22-ejų prancūzas patyrė mirtinus sužalojimus, kai važiuodamas 270 kilometrų per valandą greičiu į jį rėžėsi amerikiečio Juano Manuelio Correa bolidas.

„Renault“ jaunimo akademijai priklausęs, o šiemet „BWT Arden“ komandai atstovavęs A. Hubertas buvo nugabentas į Liežo miesto ligoninę, tačiau ten jo gyvybė užgeso.

Lenktynės po jau antrajame rate įvykusios tragiškos avarijos buvo sustabdytos ir nutrauktos.

Šį sezoną dvi pergales savo sąskaitoje turėjęs A. Hubertas „F-2“ čempionato įskaitoje buvo aštuntas.

Avarija įvyko po to, kai A. Hubertas nesuvaldęs bolido rėžėsi į apsauginius barjerus, o nuo jų atšokęs susidūrė su stabdyti nespėjusiu J.M. Correa. Prancūzo bolidas skilo pusiau.

J.M. Corea taip pat buvo sunkiai sužalotas. Šis lenktyninkas gydomas ligoninėje, o jo būklė yra stabili.

Avarijoje sudalyvavo ir trečias lenktynininkas Giuliano Alesi, tačiau jis sužalojimų po susidūrimo nepatyrė.

Šeštadienio vakarą F-1 bendruomenė socialiniuose tinkluose dalinasi užuojautos žinutėmis, o pasaulio čempionas Lewisas Hamiltonas paskatino gerbėjus susimąstyti.

„Jei kuris nors iš jūsų, stebintis ir besimėgaujantis šiuo sportu, bent akimirką pagalvojate, kad tai, ką mes darome yra saugu, labai klystate. Visi tie sportininkai lenktynių trasoje rizikuoja savo gyvybėmis.

Žmonės turėtų rimčiau visa tai vertinti. To nedaro ne tik kai kurie sirgaliai, bet ir tam tikri žmonės, dirbantys šiame sporte“, – rašė L. Hamiltonas.

Sekmadienį „Spa“ trasoje vyks „F-1” čempionato lenktynės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)