„Formulėje-1“ šį naujiena virto perkūnu iš giedro dangaus, o faktą, kad S. Vettelio karjeros etapas „Ferrari“ komandoje baigėsi, patvirtina „Bild“, „Sport1.de“ ir kiti leidiniai.

Lenktynininkas ir „Ferrari“ negalėjo susitarti dėl sutarties pratęsimo. Nei komanda, nei S. Vettelio atstovė kol kas to nekomentavo, tačiau jau antradienį laukiama oficialaus šios žinios patvirtinimo.

Ką nuo 2021 metų pasirinks S. Vettelis lieka visiškai neaišku. Vokiečiu domisi „Renault“ ir „McLaren“ ekipos, tačiau neatmetama galimybė, kad keturis kartus pasaulio čempionas (su „Red Bull“) apskritai paliks „Formulę-1“.


S. Vettelio atsisveikinimas su „Ferrari“ po 6 metų bendradarbiavimo nėra visiškai netikėtas. 32 metų lenktynininkas atvyko į „Ferrari“ ekipą, kad „raudoniesiems“ padovanotų titulą. Prieš „Mercedes“ ir Lewisą Hamiltoną to padaryti kol kas nepavyko.

Vokiečio komandos draugas Charlesas Leclercas pasirašė sutartį su „Ferrari“ iki 2024 metų ir laikomas didžiausia komandos ateities viltimi. S. Vettelio svajonė, laimėti titulą su „Ferrari“ kaip Michaelis Schumacheris, kol kas liko neįgyvendinta.

Teigiama, S. Vetteliui buvo pasiūlytas sutarties pratęsimas iki dviejų metų su daug didesniais apribojimais. Anksčiau jis ne kartą kalbėjo, kad pasirašinėjo tik trejų metų sutartis. „Nors esu jau senesnis, tačiau nesijaučiu senas“, – juokėsi vokietis.

Savo keturis titulus S. Vettelis iškovojo 2010 – 2013 metais, kai važiavo tuomet kone neįveikiamu „Red Bull“ automobiliu.

Dėl koronaviruso pandemijos 2020 metų „Formulės-1“ sezonas taip ir neprasidėjo. Planuojama jį pradėti liepos pradžioje be žiūrovų, o S. Vetteliui tai bus veikiausiai paskutinė galimybė laimėti titulą su „Ferrari“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)