Trečiadienį savo kandidatūras pristatė valstybės pretendentės surengti 2022-ų metų pasaulio čempionatą - Australija, Pietų Korėja, Kataras, Jungtinės Amerikos Valstijos ir Japonija.

Ketvirtadienį savo kandidatūras FIFA vadovams ir VK nariams eilės tvarka, nustatyta burtais, pateikė Belgija ir Olandija (jungtinė kandidatūra), Ispanija ir Portugalija (jungtinė kandidatūra), Anglija ir Rusija.

Valstybes-nugalėtojas ketvirtadienį iškilmingos ceremonijos metu pristatė FIFA prezidentas Josephas Blatteris.

Įvykį nušvietė tūkstantis specialiai akredituotų žurnalistų, renginį tiesiogiai transliavo 70 TV kanalų.

V.Putinas žada asmeniškai padėkoti FIFA

Sužinojęs rinkimų rezultatus, Rusijos premjeras Vladimiras Putinas pažadėjo apsilankyti Šveicarijoje ir padėkoti FIFA vadovams asmeniškai, praneša agentūra „RIA Novosti“.

„Pažadėjau Valdybos komiteto nariams, kad jeigu sprendimas bus palankus Rusijai, tai aš būtinai atvažiuosiu, kad asmeniškai jiems padėkočiau ir pakalbėčiau apie bendrus planus ruošiantis pasaulio čempionatui“, – sakė V. Putinas, anksčiau atsisakęs vizito į oficialią ceremoniją Ciuriche. Jis taip pat pridūrė, kad Rusija padarys viską, kad pirmenybės būtų aukščiausio lygio.

Lemiamame antrame balsavimo etape Rusija surinko 13 balsų. Portugalijos ir Ispanijos paraiška gavo 7 balsus, o Belgijos ir Olandijos – 2.

D.Beckhamas: tikėjausi, kad kada nors pamatysiu pasaulio čempionatą Anglijoje

Anglijos paraišką pristatęs buvęs rinktinės kapitonas Davidas Beckhamas neslėpė apmaudo, tačiau pasveikino rusus ir pagyrė jų prisistatymą, pavadinęs jį „fantastišku“.

„Prieš pat rezultatų paskelbimą sužinojau, kad Anglija pralaimėjo. Be to, mus pasiekė informacija, kad pralaimėjome jau pirmame etape, tačiau ši informacija kol kas nepatvirtinta“, – BBC kalbėjo futbolininkas.

„Ką gi, sveikinu Rusiją. Jos prisistatymas buvo fantastiškas. Šiuo metu man sunku kalbėti. Padarėme viską, ką galėjome. Pralaimėjome, tačiau padarėme viską, kas buvo mūsų galimybėse. Tikėjausi, kad kada nors gyvenime pamatysiu pasaulio čempionatą Anglijoje. Deja, 1966 metais, kai čempionatas vyko pas mus, dar buvau negimęs. Pasikartosiu: aš tikėjau mūsų pergale. Esu labai nusivylęs“, – teigė D. Beckhamas.

Anglijos paraiška pirmame etape gavos vos 2 balsus iš 22, rašo soccerway.espn.go.com. Manoma, kad anglai galėjo nukentėti dėl „BBC Panorama“ laidoje ir „Sunday Times“ dienraštyje per paskutinius du mėnesius pasirodžiusių medžiagų, kuriose FIFA nariai buvo įtarti korupcija.

Kataro pergalė taip pat jau susilaukė kritikos, mat šioje šalyje birželio ir liepos mėnesiais, kai paprastai vyksta planetos pirmenybės, oro temperatūra gali pakilti ir iki 50 laipsnių karščio.

Rusijos prezentacija:

Kataro prezentacija:

Anglijoje pasaulio futbolo čempionatas vyko 1966 metais, Europos - 1996-ais, Ispanijoje 1982-ais buvo pasaulio pirmenybės, o 1964-ais - Europos. Belgai buvo 1972-ų Europos čempionato šeimininkai, Olandijoje kartu su Belgija buvo surengtas 2000-ų Europos čempionatas, Portugalijoje Senojo žemyno pirmenybės vyko 2004-ais.

JAV jau organizavo pasaulio čempionatą 1994 metais, o Pietų Korėja drauge su Japonija - 2002-ais.

Planetos pirmenybės niekada nevyko Australijoje ir Katare, pasaulio ir Europos čempionatų nėra buvę ir Rusijoje.

2014-aisiais pasaulio čempionatas vyks Brazilijoje. Pernai didžiausias futbolo forumas buvo surengtas Pietų Afrikos Respublikoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)