauno klubo galimybės pasidabinti bronza vis dar yra dėkingesnės.

Mariano Barreto kariauna bei „Trakai“ yra surinkę po 42 taškus, tačiau kauniečiai turi vienerias rungtynes atsargoje. „Stumbro“ nepralaimėtų susitikimų serija nutrūko praeitoje dvikovoje su Marijampolės „Sūduva“, bet ir tada Kauno vienuolikė pademonstravo tokį žaidimą, kuris gali garantuoti 3 taškus Palangoje.

Vilniaus „Žalgiris“ – Klaipėdos „Atlantas“. Spalio 24 dieną 18 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 5:2, 3:1, 5:1

„Žalgiris“ sieks tuoj pat sugrįžti į pergalių kelią, savo ruožtu, „Atlantas“, jei neįvyks nieko nenumatyto, pradės šešių turų kovą dėl garbės.

Praėjusio susitikimo paskutinėmis minutėmis „Trakų“ vidurio gynėjo Jevgenijaus Osipovo įmuštas įvartis apsunkino žalgiriečių situaciją kovoje dėl aukso. Nuo šiol vicečempionams yra būtina, jog „Sūduva“ bent kartą su kuriuo nors kitu varžovu sužaistų lygiosiomis arba pralaimėtų, o vilniečiai laimėtų visas likusias rungtynes.

„Žalgiriui“ neturėtų trūkti motyvacijos, tačiau priešpaskutinė akistata su „Jonava“ parodė, jog netinkamas nusiteikimas gali labai brangiai kainuoti. Vilniečiams šį sykį negalės padėti diskvalifikuotas saugas Slavko Blagojevičius.

„Atlantui“ Vilniuje reikia nepralaimėti itin nepadoriu rezultatu arba tiesiog sulaukti „Stumbro“ pergalės ar lygiųjų Palangoje. Labai realu, kad Klaipėdos klubas liks šeštoje vietoje ir išsaugos vietą kitų metų Lietuvos čempionate – tokį tikslą buvo iškėlęs komandos vadovas Vacys Lekevičius.

Atlantiečiai jau ketveriose iš eilės rungtynėse pelno bent po įvartį, tačiau gynyba varžovų puolimo stabdyti nepajėgia. Per paskutines dvejas rungtynes su „Sūduva“ ir „Žalgiriu“ buvo praleista net 10 įvarčių.

Marijampolės „Sūduva“ – „Kauno Žalgiris“. Spalio 24 dieną 18 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Ankstesnės rungtynės: 4:1, 3:0, 0:1

Čempionai sieks namuose žengti dar vieną žingsnį titulo link, o „Kauno Žalgiris“ turi galimybių pakovoti dėl ketvirtos vietos.

Itin svarbiu metu „Sūduva“ mobilizavosi bei iškovojo keturias pergales iš eilės, kurios leido atotrūkį nuo „Žalgirio“ padidinti iki 5 taškų. Iš likusių šešerių rungtynių marijampoliečiai net ketverias žais savo sirgalių akivaizdoje, tad tai yra tikrai nemenkas koziris jų rankose.

Prieš penktą ratą į „Sūduvos“ rikiuotę sugrįžo puolėjas Mihretas Topčagičius, kuris papildė kiek nukraujavusias komandos gretas. Paskutinės dvi čempionų pergalės buvo gana „darbinės“ ir rezultato atžvilgiu ne itin užtikrintos, tačiau tai tampa stiprių komandų vizitine kortele lemiamoje turnyro stadijoje.

Įdomu, kiek patys „Kauno Žalgirio“ futbolininkai tiki savo galimybėmis prasibrauti į pirmąjį ketvertą. Tam reikia labai nesėkmingo penkto rato „Trakams“ arba „Stumbrui“, tačiau patys kauniečiai per likusius šešis mačus privalo rungtyniauti nepriekaištingai. Mindaugo Čepo treniruojama komanda marijampoliečius kartą šiemet sugebėjo įveikti, bet šį sykį ant žaliosios vejos tikrai nepamatysime lyderio Lino Pilibaičio, kuris yra diskvalifikuotas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)