Į Vokietijos „Bundeslygos“ klubo peržiūrą Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) auklėtinis išvyko praėjus vos keletui dienų po kelionės iš Bosnijos ir Hercegovinos.

Pasak Lietuvos futbolo federacijos, prieš tai Kuršėnuose gimęs futbolininkas dalyvavo Anglijos „Liverpool“ ir „Brighton“ klubų peržiūrose. Viešnagę Berlyne lietuvis baigs penktadienį.

Portalas futbolas.lt pakalbino jaunąjį talentą.

„Sąlygos čia Berlyne tikrai neblogos, gal 12 aikščių. Visos jo, be abejo, puikios. Jaunimo komanda, kurioje treniruojuosi, sudaryta beveik vien iš vokiečių, kartu su manimi yra tik vaikinas iš Bosnijos ir Hercegovinos. Gyvenu pačioje akademijoje. Ten yra viskas - virtuvė, televizija, biliardo stalas, stalo tenisas ir t.t. Daugybė veiklos.

Treniruočių lygis labai aukštas, visi priversti dirbti visu 100 procentų, nes treneris labai griežtas. Tiesą sakant, jie dirba panašiai kaip ir mes NFA, o tai reiškia, kad ir čia dirbame gera linkme. Sunkiausia yra tai, kad treneris kalba tik vokiškai, tad ne viską suprantu, tačiau tada padeda žaidėjai.

Šioje akademijoje vien mano amžiaus grupėje rungtyniauja trys Vokietijos jaunimo rinktinės nariai. Vienas iš jų yra pagrindinis U-16 rinktinės vartininkas, taip pat rungtyniauja gynėjas ir saugas“, - portalui futbolas.lt pasakojo 15-metis.