Jis tapo pirmuoju akademijos jaunuoju futbolininku, išvykusiu karjerą tęsti Italijoje.

Pavasarį Italijoje vykusiame tarptautiniame futbolo turnyre trenerių Artūro ir Tado Švaikevičių vadovaujama BFA 2006 m. komanda pranoko Italijos, JAV, JAE ir kitų šalių futbolo klubus bei parsivežė pagrindinį trofėjų.

Ten į talentingą, greitą ir tvirtai sudėtą krašto saugą dėmesį atkreipė ne vienas Italijos grandų skautas.

Nors buvo gautas ne vienas pasiūlymas, A. Lickūnas išvyko į AC „Perugia“, su kuria pasirašė sutartį ir jau nuo liepos mėnesio treniruojasi su klubo U-19 ekipa.

„Vaikystėje svajojau būti policininku, bet teta pasiūlė išbandyti futbolą ir taip viskas prasidėjo. Prie BFA prisijungiau būdamas 12-os. Su naujos komandos nariais iš karto susidraugavome, susižaidėme, tapome U-15 čempionais, laimėjome ne vieną turnyrą.

Italijoje vykusiame turnyre išsiskyriau įmušęs įvarčių ir atlikęs rezultatyvių perdavimų, bet nesitikėjau būti pastebėtas, nors visada svajojau kažkur išvažiuoti.

Kai man pranešė apie italų norą mane matyti klube, apsidžiaugiau ir negalėjau patikėti. Gaila palikti visus, bet dėl naujų galimybių reikia kažką paaukoti“, – pasakojo A. Lickūnas.

16-metis saugas yra savo amžiaus Lietuvos rinktinės narys, taip pat spėjo debiutuoti Pirmoje lygoje.

„Italija – puikus startas, sieksiu daug dirbti, kuo geriau pasirodyti ir vėliau parsimušti ir į „Serie A“. Konkurencijos nebijau, esu užsispyręs ir pasiruošęs nepasiduoti bei žymiai daugiau dirbti.

Labai tikiuosi, kad įkvėpsiu BFA narius dar daugiau dirbti ir siekti savo svajonių. Ačiū BFA, treneriams už tai, kad esu futbole ir už tai, kad gavau progą žaisti, tobulėti, tapti čempionu ir žaisti Pirmoje lygoje“, – savo tikslus Italijoje vardijo A. Lickūnas.

Adrianas Lickūnas (BFA nuotr.)

Talentingos 2006 m. komandos treneris A. Švaikevičius neabejoja jau buvusio savo auklėtinio sėkme.

„Pastebėjome Adrianą ir pasikvietėme jį į BFA. Nors jam trūko praktikos, bet jis buvo greitas, žaidžia abejomis kojomis, gerai vykdo nurodymus.

Italijoje jis buvo ryškus lyderis ir atkreipė į save dėmesį. Adrianas jau treniruojasi su AC „Perugia“ U-19 ekipa ir tai parodo, kad jis jau yra pastebėtas italų. Tai svarbus žingsnis mūsų akademijai, nes parodo, kad dirbame tinkama linkme“, – sakė BFA specialistas.

A. Lickūnas yra ne pirmas BFA žaidėjas, į kurį atkreipė dėmesį Italijos klubai. Jau anksčiau į peržiūras važiavo ir kiti akademijos žaidėjai Martinas Perveinis, Ąžuolas Indriulis, Nedas Garbaliauskas, Patrikas Pranckus ir kiti. Vasaros viduryje į A lygos „Panevėžio“ klubą išvyko 18-etis puolėjas Martinas Perveinis.

„15 metų mūsų darbo jau pradeda duoti pirmuosius rezultatus. BFA tikslas – suteikti jauniems žaidėjams šansą parodyti save ir žaisti profesionaliai. Tam su partneriu Vilniaus Fabijoniškių gimnazija talentingiausiems žaidėjams galime pasiūlyti geriausias sąlygas mokytis ir žaisti sportinėse klasėse, esame iš akademijos talentų esame subūrę reprezentacinę komandą, kuri žaidžia Pirmoje lygoje.

A. Lickūno sutartis yra mums įrodymas, kad einame teisingu keliu, o beveik 1000-iui mūsų auklėtinių tai bus pavyzdžiu, kad sunkiu darbu viską galima pasiekti“, – kalbėjo BFA sporto direktorius Ivanas Švabovičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją