FIFA Konfederacijų taurės pusfinalyje birželio 28 dieną (Kazanė) Portugalija žais su B grupėje antrąją vietą užėmusia rinktine, birželio 29 dieną (Sočis) Meksika susigrums su B grupės nugalėtoja. Kaip išsirikiuos komandos B grupėje, paaiškės sekmadienį, po paskutinio turo rungtynių.


Rusijos sirgalių džiaugsmui pirmieji įvartį pelnė jų numylėtiniai. 25-ą minutę Aleksandras Samedovas tiksliai pasiuntė kamuolį pažeme į varžovų vartų kampą. Džiaugtis aikštės šeimininkams ilgai neteko.

30-ą minutę rezultatą išlygino Nestoras Araujo, galva per vartininką pasiuntęs kamuolį į tinklą.

Kurioziniu įvarčiu meksikiečiai antrojo kėlinio pradžioje pasiuntė aikštės šeimininkus į nokdauną. 52-ą minutę gindamiesi Meksikos žaidėjai smūgiavo į priešingą aikštės pusę ir čia savo veiksmų nesuderinę rusai nepastebėjo įsibėgėjusio Hirvingo Lozano. Šis galva pasiuntė kamuolį į vartų tinklą, išvesdamas Meksiką į priekį 2:1.

60-ą minutę Hectoras Moreno pelnė trečią įvartį Meksikai, tačiau netrukus, paprašęs vaizdo peržiūros, aikštės teisėjas jo neįskaitė. Nervai neišlaikė Rusijos rinktinės saugui Jurijui Žirkovui – už antrą įspėjimą raudonąją kortelę prieš akis išvydęs futbolininkas turėjo palikti aikštę.

Desperatiškos Rusijos rinktinės pastangos mažuma pelnyti įvartį liko bevaisės. Stanislavo Čerčesovo auklėtiniams vietos sirgalių nusivylimui į FIFA Konfederacijų taurės pusfinalį prasibrauti nepavyko.

Meksika 2 – 1 Rusija

25' [0 – 1] Aleksandras Samedovas
30' [1 – 1] Nestoras Araujo
52' [2 – 1] Hirvingas Lozano

Sankt Peterburge vykusioje dvikovoje grupės autsaiderė Naujosios Zelandijos rinktinė itin agresyviai pradėjo dvikovą ir sukūrė kelias pavojingas progas prie Europos čempionų vartų. Tačiau netrukus svarstyklės pakrypo į kitą pusę.

Po pusvalandžio kovos kiviai matyt suvokė, kad neprilygs kokybišką ir atletišką futbolą demonstravusiems portugalams, tad ėmėsi grubių veiksmų. Dažniausiai po kampinių ir standartinių situacijų Naujosios Zelandijos atstovai, prisiminę, kad puikiai moka žaisti regbį, negailėdami varžovų griovė šiuos ant žemės. Vienam portugalui netgi buvo perplėšti marškinėliai.

Teisėjo kantrybė baigėsi, kai po dar vieno kampinio 33-ą minutę portugalų žaidėjas atsidūrė ant žemės. 11 m baudinį realizavęs Cristiano Ronaldo išvedė Portugaliją į priekį 1:0.

Vos po penkių minučių rezultatą dvikovos favoritų naudai padidino Bernardo Silva – 2:0.

Antrame kėlinyje vyko formali kova – netrukus, saugodamas savo lyderį, portugalų treneris pakeitė C. Ronaldo.

Savo malonumui žaisdami portugalai 80-ą minutę dar padidino savo pranašumą. Gynybą tarsi peiliu per sviestą perpjovęs kamuolį į vartų tinklą pasiuntė Andre Silva (3:0). Dar vieną įvartį jau per teisėjo pridėtą laiką panašiu stiliumi pridėjo Nani.

Naujoji Zelandija 0 – 4 Portugalija

33' [0 – 1] Cristiano Ronaldo (11 m baudinys)
37' [0 – 2] Bernardo Silva
80' [0 – 3] Andre Silva
90+1' [0 – 4] Nani

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (324)