Ketvirtas atvažiavo antrasis „McLaren“ pilotas Fernando Alonso, kuris varžybas pradėjo iš šeštosios vietos.

Penktas finišo liniją kirto kitas „BMW Sauber“ komandos narys lenkas Robertas Kubica, už jo paeiliui šeštas - „Toyota“ pilotas vokietis Ralfas Schumacheris, septintas - „Williams“ lenktynininkas Nico Rosbergas, aštuntas - „Renault“ atstovas suomis Heikki Kovalainenas.

Iš keturioliktosios vietos po nesėkmingos kvalifikacijos startavęs „Ferrari“ lenktynininkas Felipe Massa lenktynių metu sugebėjo pakilti vos viena pozicija aukštyn ir finišavo tik tryliktas.

Laimėjęs lenktynes Vengrijoje, „Formulės-1“ čempionate pirmaujantis L.Hamiltonas padidino savo persvarą prieš F.Alonso iki 7 taškų. „McLaren“ komanda, tuo tarpu, prieš „Ferrari“ dabar jau turi 34 taškų persvarą. Tiesa, ekipa gali prarasti visus 15 šiandien pelnytų taškų, jei Tarptautinė automobilių federacija (FIA) paliks galioti vakar lenktynių teisėjų priimtą nuobaudą dėl incidento kvalifikacijos metu.

Lenktynės Vengrijoje ir šį kartą buvo nuobodžios žiūrovams. L.Hamiltonas užtikrintai pirmavo nuo varžybų starto iki jų finišo. Nors K.Raikkonenas kiekvienos atkarpos tarp sustojimų boksuose pabaigoje ir prisivydavo varžovą, tačiau Hungaroringo trasoje lenkti yra taip pat sunku, kaip ir Monako gatvėse.

Bene vienintelę intrigą lenktynėse sukėlė jų pabaigoje paaiškėjusi komandų pasirinktų taktikų įvairovė. Palyginti vėlai tapo aišku, kad „BMW Sauber“ lenktynininkai yra pasirinkę trijų sustojimų taktiką, dėl ko N.Heidfeldas vos neatsidūrė už F.Alonso, o R.Kubica prarado iš esmės jau turėtą ketvirtąją vietą.

„Formulės-1“ čempionate dabar skelbiama trijų savaičių pertrauka. Kitas pirmenybių etapas įvyks rugpjūčio 26 dieną Turkijoje.

Vengrijos GP lenktynės:

1Lewisas HamiltonasMcLaren-Mercedes1 val. 35:52.991
2Kimi RaikkonenasFerrari+ 0.715
3Nickas HeidfeldasBMW+ 43.129
4Fernando AlonsoMcLaren-Mercedes+ 44.858
5Robertas KubicaBMW+ 47.616
6Ralfas SchumacherisToyota+ 50.669
7Nico RosbergasWilliams-Toyota+ 59.139
8Heikki KovalainenasRenault+ 1:08.104
9Markas WebberisRed Bull-Renault+ 1:16.331
10Jarno TrulliToyota+ 1 ratas
11Davidas CoulthardasRed Bull-Renault+ 1 ratas
12GiancarloFisichella Renault+ 1 ratas
13Felipe MassaFerrari+ 1 ratas
14Alexanderis WurzasWilliams-Toyota+ 1 ratas
15Takuma SatoSuper Aguri-Honda+ 1 ratas
16Sebastianas VettelisSTR-Ferrari+ 1 ratas
17Adrianas SutilisSpyker-Ferrari+ 2 ratai
18Rubensas BarrichelloHonda+ 2 ratai
19Vitantonio LiuzziSTR-FerrariN/F
20Anthony DavidsonasSuper Aguri-HondaN/F
21Jensonas ButtonasHondaN/F
22Sakonas YamamotoSpyker-FerrariN/F

Daugiau informacijos ieškokite:.

">