Kaip skelbia BBC, šį sezoną „Aston Martin-Mercedes“ bolidą pilotuojantis vokietis dar užbaigs, tačiau nuo 2023-ųjų trauksis iš varžybų.

Savo karjeros piką S. Vettelis išgyveno 2010-2013 m., kai atstovaudamas „Red Bull“ komandai keturiskart tapo lenktynių čempionu.

Vėliau vokiečio rezultatai ėmė prastėti, nors 2017 ir 2018 m. atstovaudamas „Ferrari“ jis čempionatuose užėmė antrąją vietą.

Šį sezoną po 12 etapų S. Vettelis yra surinkęs 15 taškų ir tarp 21 čempionato lenktynėse dalyvavusio piloto užima tik 14-ąją vietą.

„Aš jau ilgą laiką galvojau apie tai“, – BBC cituoja S. Vettelį, planuojantį daugiau laiko praleisti su savo šeima ir žadantį, kad per likusias 10 čempionato etapų jis dar pademonstruos geriausias savo lenktynininko savybes.

Iš viso per karjerą F-1 S. Vettelis laimėjo 53 etapus. Daugiau sykių už jį tai padarė tik du lenktynininkai – Lewisas Hamiltonas ir Michaelis Schumacheris.

Apskritai daugiau nei 4 kartus „Formulės 1“ sezoną yra laimėję tik trys sportininkai – jau minėtieji L. Hamiltonas ir M. Schumacheris bei legenindinis argentinietis Juanas Manuelis Fangio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją