Abiem komandoms, pralaimėjusioms po du pirmuosius savo mačus, ši akistata buvo paskutinis šansas pasigalynėti dėl vietos turnyro aštuntfinalyje.

Realias galimybes prasibrauti į jį tiek vieniems, tiek kitiems būtų išsaugojusi tik pergalė. Ir ją daugiau nei užtikrintai pasiekė kostarikiečiai.

Nors gražiu įvarčiu pasižymėję lietuviai kurį laiką pirmavo, varžovai atsilygino penkiais tiksliais šūviais be atsako, o pačioje mačo pabaigoje abi pusės dar apsikeitė rezultatyviomis atakomis.

Rungtynių eiga:

Dvikova prasidėjo atsargiai, bet lietuviai nesužaidus nė pusantros minutės apmaudžiai suklydo ir suteikė varžovams šansą atlikti pavojingą baudos smūgį. Laimei, Kosta Rikos atstovai nieko iš jo neišpešė.

Įsibėgėjus kėliniui mūsiškiai įsidrąsino ir patys ėmė grasinti oponentų vartams. Iš toli šovė Lukas Sendžikas ir šiaurės amerikiečius išgelbėjo tik vartininkas.

Netrukus lietuviai idealiai sužaidė standartinę situaciją ir Genaras Samsonikas itin techniškai vienu lietimu ore pelnė pirmąjį įvartį – 1:0.

Įpusėjus kėliniui varžovai porai minučių liko mažumoje, nes už baudos aikštelės ribų rankomis sužaidė jų vartininkas Cesaras Vargas, už tai nubaustas raudona kortele.

Deja, lietuviai kiekybinio pranašumo antru įvarčiu nepavertė.

Maža to, kėlinio pabaigoje jie buvo priversti patys traukti kamuolį iš savo vartų tinklo: suklydus aikštės viduryje tikslus buvo vienas prieš vieną iššokęs Milintonas Tijerino – 1:1.

O netrukus mūsiškiai lygioje vietoje šeštą kartą pažeidė taisykles ir kostarikiečiai įgijo teisę mušti 10 metrų baudinį. Jį sėkmingai realizavo Juanas Cordero ir rezultatas jau buvo svečių naudai – 1:2.

Antrą kėlinį aktyviau pradėjo į kampą įsprausti lietuviai. Pirmąją realią progą turėjo Vladimiras Derendiajevas.

Po varžovų pražangos protingai sužaidę turnyro šeimininkai išvedė į dėkingą poziciją Deividą Reimerį, bet šis į vartų plotą nepataikė.

Paleidę vėjais kelias progas lietuviai suklydo prie savo vartų ir oponentai to neatleido: dublį įtvirtino M. Tijerino – 1:3.

Kosta Rikos rinktinė ėmė smagintis: žaibiškai dublį įformino Danielis Gomezas (tiesa, vienas jo įvartis buvo įskaitytas į V. Derendiajevo sąskaitą) – 1:4 ir 1:5.

Individualų meistriškumą pademonstravęs G. Samsonikas galėjo sušvelninti skirtumą, bet irgi pasiuntė kamuolį šalia virpsto.

Mačui artėjant į pabaigą tolimu šūviu pasižymėjo Justinas Zagurskas2:5.

Benas Spietinis dar nerealizavo 10 metrų baudinio, o D. Gomezas padėjo galutinį tašką, t. y. šeštą įvartį – 2:6.

Rungtynių statistika:

Kosta Rika – Lietuva 6:2 (2:1).

Kauno arena, 3532 žiūrovai, teisėjas – Ebrahimas Mehrabi (Iranas).

Įvarčiai: 18 ir 28 min. Milintonas Tijerino, 18 min. Juanas Cordero, 33 ir 39 min. Danielis Gomezas (Kosta Rika); 7 min. Genaras Samsonikas, 31 min. į savo vartus Vladimiras Derendiajevas, 37 min. Justinas Zagurskas (Lietuva).

Įspėti: 16 min. Alvaro Santamaria (Kosta Rika); 7 min. Deividas Reimaris, 14 min. Genaras Samsonikas, 21 min. Edgaras Baranauskas, 29 min. Justinas Zagurskas (Lietuva).

Pašalintas: 10 min. Cesaras Vargas (Kosta Rika).

Lietuvos rinktinės sudėtis: Egidijus Žagaras, Vladimir Derendiajev, Benas Spietinis, Albert Voskunovič, Genaras Samsonik; Ernestas Macenis, Arsenij Buinickij, Andrius Kaulinis, Tomas Bučma, Justinas Zagurskas, Lukas Sendžikas, Edgaras Baranauskas, Paulius Osauskas, Deividas Reimaris.


Jevgenijaus Ryvkino treniruojami lietuviai prieš tai 1:2 nusileido Venesuelos atstovams ir 0:3 neatsilaikė prieš Kazachstaną.

Tuo metu kostarikiečiai kazachams neprilygo net 1:6, o venesueliečiams nusilenkė taip pat minimaliu skirtumu – 0:1.

Būtent Kazachstano ir Venesuelos salės futbolininkai Vilniuje išsiaiškino grupės nugalėtojus. Kadangi tarpusavio akistata baigėsi lygiosiomis 1:1, pirma vieta atiteko bendrą geresnį įvarčių santykį sukaupusiems kazachams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)