Felipe Massos ir Valtteri Botto dvigubas podiumas Abu Dabio „Grand Prix“ lenktynėse padidino „Williams“ persvarą prieš „Ferrari“ komandą bendroje įskaitoje iki 104 taškų.

Paskutinį kartą „Williams“ ekipa „Ferrari“ aplenkė dar 1997 metais. Tačiau nepaisant sėkmingo 2014 m. sezono pasirodymo „Williams“ nori siekti daugiau - pergalių ir čempionų vardų.

Komandos įkūrėjo sero Franko Williamso dukra Claire Williams, dirbanti vadovo pavaduotoja, mano, jog ekipa turi eiti toliau: „Esame patenkinti trečia pozicija, bet turime padirbėti dar daugiau. Frankas klausia: kodėl visi švenčia trečią vietą? Esame čia, kad laimėtume!“

„Taigi turime užtikrinti, kad tęsime darbą per žiemą ir judėsime į priekį. Tikime, kad galime sumažinti atsilikimą nuo „Mercedes“ ir norime, jog konkurentai skirtumo nesumažintų taip stipriai, kaip mes. Galime kovoti su „Mercedes“ kitais metais“, – kalbėjo C. Williams.

Po labai prasto 2013 m. sezono, kai „Williams“ užėmė vos devintą vietą bendroje įskaitoje, šiemet rezultatas buvo visiškai kitoks. „Williams“ pradėjo naudoti „Mercedes“ variklį, o tai akivaizdžiai pasiteisino.
Vis dėlto britų komanda mano, kad šių metų sėkmę lėmė ne tik variklio gamintojo pakeitimas.

„Manau, kad visi matė komandos pasikeitimą iš devintos vietos kylant į trečią poziciją. Tai įkvepiantis pasikeitimas ir juo mes didžiuojamės. Reikėjo daug sunkaus darbo ir kruopštumo, tai nebuvo tik laimingas atsitiktinumas. Tai buvo nuoseklumas, kurio mums reikia, jei norime pasiekti dar daugiau“, – sakė C. Williams.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.