Atrankos į 2024 metų Europos čempionatą rungtynėse su italais H. Kane'as su 54 įvarčiais tapo rezultatyviausiu visų laikų Anglijos rinktinės žaidėju, o sekmadienį dvikovoje su Ukraina jis pridėjo ir savo 55-ą įvartį.

„Neabejoju, kad būtų sudėtinga pasiekti 100 įvarčių ribą, bet tikrai neatmetu galimybės tai padaryti, – BBC kalbėjo „Tottenham Hotspur“ žvaigždė. – Aš vis dar jaunas, man 29-eri metai ir esu stiprus. Noriu žaisti už Anglijos rinktinę taip ilgai, kiek galėsiu.“

Birželio mėnesį Anglijos rinktinė atrankoje į Europos čempionatą žais su Malta ir Šiaurės Makedonija.

„Kiekvienose rungtynėse stengsimės ir eisime žingsnis po žingsnio. Toliau tikslas patekti į kitą etapą“, – kalbėjo 82 rungtynes nacionalinei ekipai atstovavęs H. Kane'as.

Rezultatyviausių Anglijos rinktinės žaidėjų viršūnėje H. Kane'as aplenkė Wayne'ą Rooney.

Iš grupės žaidėjų, kuriems pavyko pelnyti 40 įvarčių, H. Kane'ą aplenkė tik Jimmy Greavesas. Pastarasis įvarčius rinko kas 1,3 mačo, o H. Kane'as ž kas 1,5.

2021 metais H. Kane'as pelnė 16 įvarčių per kalendorinius metus. Tai – Anglijos rinktinės visų laikų rekordas. 2018 metų pasaulio čempionate jis tapo rezultatyviausiu žaidėju ir pelnė „Golden Boot“ prizą.

„Aš jaučiu didelę aistrą žaisdamas už savo šalį. Žinodamas visas Anglijos legendas ir garsius puolėjus galiu tik pasidžiaugti, kad esu viršūnėje. Tai – toliau bet kokios mano svajonės, – kalbėjo rinktinės kapitonas. – Svajodavau, kad žaisiu už Anglija ir pelnysiu įvarčius, bet kad tapsiu rekordininku, nebuvo nė minties. Daug įsimintinų akimirkų jau buvo ir tikiuosi, kad dar bus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją