Nors rusas su ekipa ir turi sutartį kitų metų sezonui, abi pusės neslepia, kad sportininko ateitis komandoje toli gražu ne garantuota ir paaiškės per artimiausias dešimt dienų.

„Žinau, kad šiemet nebuvau geras pavyzdys, tačiau, atsiprašau, vis dar esu naujokas. F-1 praleidau tik dvejus metus, daug išmokau, kad trečiame sezone pasirodyčiau daug daug geriau“, - ruošdamasis šio savaitgalio Čempionų lenktynėms Vokietijoje sakė V. Petrovas.

„2011-aisiais nekartojau 2010-aisiais darytų klaidų, tad ženkliai patobulėjau. 2010-aisiais galėjote matyti, kaip man buvo sunku kovoti su Robertu Kubica, tačiau 2011-aisiais aš smarkiai patobulėjau“.

„Aš galiu. Vis dar darau šiek tiek klaidų, tačiau F-1 – ne pats lengviausias sportas. Ar galite įsivaizduoti, ką galėsiu 2012-aisiais? Būsiu dar labiau patobulėjęs, o vienoje komandoje su Kimi bus tikrai linksma. Jis patyręs.“

„Aš labai noriu būti šios komandos dalimi. Tikiuosi, ekipa priims teisingą sprendimą. Turime kelias dienas palaukti. Tikiuosi likti toje pačioje komandoje, nes ją labai myliu“, - pažymėjo rusas.

„Man patinka čia dirbantys žmonės, mechanikai ir inžinieriai, tai lyg šeima. Jie suteikė man galimybę vairuoti. Nenoriu eiti į kitą komandą, tad sukryžiavęs pirštus laukiu atsakymo“.

„Aš neturiu ko prarasti. 2011-ųjų sezone daug ko išmokau. Labai daug išmokau. Niekada, net ateityje, tiek daug neišmoksiu, nes turėjome tiek daug problemų“.

„Turiu pritaikyti savo vairavimo stilių šiam automobiliui, kad galėčiau dalyvauti jo tobulinime. Galvoje jau turiu didelį žingsnį pirmyn ir patobulėjimo jausmą“.

„Kartu su Kimi – jis pasaulio čempionas, motyvuotas ir linksmas. Esu peržiūrėjęs daug vaizdo įrašų su juo iš ankstesnių metų. Mūsų kilmė labai artima, todėl tikiuosi, kad kitais metais liksiu su juo“, - pridūrė jis.