Baimindamasis kitų pilotų įsikišimo į šią kovą, „Mercedes“ komandos vadovas Toto Wolffas paskambino Maxo Verstappeno tėvui Josui su prašymu paveikti sūnų, kad pastarasis nesikištų į kovą tarp dviejų „Mercedes“ pilotų ir trasoje važiuotų atsargiau... Tokiu skambučiu pasipiktino „Red Bull“ vadovai.

Tuo tarpu „Red Bull“ ir Ferrari“ lenktynininkai nesiruošia keisti savo požiūrio į lenktynes.

„Įsivaizduokite, kad pasakysite savo komandai – aš nekovosiu trasoje, aš paprasčiausiai važiuosiu paskui šiuos vaikinus, – aiškino Maxas Verstappenas. – Vargu, ar mūsų komanda tuo apsidžiaugtų.

Mes visada kovojame gerbdami varžovą, niekada nesiruošiame ko nors „išmušti“ iš trasos, bet per visą sezoną, kai tik būdavo proga, stengėmės juos aplenkti. Toks mūsų požiūris pasiliks ir toliau“.

Panašios nuomonės laikosi ir Danielis Ricciardo: „Aš nesiruošiu palengvinti gyvenimo šiai porai. – sakė jis. – Mano nuomone, visi pilotai yra lygūs, ar tai būtų sezono pradžia, ar pabaiga.

Melburne mes atakavome iš visų jėgų, dabar sezonas užsibaigia ir manau, kad tik trasoje išsiaiškinsime, kas užims geresnes vietas. Nemanu, kad mes turime kažkam padėti.

Tai, kad jie kovoja dėl čempiono titulo, visai nereiškia, kad mes negalime bandyti jų aplenkti, jei tik tokia proga pasitaikys. Aš trasoje visuomet kovosiu – su pagarba, bet kovosiu“.

Brazilijos etapo kvalifikacijoje šeštadienį nugalėjo „Mercedes“ pilotas L. Hamiltonas, kuris įveikė komandos draugą Nico Rosbergą. Trečioje ir ketvirtoje vietose liko Kimi Raikkonenas („Ferrari“) ir Maxas Verstappenas („Red Bull“).

Primename, kad dėl nugalėtojo titulo kova vyksta būtent tarp dviejų „Mercedes“ pilotų – N. Rosbergo ir L. Hamiltono. Vokietis turi 349 taškus, britas – 330.

Jeigu N. Rosbergas nugalės Brazilijoje, jis pasaulio čempionu taps jau šį savaitgalį.

Yra ir dar keletas aplinkybių, prie kurių N. Rosbergas jau San Paule užsitikrintų čempiono titulą:

- jei Brazilijoje laimės Lewisas Hamiltonas, pasaulio čempiono likimas nusikels iki Abu Dabio etapo (lapkričio 27 d.);

- jei L. Hamiltonas finišuos 2 ar 3 vietoje, N. Rosbergui užtenka vienos pergalės;

- jei L. Hamiltonas finišuos ketvirtas, N. Rosbergui užteks ir antros vietos. Be to, jei L. Hamiltonas laimės Abu Dabyje, jie susilygins pagal pergalių ir taškų skaičių, bet titulas atiteks N. Rosbergui dėl daugiau laimėtų antrų vietų;

- jei L. Hamiltonas finišuos penktas, N. Rosbergui užtenka antros vietos;

- jei L. Hamiltonas finišuos šeštas ar septintas, N. Rosbergui pakanka trečios vietos;

- jei L. Hamiltonas finišuos aštuntas, N. Rosbergui pakanka ketvirtos vietos;

- jei L. Hamiltonas finišuos devintas, N. Rosbergui pakanka penktos vietos;

- jei L. Hamiltonas finišuos dešimtas, N. Rosbergui pakanka ir šeštos vietos.

Brazilijoje priešpaskutinės F-1 sezono lenktynės startuos sekmadienį, 17.50 val.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.