„Palanga“ – Kauno „Stumbras“. Gegužės 16 dieną 18 val. Palanga, Palangos miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:0

Vienas iš turnyro lentelės kaimynų, savo sąskaitoje turinčių po 13 taškų, antrą ratą gali baigti penktoje pozicijoje.

Prieš šias rungtynes „Palangos“ treneris Valdas Trakys pripažino, jog „Stumbras“, demonstruodamas kokybišką futbolą, turi per mažai taškų. To atspindys – abiejų komandų akistata pirmame rate. Tada kauniečiai pirmavo beveik visose statistikos kategorijose, tačiau įvarčio nepelnė, o Gvido Juškos įspūdingas šūvis privertė patirti skaudų pralaimėjimą.

Antrasis ratas palangiškiams yra ne toks sėkmingas kaip pirmasis, tačiau į rikiuotę jau grįžo beveik visi futbolininkai, tad savo stadione „Palanga“ turi visus kozirius, jog iškovotų svarbią pergalę.

Antrasis ratas „Stumbrui“ taip pat būtų blankus, jeigu ne iškovota pergalė Jonavoje. Kauno klubo puolimas kiek atgijo, tačiau išvadas daryti dar anksti. Iš 9 tikslių smūgių šiame sezone Mariano Barreto kariauna net 6 atliko per abu mačus su „Jonava“.

Savo ruožtu kylanti A lygos žvaigždė Kgaogelo Sekgota atliko 4 rezultatyvius perdavimus, o po jo pakelto kampinio kamuolį į savo vartus nukreipė Tomas Snapkauskas. Šiam futbolininkui iš Pietų Afrikos Respublikos „Palanga“ privalo skirti itin didelį dėmesį.

„Jonava“ – „Trakai“. Gegužės 16 dieną 18 val. Jonava, Jonavos miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:1.

Prasti pasirodymai su turnyro lentelės kaimynais ir paskutinė vieta lentelėje paskatino „Jonavą“ tapti pirmuoju klubu, kuris ėmėsi pokyčių trenerių štabe.

Iki tol Filipe Ribeiro asistentu buvusiam Dariui Gvildžiui tai bus trečiasis treniruojamas A lygos klubas. Anksčiau buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas stovėjo prie Marijampolės „Sūduvos“ ir Kauno „Stumbro“ vairo.

Į „Jonavos“ rikiuotę po pašalinimų grįš Vytautas Lukša bei Laurynas Stonkus, tačiau dėl surinktų keturių geltonų kortelių negalės žaisti trys beveik nekeičiami žaidėjai. Tai – du buvę „Trakų“ atstovai – Jevgenijus Zasavickis ir Martynas Dapkus bei gynėjas Aurimas Tručinskas. Įdomu, ar D. Gvildys paseks V. Trakio bei Olego Vasilenkos pavyzdžiu ir atliks rokiruotę vartininko pozicijoje, kadangi Tadas Simaitis prieš tai jau porą sykių buvo registruotas mačams.

„Trakai“ po pergalingos serijos pakliuvo į duobę. Pralaimėjimas Palangoje ir Vilniuje sostinės „Žalgiriui“, lygiosios Marijampolėje ir nė vieno įmušto įvarčio. „Riteriams“ aikštės viduryje stinga traumuoto Modesto Vorobjovo, o atakų lyderis Etienne‘as įvarčio nepelnė nuo 7-ojo turo – akistatos su ta pačia „Jonava“.

Vis dėlto ši išvyka yra gana dėkinga „Trakams“ įsirašyti į savo sąskaitą 3 taškus. Jonaviečiams negalės padėti keli svarbūs žaidėjai ir sunku pasakyti, ar juos pavyks lygiaverčiai pakeisti.

Vilniaus „Žalgiris“ – Klaipėdos „Atlantas“. Gegužės 19 dieną 13 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 5:2

Išvykos į Vilnių klaipėdiečiams pastaraisiais metais nesiklosto sėkmingai, tačiau pirmasis šių metų vizitas sostinėje baigėsi gana netikėta pergale prieš „Trakus“.

Nors ir gerokai nukraujavęs, „Žalgiris“ praėjusiame ture sugebėjo nukauti oponentus iš Senosios sostinės. Aurelijaus Skarbalius kariauną pastaruoju metu į priekį traukiantis Liviu Antalis nemažina apsukų.

Vienas iš rezultatyviausių čempionato futbolininkų šiemet pirmą kartą atsiskleidė būtent prieš „Atlantą“, kai Klaipėdoje pelnė du įvarčius. Sezono pradžioje daug nerungtyniavęs L. Antalis dabar yra pavojingiausias „Žalgirio“ futbolininkas, kuris Tomašo Šimkovičiaus perdavimus verčia tiksliais smūgiais.

Savo ruožtu „Atlanto“ komandoje išskirti pavojingiausią žaidėją yra gana sudėtinga. Neabejotina, jog prieš savo buvusią ekipą norės iššauti Edvinas Baniulis, kurio sąskaitoje šį sezoną yra keturi tikslūs smūgiai. Kita vertus, nežinia, ar šis žaidėjas rungtynes gali pradėti starto sudėtyje.

Vyr. treneris Algimantas Briaunys itin dažnai keičia futbolininkus, tačiau atlikti pokyčiai nepadėjo užmegzti atkaklesnės kovos su Marijampolės „Sūduva“. Žinoma, šis mačas bus gera proga reabilituotis „Atlanto“ vartininkui Pavelui Doroševui, pirmojo rato susitikime prieš „Žalgirį“ pasirodžiusiam itin slogiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)