Edgaro Jankausko sudarytame rinktinės kandidatų sąraše, skirtingai nei prieš mėnesį, A. Klimavičiui vietos neatsirado.

„Kai būna rinktinių pauzės, treniruočių atžvilgiu, skirtumai rinktinėje ir klube yra nemaži. Klube, pagal situaciją, vieniems žaidėjams yra labiau pakraunamos baterijos, kitiems kaip tik daromos lengvesnės treniruotės. Rinktinėje žaidėjai ruošiasi konkrečioms rungtynėms ir krūvis ten dažnai būna mažesnis nei klube“, – oficialiai „Trakų“ svetainei kalbėjo A. Klimavičius.

Dabartine sportine forma gynėjas nesiskundžia ir viską atiduoda į trenerių rankas. Jam svarbiausia, kad šiuo metu nekankina traumos.

„Jaučiuosi idealiai. Organizmas nei pervargęs, nei išalkęs krūvio. Svarbiausia, kad esu sveikas, o trenerių sudaryta programa aš maksimaliai pasitikiu“, – sakė „Trakų“ vidurio gynėjas.

Jau šį sekmadienį (spalio 2-ą d.) 18.00 valandą Vilniaus LFF stadione „Trakai“ žais rungtynes su Jonavos „Lietava“, kuri pastarojoje tarpusavio dvikovoje paskutinę sekundę išlygino rezultatą ir iš šalies vicečempionų atėmė du taškus.

„Tokie įvarčiai paskutinę sekundę yra labai nemalonūs. Užtenka pažiūrėti dabar į turnyro lentelę, jei ne tas įvartis, intrigos penktame rate būtų gerokai daugiau. Aišku, vertinant objektyviai, „Lietava“ tų rungtynių antrą kėlinį sužaidė labai gerai ir to taško, reikia pripažinti, nusipelnė.

Vis tik, tai istorija. Per treniruotes nei tų rungtynių, nei to įvarčio neakcentuojame. Labiau akcentuojame tai, kad privalome laimėti rungtynes, jei dar norime kovoti dėl čempionų titulo. O mes norime. Kol šansai neprarasti, reikia bandyti griebtis už to mažo šiaudelio.

Turėjome dviejų savaičių pertrauką, tačiau tokią pačią pauzę turėjo ir „Lietava“. Tad esame lygiose pozicijose. Nėra kalbų, kad eisime tik nugalėti“, – pasakojo A. Klimavičius.

Šiame A lygos ture į kovą stos ir pirmoje vietoje esantis Vilniaus „Žalgiris“ ir trečioje besirikiuojantis Klaipėdos „Atlantas“.

„Nors mus „Atlantas“ vejasi kovoje dėl antros vietos, tačiau mūsų klubas toje dvikovoje palaikys klaipėdiečius. Mes žiūrime į priekį ne tam, kad išlaikytumėme antrą poziciją, o tam, kad kiek leis galimybės išlaikytumėme intrigą čempionatą.

Ar „Atlantas“ turi šansų? Reikia pažymėti, kad ši komanda su „Žalgiriu“ visada žaidžia kitaip nei su kitomis komandomis. Daug emocijų, daug geltonų kortelių, kartais raudonų. Pažiūrėsime, laukti liko nedaug“, – atviravo futbolininkas.

Iki ketvirto rato pabaigos klubams liko sužaisti vos dvejas rungtynes. Tuomet stipriausių šešetas sužais papildomą ratą, kuriame ir išsiaiškins galutinę turnyro situaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)