31-erių metų Rusijos rinktinės vartininkui Igoriui Akinfejevui tai buvo 100-osios rungtynės vilkint nacionalinės rinktinės marškinėlius, tačiau sėkme šis jubiliejus nebuvo paženklintas.

Ilgametį rusų vartininką jau 8-ąją min. nuginklavo ryškiausia rungtynių žvaigždė – Portugalijos rinktinės lyderis Cristiano Ronaldo. Kamuolį į šeimininkų vartus jis nukreipė galva, po Raphaelio Guerreiro perdavimo.

Kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo vienintelis tikslą pasiekęs rungtynių smūgis. Įpusėjus pirmajam kėliniui rusus nuo įvarčio išgelbėjo puikią reakciją pademonstravęs I. Akinfejevas. Antroje mačo pusėje Rusijos rinktinė rodė aktyvias pastangas išlyginti rezultatą, įvarčiu jos taip ir nebuvo pažymėtos.

Apskritai į varžovų vartų plotą rusams per visas rungtynes nepavyko smūgiuoti nė karto.

C. Ronaldo buvo išrinktas geriausiu rungtynių žaidėju.

Po dviejų mačų Portugalijos rinktinė savo sąskaitoje turi 4 taškus, o Rusijos rinktinė lieka su 3 taškais.

Turnyro lentelė
(komanda, sužaista rungtynių, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, pelnyti įvarčiai, praleisti įvarčiai, įvarčių santykis, taškai)

A grupės turnyro lentelė

Verta pažymėti, kad prieš rungtynes į aikštę Maskvoje C. Ronaldo įžengė už rankos laikydamas 10-metę neįgalią mergaitę Poliną. C. Ronaldo ir vežimėlyje sėdinčios mergaitės nuotrauka greitai išpopuliarėjo socialiniuose tinkluose.

Rezultatas

Rusija 0 – 1 Portugalija

8' Cristiano Ronaldo [0-1]

Primename, kad pirmose Konfederacijų taurės rungtynėse Rusija 2:0 nugalėjo Naująją Zelandiją, o Portugalija lygiosiomis 2:2 sužaidė su Meksika.

Naujoji Zelandija ir Meksika tarpusavyje žais trečiadienį, nuo 21 val.

Paskutinio A grupės turo rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį. Rusai kausis su Meksika, portugalai – su zelandais. Į kitą etapą pateks dvi geriausios grupės komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (286)