Pirmieji į aikštę ant Belsko Bialos vejos išbėgo šalies vicečempionai Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai. Jie UEFA Europos Konferencijų lygos antrojo etapo atsakomosiose rungtynėse susikovė su Čenstakavos „Rakow“ ekipa iš Lenkijos.

Intriguojančiame mūšyje prireikė ir pratęsimo, nes pagrindinis dvikovos tarp „Rakow“ ir „Sūduvos“ laikas baigėsi lygiosiomis 0:0 (0:0) – visai kaip ir pirmasis poros mačas Suvalkijoje.

Nugalėtojas nepaaiškėjo ir per papildomą pusvalandį, nors paskutinę pratęsimo minutę šeimininkų saugas iš Ispanijos Ivi kamuolį sukirto į virpstą, tad veiksmas persikėlė į 11 metrų baudinių seriją.

Joje sėkmė lydėjo „Rakow“, kurio žaidėjai realizavo visus keturis savo bandymus ir laimėjo 4:3.

Sūduvių gretose lemiamus smūgius atliko ir akistatas varžovų vartų sargui pralaimėjo prancūzas Nicolas Taravelas bei graikas Alexandros Gargalatzidis.

Trenerio komentaras:

550 tūkstančių eurų premiją iš UEFA užsitikrinę marijampoliečiai pergalės Lenkijoje atveju būtų žengę į trečiąjį Konferencijų lygos ratą ir papildę savo kišenes dar 300 tūkstančių, tačiau progą susiremti su Kazanės „Rubin“ iš Rusijos gavo Čenstakavos kolektyvas.

Beje, nė vieno baudinio neatrėmęs „Sūduvos“ vartininkas Makis Giannikoglou europinėje arenoje įvarčio į savo vartus iš žaidimo nepraleido daugiau nei penkias su puse valandos iš eilės (335 min.).

Rimti išbandymai išvykose laukė ir kitų dviejų Lietuvos klubų.

„Panevėžys“ po nesėkmės namuose 0:1 bandė atsigriebti Serbijoje prieš Novi Sado „Vojvodiną“, tačiau ir antrą kartą suklupo tokiu pačiu rezultatu – 0:1 (0:0).

Vienintelį įvartį 90+6 min. serbams pelnė 17-metis saugas Urošas Kabičius.

Tuo metu „Kauno Žalgiriui“ po patirto sutriuškinimo 0:5 teko kovoti už savo garbę britų salyne prieš Velso „The New Saints“ pajėgas. Kauniečiams reabilituotis nepavyko: žaliai-balti vėl buvo sutalžyti valų – 1:5 (0:3).

Galingai startavę TNS pirmavo 3:0 sužaidus vos 25 minutes.

Menkai paguodžiantį įvartį 85 min. „Kauno Žalgiriui“ po Lino Pilibaičio perdavimo įmušė brazilas Michaelas Thuique'as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)