Anot australo, F-1 vadovas Bernie Ecclestone‘as turės kaip reikiant padirbėti, kad ateityje išlaikytų esamus etapus čempionato tvarkaraštyje.

„Garsas yra tiesiog gėdingas“, – sakė Australijos GP vadovas R. Walkeris. - Kai automobilis važiuoja tiesiąja, jį vos gali girdėti. Dabar kiekvienas lenktynių organizatorius nerimauja dėl to, kad gali stipriai sumažėti žiūrovų skaičius. Jei tai tęsis ir toliau, vis daugiau organizatorių atsisakys rengti F-1 lenktynes. Tam, kad pritrauktų žiūrovų jie pasirinks „IndyCar“ ar kurį nors kitą čempionatą. Galų gale visi organizatoriai pareikš Bernie, kad nauja F-1 yra ne tas produktas, už kurį jie sumokėjo pinigus“.

R. Walkeris taip pat įspėjo, kad lenktynių organizatoriai gali imtis teisinių veiksmų prieš F-1 vadovą B. Ecclestone‘ą.

„Negalime tiesiog sėdėti ir laukti. Pučia stiprūs vėjai. Imtis teisinių veiksmų nebūtų itin sudėtinga. Bernie akivaizdžiai pažeidė sutarties sąlygas, nes mes gavome ne tai, už ką sumokėjome. Prieš keletą metų Ženevoje vykusiame susitikime Bernie pats pasakė, kad organizatorius turi visas teises kreiptis į teismą“.

Australų sutartis su F-1 baigia galioti kitais metais. R. Walkeris pareiškė, kad būtent dėl dabar vyraujančio nepasitenkinimo nauja
„Formule-1“ pirmas iš F-1 tvarkaraščio gali išnykti Australijos GP.

„Nesame pasirašę naujos sutarties su Bernie. Tai tik padidins spaudimą FIA. Federacija neturi teisės sužlugdyti šio sporto. Jie gali sugriauti tai, ką Bernie sukūrė per daugelį metų. Iš visų problemų, būtent ši gali pražudyti auksinę antį. Parduoti bilietus dabar tikrai nėra lengva. Jeano Todto arogancija yra aukščiau visko“.