Į priekį „Barcelona“ išsiveržė jau 6 min. – po tikslaus Javiero Mascherano perdavimo kamuolį galva per vartininką perkėlė Lionelis Messi. 11 min. kamuolį į savo vartus nukreipė „Gijon“ gynėjas Juanas Rodriguezas, tačiau svečiai nesutriko ir 21 min. atsakė Carloso Castro įvarčiu.

Visgi toks autsaiderių įžūlumas tik dar labiau suerzino Barselonos milijonierius, įmušusius dar keturis įvarčius be atsako.

27 min. pasižymėjo Luisas Suarezas, 49 min. – urugvajietį pakeitęs Paco Alcaceras, 65 min. – Neymaras, o 87 min. – ir Ivanas Rakitičius.


Vos pasibaigus šiam mačui visus Katalonijos komandos gerbėjus gerokai nustebino vyriausiasis „Barcelonos“ strategas L. Enrique. 46-erių futbolo specialistas oficialiai paskelbė, kad pasibaigus šiam sezonui paliks ekipos vyriausiojo trenerio postą.

„Tai sunkus, apgalvotas sprendimas, tačiau turiu būti atviras. Dirbdamas čia atidaviau visas jėgas, tačiau turiu pripažinti, kad ši profesija yra sudėtinga. Lieka labai mažai laiko atokvėpiui, atsitraukimui. Pažadu, kad per likusius tris mėnesius poste aš toliau dirbsiu iš visos širdies ir darysiu viską, kad „Barcelona“ vėl taptų čempione“, – spaudos konferencijoje sakė L. Enrique.

Su „Barcelonos“ komanda treneris nuo 2014-ųjų du kartus tapo Ispanijos čempionu, du kartus laimėjo šalies taurę, triumfavo 2014-2015 m. UEFA Čempionų lygos turnyre.

Netrukus po žinios apie trenerio pasitraukimą Katalonijos ekipos sirgalius džiugios naujienos pasiekė iš Madrido, kur vietos „Real“ prarado taškus rungtynėse su „Las Palmas“ vienuolike. Dramatiškas mačas sostinėje baigėsi lygiosiosmi 3:3 (1:1).

Nors įmušė pirmieji (8 min. Isco) vėliau „Real“ futbolininkai praleido tris įvarčius ir atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje – 10 min. pasižymėjo Dominguezas Tanausu, 56 – Jonathanas Viera, 59 – Kevinas-Prince'as Boatengas.

Maža to, šeimininkai prarado ir raudoną kortelę gavusį Garethą Bale'ą (47 min.).

Visgi bent jau tašką „Real“ išgelbėjo ryškiausia klubo žvaigždė Cristiano Ronaldo. 86 min. nuo 11 m žymos jis sumažino atsilikimą, o 89 min. smūgiu galva sugebėjo išplėšti lygiąsias.

Po šių rungtynių Madrido komanda bent jau laikinai smunka į antrąją turnyro lentelės vietą (56 taškai), pirmąją užleisdama Barselonos vienuolikei (57 taškai). Visgi madridiečiai dar turi vieną mačą rezerve – už katalonus jie yra sužaidę rungtynėmis mažiau.

Kiti rezultatai

Pamplonos „Osasuna“ 1 – 4 „Villarreal“

2' Roberto Soriano [0 - 1]
27' Roberto Soldado [0 - 2] (iš 11 metrų baudinio)
64' Roberto Torres [1 - 2] (iš 11 metrų baudinio)
74' Rafael Santos Borre [1 - 3]
78' Rafael Santos Borre [1 - 4]

Vigo „Celta“ 2 – 2 Barselonos „Espanyol“

21' Iago Aspas [1 - 0]
28' Gerard Moreno [1 - 1]
30' Daniel Wass [2 - 1]
32' Pablo Piatti [2 - 2]

43' Andreu Fontas („Celta“) – raudona kortelė

„Granada“ 2 – 1 „Alaves“

38' Mubarak Wakaso [1 - 0]
53' Isaac Cuenca [2 - 0]
57' Victor Camarasa [2 - 1]

90+3' Aleksandar Katai („Alaves“) – raudona kortelė
90+5' Alexis („Alaves“) – raudona kortelė

Turnyro lentelė:

Ispanijos čempionato turnyro lentelė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)