Praėjusį šeštadienį Štirijos „Grand Prix“ kvalifikacijoje M. Verstappenas iškovojo „pole“ poziciją įveikęs ratą per 1 min. 03,841 sek. Šį kartą jo rezultatas buvo dar geresnis – 4,326 km ratą jis nuskriejo per 1 min. 03,720 sek.


„Du kartus laimėti „pole“ poziciją – nuostabus pasiekimas. Bet dabar svarbiausia neatsipalaiduoti ir sėkmingai užbaigti pradėtus darbus pagrindinėse lenktynėse“, – po finišo pareiškė Verstappenas.

Iš antros pozicijos lenktynes pradės geriausią karjeros rezultatą pasiekęs „McLaren“ pilotas Lando Norrisas, nuo lyderio atsilikęs vos 0,048 sek. Trečias liko „Red Bull Racing-Honda“ lenktyninkas Sergio Perezas. Jis nuo komandos draugo atsiliko 0,270 sek.


Tik ketvirtas startuos britas Lewisas Hamiltonas. Prieš šias lenktynes dar dviems metams sutartį su „Mercedes“ komanda pratęsęs daugkartinis F-1 čempionas nuo M. Verstappeno atsiliko 0,294 sek.


2013 metais prie „Mercedes“ prisijungęs L. Hamiltonas su šios komandos bolidais iškovojo šešis iš savo septynių F-1 čempiono titulų, 78 iš 98 laimėtų lenktynių ir 74 iš 100 laimėtų kvalifikacijų. Tiesa, pastaruoju metu pergalėmis dažniau džiaugiasi ne Hmiltonas, o jo pagrindinis varžovas – 23 metų olandas M. Verstappenas.

Po dviejų iš eilės laimėtų „Formulės-1“ etapų jau 156 taškus surinkęs M. Verstappenas bendroje sezono įskaitoje užima pirmąją vietą. Aštuntojo titulo siekiantis L. Hamiltonas su 138 taškais yra antras, o trečiąją poziciją su 96 taškais užima meksikietis S. Perezas iš „Red Bull Racing-Honda“ komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)